Találatok a Barka Emese címkére

Találatok száma: 71

Birkózás: Barka Emese már Budapesten biztosítaná olimpiai indulását

2021-01-29 13:20:01

Az Európa-bajnok Barka Emese a birkózók márciusi budapesti európai kvalifikációs viadalán szeretné megszerezni a kvótát a tokiói olimpiára.

birkózás Tokió 2020 Barka Emese

Birkózás: a pandémia is alakította a világkupacsapatot

2020-12-03 10:34:15

A Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) novemberi döntése alapján a vb helyett egyéni világkupát rendeznek december 12. és 20. között Belgrádban, természetesen speciális egészségügyi intézkedésekkel. A sportág nagyhatalmai közül néhány nem vállalta a részvételt, Magyarország viszont igen, ám a mi csapatunk sem tud kiállni a legjobb összeállításában különböző okok (betegség, sérülés, felfüggesztett kerettagság, szakmai érvek) miatt – olvasható a Magyar Birkózószövetség hírlevelében.

birkózás Wilhelm Richárd Váncza István Vida Csaba Torba Erik Takács István

Birkózás: Barka ezüst-, Szél bronzérmes Varsóban

2020-11-06 20:52:04

A birkózás megpróbál kitörni a járvány szorításából, ennek jeleként november elején töredékes mezőnnyel, jelentős egészségügyi intézkedések közepette Varsóban mindhárom fogásnem számára rendeznek nemzetközi viadalokat – számolt be a Magyar Birkózószövetség.

birkózás Szél Anna Barka Emese

Birkózás: „Azt hittem, csak egy rossz vicc” – Barka a halasztásról

2020-09-25 10:10:41

A szombati ob-t megelőzően januárban versenyzett legutóbb az Eb-t címvédőként kihagyó Barka Emese, akit ugyancsak kínoz a bizonytalanság, de megkérdőjelezi, lenne-e értelme egy zárt kapus olimpiának.

birkózás Barka Emese

Koronavírus: sportolók vére segíthet a fertőzötteken

2020-04-30 14:02:39

A koronavírus-betegségből felgyógyult sportolók ajánlották fel vérplazmájukat a fertőzöttek kezeléséhez – jelentette be dr. Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, a vérplazma-terápiát kifejlesztő OrthoSera Kft. ügyvezetője és Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője április 30-án az egyetem budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

úszás koronavírus birkózás Sastin Marianna Lőrincz Tamás Kozma Dominik

Koronavírus: fúrnak, főznek, fűrészelnek – így telnek sportolóink napjai

2020-04-06 12:22:52

Az elmúlt hetekben egyre több hazai sportoló kapcsolódott be a #maradjotthon kampányba. A Nemzeti Sport a szlogen mögé nézett: megkérdeztük kiválóságainkat, miként hasznosítják a megnövekedett szabadidejüket a négy fal között vagy a kerítés mögött. Elöljáróban annyit: elektromos fűrész és elektromos gitár egyaránt előkerült a sarokból.

koronavírus Péni István Nagy Eszter Márton Anita Medveczky Erika Juhos Levente

Birkózás: két magyar érem az emlékverseny első napján

2020-01-10 22:01:36

A törökök olimpiai, világ- és Európa-bajnokának tiszteletére rendezett 48. Yasar Dogu-emlékversennyel kezdődött a nemzetközi birkózóidény a mieink számára. A női és szabadfogású viadal első napján két magyar érem született – olvasható a magyar szövetség hírlevelében.

birkózás Galambos Ramóna Barka Emese

Birkózó-vb: Barka bejutott a nyolcaddöntőbe, Németh nem

2019-09-18 09:03:55

Az 57 kilogrammban szereplő Barka Emese könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján, és bejutott a nyolcaddöntőbe, ami viszont Németh Zsanettnek (76 kg) nem sikerült. A folytatásban aztán az Európa-bajnok Barka két vállal kikapott a brazil Giullia Rodriguestől és kiesett, akárcsak a szerdai versenynap harmadik magyar szereplője, Sleisz Gabriella (65 kg).  

birkózó-vb birkózás Németh Zsanett Barka Emese

Birkózás: Barka és Korpási aranya, további 6 érem Varsóból és Dortmundból

2019-08-05 12:23:42

Remekeltek a magyar birkózók Lengyelországban és Németországban. Előbbi helyszínen a 2019-es Európa-bajnok Barka Emese, utóbbin a vb- és Eb-győztes Korpási Bálint szerzett aranyérmet.

birkózás Korpási Bálint Barka Emese

Birkózás: versenyzők kerültek fontos pozíciókba

2019-06-14 17:48:41

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) május 31-i tisztújító közgyűlésén megválasztott elnöksége pénteken megtartotta első ülését. A két hete egyhangúan újraválasztott Németh Szilárd elnök javaslatára az ügyvezető alelnök ismét Bacsa Péter lett, aki bekerült az intézőbizottságba is. Érdekesség, hogy ugyanebben a hétfős grémiumban helyet kapott a tavalyi budapesti világbajnokságon aranyérmes, összesen kétszeres vb- és Eb-győztes, olimpiai ötödik Bácsi Péter, s ő vezeti a szakmai bizottságot is.

birkózás Kiss Balázs Bácsi Péter Barka Emese

Birkózás: a szövetség is köszöntötte az Eb magyar érmeseit

2019-04-24 14:43:15

A másfél hete zárult bukaresti birkózó Európa-bajnokságon kiemelkedően szereplő magyar sportolókat köszöntette szerdán a hazai szövetség, melynek elnöke, Németh Szilárd bejelentette, hogy a Ludovika Arénában rendezik meg októberben az U23-as világbajnokságot.

birkózó Eb birkózás Veréb István Sastin Marianna Németh Zsanett Németh Szilárd

Birkózás: Barka Emese az első magyar női Európa-bajnok

2019-04-12 16:38:30

Barka Emese a magyar birkózósport első női Európa-bajnoki címét nyerte Bukarestben. A Vasas 29 esztendős sportolója az ukrán Tetjana Kitet győzte le az 57 kilogrammos kategória döntőjében. Sastin Marianna egy súlycsoporttal feljebb, a 62 kilogrammosok között lett bronzérmes.

birkózó Európa-bajnokság birkózás Sastin Marianna Barka Emese

Birkózó Eb: Barka Emese az aranyéremért küzdhet

2019-04-11 17:19:36

Barka Emese az 57 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében nagyon simán, 11:3-ra győzött a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, így pénteken már biztosan dobogóra állhat.

birkózó Eb birkózás Barka Emese

Birkózó Eb: Barka nagy fordítással, Dénes utolsó mp-es akcióval nyert

2019-04-11 13:34:39

Nagy bravúrt bemutatva az 57 kilós Barka Emese elő-, míg az 53 kilogrammos Dénes Mercédesz negyeddöntőbe jutott a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján: előbbi ötpontos hátrányról fordított, utóbbi utolsó másodperces akcióval jutott tovább.

birkózó Eb birkózás Dénes Mercédesz Barka Emese

Birkózó Eb: Barka tussal negyeddöntős, Sastin is a nyolc között

2019-04-11 12:13:40

Az 57 kilós Barka Emese győzött, míg a 65 kilogrammos Sleisz Gabriella kikapott a nyolc közé jutásért a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján. Barkához hasonlóan a 62 kilós Sastin Marianna is negyeddöntőbe jutott.  

birkózó Eb birkózás Sleisz Gabriella Barka Emese

Birkózó Eb: kijelölték a keretet, kötöttfogásban több nagy hiányzó is lesz

2019-03-29 16:28:12

A Magyar Birkózószövetség intézőbizottsága a szövetségi kapitányok javaslatai alapján kijelölte az áprilisi bukaresti Európa-bajnokságon induló csapatot. A kontinensviadalt több kötöttfogású klasszis (a Lőrincz fivérek, Korpási Bálint, Kiss Balázs) kihagyja, a tavalyi budapesti világbajnok Bácsi Péter pedig edzőként vesz részt rajta. Szabadfogásban és a hölgyeknél viszont ott lesznek a legjobbjaink a román fővárosban.

Veréb István Sastin Marianna Németh Zsanett Magyar Bírkózószövetség Ligeti Dániel Galambos Ramóna

Birkózás: Barka Emese győzött az idénynyitó versenyen

2019-01-27 08:55:31

A hétvégén a Kőér utcában lezajlott az idénynyitó a kötöttfogású férfi, illetve a női birkózók számára. A minősítő versenyen zömében nem indultak az októberi, budapesti világbajnokság magyar hősei, akik hosszabb pihenés után később kezdték el az alapozó munkát.

kötöttfogás birkózás Barka Emese

Birkózás: Varga Jánost és a vb-csapatot köszöntötte a szövetség

2018-11-22 16:37:56

A magyar birkózás különleges heteit, napjait éli, hiszen a szakmailag és rendezési szempontból is remekül sikerült budapesti világbajnokság után nem sokkal újabb elismerés érte a sportágat, az olimpiai bajnok, kétszeres vb- és Eb-aranyérmes Varga János bekerült a Nemzet Sportolói közé. Őt és a válogatottat köszöntette csütörtökön a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetősége.

díjazás birkózás Varga János Schmitt Pál Sastin Marianna Olejnik Pavlo

Birkózó-vb: „Alszunk egy párat, aztán kitaláljuk, lesz-e folytatás”

2018-10-25 20:39:53

Barka Emese taktikus és precíz birkózással legyőzte román ellenfelét az 57 kg-os súlycsoportban, így megszerezte a magyar válogatott első érmét a budapesti birkózó-világbajnokságon! A 62 kilósok mezőnyében Sastin Marianna elvesztette a bronzérmérkőzést az ukrán Julija Tkacs ellen, így az ötödik helyen zárt. Mindketten az NSO Tv kamerája elé álltak, a korábbi világbajnok és 8 hónapja édesanya Sastin pályafutása folytatásáról is beszélt.

videó birkózó-vb Sastin Marianna NSO Tv Barka Emese