Találatok a Brian Clough címkére

Találatok száma: 7

A PL legjobbjai (7.): frusztrációja juttatta csúcsra, majd taszította is le onnan – Roy Keane

2020-10-27 13:07:26

Problémás gyerekből problémás ikon lett. Hogy megérte-e? Tízből kilenc United-drukker biztos igent mond. És Sir Alex Ferguson is. A The Athletic munkatársai a 2020–2021-es angol labdarúgóidény rajtja előtt megválasztották a Premier League 1992 óta íródó történetének hatvan legjobb futballistáját. A top tizenötöt, a lista élmezőnyét a Nemzeti Sport Online-on is bemutatjuk, a legújabb epizódban a Manchester United óriási teherbírású, ám lobbanékony természete miatt sokszor a saját csapattársai által is félt középpályásával, Roy Keane-nel. Portré.

angol labdarúgás Sir Alex Ferguson Roy Keane Nottingham Forrest Manchester United Brian Clough

Klasszisok és örök ígéretek, akiknek nem feltétlenül a sarkuk volt az Achillesük

2019-07-10 16:26:20

A minap a 29 esztendős Andrew Luck sokkolta az amerikai sportok szerelmeseit, az Indianapolis Colts korábbi irányítója állandó sérülései miatt, fizikai és mentális fáradtsággal indokolva bejelentette a visszavonulását. Idehaza sem telt el hasonló bejelentés nélkül a nyár, az egykor a Liverpoolt is megjárt Pölöskei Zsolt 28 évesen akasztotta szögre a stoplist – a Honvéd mezével együtt. Innen, Európa közepéről az európai labdarúgásra koncentrálva – a teljesség igénye nélkül – gyűjtöttünk össze hasonlóan ígéretesen indult, ám a kelleténél korábban véget érő karrierrajzokat Brian Cloughtól, Owen Hargreavesen át Buzsáky Ákosig.

labdarúgás futball amerikaifutball Uli Hoeness Sepp Maier Rudas Ferenc

Clough, Wenger: a legendák, akik túl sokáig maradtak

2018-03-02 11:50:04

Volt valami egészen végtelenül lehangoló abban az atmoszférában, amely az Emirates Stadionban körülvette az Arsenal–Manchester City mérkőzést. Förtelmes időjárás, tátongóan üres szektorok a lelátón, egy önbizalom nélküli és hitehagyott hazai csapat, amely nem kezdett rosszul, de aztán szűk húsz perc alatt valósággal megsemmisítette a listavezető, mely egyszerre játszik szép és brutálisan hatékony futballt. A pálya fűszálait lehajtott fejjel kémlelő Arsene Wenger és a totális letargia a lelátón. Klassziskülönbség a pályán. Ennél alighanem mindenki többet érdemel.

edzősors Premier League PL Nottingham Forest Manchester City Brian Clough

Anglia: 30 ezren ünnepelték állva a 10 éve elhunyt menedzsert

2014-09-14 16:23:05

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóján, a Nottingham Forest–Derby County mérkőzésen 1–1-es eredmény született. Az 1892 óta megvívott East Midlands Derbyn a harmincezer néző a 10. percben felállva, tapssal tisztelgett a mindkét klubnál legendának számító, tíz éve elhunyt menedzser, Brian Clough emléke előtt.

Nottingham Forest Derby County Championship Brian Clough

Clough: angol(!) edzőfejedelem Angliából

2010-12-30 04:44:39

A nagy nyári vb-leszereplés kapcsán élénk vita bontakozott ki arról, mennyire tesz „jót" a háromoroszlános válogatottal, hogy a világ legerősebb bajnokságának tartott Premier League mezőnyében egy ideje túlsúlyba kerültek a légiósok. Arról is okkal eshet azonban szó, hogy jelenleg az élvonalbeli csapatok mindössze egynegyedének van angol szakvezetője! Messze nem így volt ez még húsz-harminc éve sem – akkoriban dolgozott a szigetországi futball történetének egyik legnagyobb alakja, az azóta elhunyt Brian Clough is, aki éppen 21 esztendeje ült az ezredik bajnokiján a kispadon.

sportnaptár angol labdarúgás Premier League Nottingham Forest Derby Brian Clough

Korszakos edzőegyéniségek, akik megreformálták a labdarúgást II.

2009-02-26 04:00:22

A Nemzeti Sport Online Sportlegek sorozatának egy korábbi részében foglalkozott már legendás labdarúgóedzőkkel. Ehhez hasonlóan most is olyan szakemberek kerültek be az összeállításba, akik valamilyen módon megváltoztatták a labdarúgást. Természetesen nagyon sok korszakos edzőt lehetne felsorolni, de a teljesség nemhogy egy újságcikk, hanem egy enciklopédia kereteit is kimerítené. Mario Zagallo, Valerij Lobanovszkij, Brian Clough, Johan Cruyff, Ernst Happel, Herbert Chapman – ők mindenesetre olyan futballedzők, akik nélkül szegényebb lenne ez a csodálatos sportág.

Mario Zagallo Brian Clough Valerij Lobanovszkij Herbert Chapman edzősors edzők

Roy Keane állítja: nem Ferguson volt a legjobb edzője

2008-08-31 04:00:24

1993-ban tehetséges ifjú középpályásként távozott, másfél évtizeddel később tehetséges fiatal menedzserként tér vissza: Roy Keane a Sunderland mestereként érkezik újra Nottinghambe, a szerda esti Ligakupa-mérkőzésre. Keane 150 alkalommal szerepelt a Forest mezében, és élményei egész pályafutását meghatározták: állítása szerint messze a legjobb edző, akivel valaha dolgozott, a Nottingham legendás trénere, Brian Clough volt. Márpedig ez nem kis szó egy olyan volt játékostól, aki karrierje legnagyobb részét Sir Alex Ferguson kezei alatt töltötte.

Brian Clough Nottingham Forest Roy Keane