Armin Vehnek ajtót mutattak Wolfsburgban

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 16:55
A német bajnoki címvédő Wolfsburg vezetősége azonnali hatállyal menesztette Armin Veh vezetőedzőt. A vezetőség délelőtti ülésén döntött a szakvezető menesztéséről, Veh délután értesült erről.

„Sorozatban kilenc meccsen maradtunk nyeretlenek, 38 gólt kaptunk eddig a Bundesligában, ami rengeteg. A számok magukért beszélnek. Nem bíztunk abban, hogy Veh belátható időn belül kezelni tudja a kialakult helyzetet" – mondta Dieter Hoeness klubmenedzser.

Vége a Veh-érának Wolfsburgban (Fotó: Action Images)
Vége a Veh-érának Wolfsburgban (Fotó: Action Images)

„Nem volt könnyű döntés, de meg kellett hoznunk. Egyöntetűen úgy gondoltuk, hogy az elmúlt hetek rossz eredményei után lépnünk kell, így más szakemberre bízzuk a csapatot" – nyilatkozta Francisco Javier García Sanz, az igazgatótanács elnöke.

A „farkasok" október 18. óta nem nyertek hazai pályán, kiestek a Bajnokok Ligájából és a Német Kupából is. A csapat 24 ponttal a Bundesliga 10. helyén áll, a drukkerek a Köln elleni bajnokin már "Armin raus" rigmusokkal tüntettek a szakember ellen.  

A Wolfsburg irányítását ideiglenesen a második csapat edzője, Lorenz-Günther Kostner veszi át, ő ül a kispadon a Hamburg elleni, pénteki mérkőzésen is.

Német lapértesülések szerint az első számú esélyes a megüresedett vezetőedzői posztra Bernd Schuster.

Az utódnak sem lesz könnyű dolga: Felix Magath 2008–2009-es bajnokcsapata nagyon magasra tette a mércét. Az viszont biztos, hogy Veh számára nagynak bizonyult Magath árnyéka.

 


A BUNDESLIGA ÁLLÁSA
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,bul,2009/19,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik