Bundesliga: Lahm és Marozsán lett az év labdarúgója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.23. 17:19
null
A lyoni Marozsán Dzsenifer lett az év női labdarúgója a németeknél (Fotó: AFP)
Két hónappal a visszavonulása után, pályafutása során először megválasztották az év labdarúgójának Philipp Lahmot. A 33 éves világbajnok védő nagy fölénnyel végzett az élen a Kicker által szervezett németországi sportújságíró-szavazáson. A nőknél Marozsán Dzsenifer nyert, az év edzője pedig Julian Nagelsmann lett.

 

A 885 újságíró közül Lahmra 242-en szavaztak, a második helyen a Real Madrid középpályása, Toni Kroos végzett (192), míg a harmadik a dortmundiak gólkirálya, a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang (120) lett.

A nőknél az Olympique Lyon bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes futballistája, Marozsán Dzsenifer kapta a legtöbb voksot (216), majd’ kétszer annyit, mint a tavalyi első Alexandra Popp (VfL Wolfsburg – 113), illetve Mandy Islacker (1. FFC Frankfurt – 107).

Az edzők között a Hoffenheimet irányító Julian Nagelsmann győzött (273), mindössze 12 szavazattal megelőzve Christian Streichet (SC Freiburg – 261), a harmadik helyen Ralph Hasenhüttl (RB Leipzig –107) zárt. Meglepetésre a Bayern Münchent irányító Carlo Ancelotti csupán három szavazatot kapott.

„Nagyon büszke vagyok erre a díjra, különleges megtiszteltetés, hogy az év játékosa lehetek. Ez egy nagy szezon jutalma” – nyilatkozta Marozsán, aki a hölgyek között az első olyan labdarúgó lett, aki külföldi klubban szerepelve érdemelte ki a címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik