M. D. 2021.04.13 22:04 Frissítve: 2021.04.22 21:03

Vb 2022: a CR góljánál hibázó partjelzőnek megköszönték a munkáját

Kikerült Danny Makkelie játékvezető csapatából az a holland partjelző, aki nem vette észre, hogy Cristiano Ronaldo gurításánál a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon a márciusi Szerbia–Portugália világbajnoki selejtezőn – számolt be róla az nos.nl című holland portál.

 

Mario Diksnek sokba került a belgrádi hiba (Fotó: Getty Images)

 

Mint emlékezetes, a 93. percben jártunk a belgrádi vb-selejtezőn, amikor Cristiano Ronaldo lövésénél Sztefan Mitrovics már csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni a labdát, ám Mario Diks partjelző nem jelezte Danny Makkelie játékvezetőnek, hogy gól született volna, így ment tovább a játék, és maradt a lefújásig a 2–2-es eredmény.

AZ OMINÓZUS ESET

Négy nappal a meccs után Makkelie közölte kollégájával, hogy nem szeretne tovább vele dolgozni. Nem teljesen egyértelmű, hogy a 38 esztendős holland játékvezető a szerbiai hibája miatt „mondott fel” asszisztensének, de naivitás lenne azt gondolni, hogy nem játszott közre ez az eset.

 
FERNANDO SANTOS: A JÁTÉKVEZETŐ BOCSÁNATOT KÉRT, AMIÉRT NEM ADTA MEG RONALDO GÓLJÁT

„Március harmincegyedikén Makkelie közölte velem, hogy másik partjelzővel szeretné folytatni a munkát, mert az együttműködésünkbe vetett bizalom elveszett – idézi a holland portál Dikset, aki a tavalyi Európa-liga-döntőben, valamint idén februárban a katari klubvilágbajnokságon is segítette Makkelie munkáját. – Nagyon nagy csalódás ez nekem közvetlenül az Európa-bajnokság előtt. Nagyobb támogatást, megértést és bizalmat reméltem az elmúlt évek sikerei után.”

Diks helyét Jan de Vries veszi át Makkelie csapatában.

„A lehető legkevesebbet szeretnék erről beszélni – felelte Makkelie az Algemeen Dagblad megkeresésére. – Ez a csapatunk belső ügye. Éveken át dolgoztam Marióval, nehéz döntés volt, de külön utakon folytatjuk tovább.”

2021.05.15 10:02:53

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A dunaszerdahelyiek nem bírtak a Trencsénnel, a pozsonyi együttes Aranyosmaróton nyert négy góllal.

2021.05.14 22:21:03

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A 2016-os Európa-bajnokság döntőjében a Portugália–Franciaország mérkőzésen a győztes válogatott kezdőcsapatában nyolc olyan futballista szerepelt, aki a Sporting akadémiáján (is) pallérozódott.

2021.05.14 14:11:19

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Azt mondtam magamban: ha a futball munkává válik, akkor ki kell lépnem ebből a világból.”

2021.05.14 15:20:58

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A forduló előtt még a Radnik volt kedvezőbb helyzetben, de a sima TSC-siker vége helycsere lett a tabellán.

2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.