Dárdai Pál a lehetetlenre készül a másodosztályban is

CSISZTU ZSUZSACSISZTU ZSUZSA
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 07:27
Dárdai Pállal beszélgetett Csisztu Zsuzsa Berlinben (Fotó: Koncz Márton)
Berlinben Dárdai Pálnál és a Hertha BSC edzésén járt a Csisztu Sport Cast és a Nemzeti Sport stábja – kiderült, milyen szakmai és érzelmi kihívás a 2. Bundesligában dolgozni.

A közelmúltban még egy „kivonulósra” sikerült berlini sajtótájékoztatótól volt hangos Dárdai Pál és a Hertha BSC bázisa, mostanra már az ügy rendezésén és a játékosoknak a magyar edzőjük melletti nyilvános kiállásán is túl vagyunk. Persze nem csupán a német másodosztályban (2. Bundesliga) jelenleg hatodik helyen álló Hertha javuló formája, a legutóbbi 4–0-s, Rostock elleni győzelem – két gólt ifjabb Dárdai Pál szerzett –, hanem a csapatot összetartó lelkület is segíthet, hogy Dárdaiék ismét villantsanak.

„Ez a győzelem nagyon kellett, és persze örültem Palkó duplájának, pláne, hogy milyen nehezen jött ki a korábbi bokasérüléséből – mondta Dárdai Pál a Csisztu Sport Cast és a Nemzeti Sport stábjának, hiszen nem sajtónyilvános edzésre is bebocsátást kaptunk a Hertha edzőpályáján, ahol a karcos hideg, a vízszintesen szitáló eső ellenére hamar egyértelművé vált, hogyan tud a korábbi szövetségi kapitány nagyszerű hangulatot teremteni ilyen utálatosnak induló reggelen is. – Meg kell érezni, mire van szükségük a játékosoknak, emellett persze nagyon hiszek a tényekben és a mérésekben is. Minden edzés után elemzem, ki mennyit futott, mennyire volt hajlandó megerőltetni magát és azon dolgozni, hogy még jobb formába kerüljön. Lehet nálam reklamálni, de nem érdemes, mert mindent dokumentálunk, ugyanakkor nekem sem esik le a gyűrű az ujjamról, hogy a bábukat arrébb tegyem, a labdákat összeszedjem egy-egy edzésen. Csak az a lényeg, hogy lássam a játékosaimtól a beletett melót. Nálam csak munkával lehet érvényesülni, és azt hiszem, nemcsak ezt, hanem azt is érzik a játékosaim, hogy akinek ilyen a mentalitása, mindig számíthat rám.”

A Hertha vezetőedzője arra is kitért a hosszabb, vele készülő interjúban, hogy tudomásul kell venni, egy másodosztályú csapat nemigen költekezhet még itt, Berlinben sem. Éppen ezért nekik a fiatalok kinevelése lehet a megoldás. A fiatalok közül ezen a reggelen amúgy nem volt jelen az U19-esek edzésén gyakorló legkisebb Dárdai fiú, Bence, aki a következő idénytől már a Wolf­sburg játékosa lesz. A két nagyobb báty, Palkó és a szintén a magyar válogatottat választó és ott idén bemutatkozó Márton azonban nemcsak ezen az edzésen, hanem a hátralévő mérkőzéseken is szeretne mindent megtenni csapatuk előrejutásáért, ahogy édesapjuk utalt erre:

„Lassan immunis leszek azokra a kritikákra, vajon beteszem-e a csapatba a fiaimat vagy sem. A forma dönt, és a gólt vagy gólokat nem kell magyarázni. Amúgy ami most vár ránk, így vagy úgy, de ismert számomra, hiszen játékosként és edzőként is számtalanszor kellett megmenteni a csapatot. Most itt, a másodosztályban már megint a lehetetlenre készülünk a Herthával, hiszen jelenleg a hatodikak vagyunk, és éppen a mögöttünk, a hetedik helyen álló Karlsruhéhoz megyünk a hétvégén. Valljuk meg, innen azért csaknem lehetetlen lesz elérni az osztályozós harmadik pozíciót az évad végére. Aki viszont engem ismer, úgyis tudja, hogy megpróbáljuk.”

Dárdai Pál a Csisztu Sport Cast és a Nemzeti Sport exkluzív interjújában hosszasan mesélt gyermekei pályafutásáról, a németországi Európa-bajnoksággal kapcsolatos várakozásiról, valamint arról is, mit jelentett felesége, Dárdai Mónika háttértámogatása ezekben az évtizedekben. A házaspár a CSC stábjával kivételt tett, és otthonukban számos kulisszatitkot árultak el a fiúk neveléséről, aminek részleteit a közeljövőben láthatják és olvashatják a CSC-n és a nemzetisport.hu-n.

NÉMET 2. BUNDESLIGA
Vasárnap
13.30: Karlsruhe–Hertha BSC (Tv: Match4)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik