Teqball: megalakult az Országos Teqball Szövetség

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.30. 11:40
null
Id. Gattyán György beszéde
Címkék
Megalakult az Országos Teqball Szövetség (OTESZ), amelynek közgyűlése id. Gattyán Györgyöt választotta meg első elnökéül.

Az OTESZ keddi közleménye szerint az irányító szervezet részese lesz a sportág hazai, illetve nemzetközi fejlődésének egyaránt.

A Phoenix Teqball Academy, az ország legnagyobb klubja, valamint otthona két világbajnoknak is – Bányik Csabának és Blázsovics Ádámnak – 12 professzionális egyesülettel együttműködve segítette a hivatalos nemzeti szövetség megalakítását. A közlemény kiemeli, hogy szervezet jól strukturált módon fog irányt mutatni a több mint száz regisztrált teqballjátékosnak Magyarországon, miközben központi szerepe lesz a verseny-, valamint a bajnoki-rendszer kialakításában is.

„Mielőtt megalakult volna az Országos Teqball Szövetség, a Phoenix Teqball Academyvel fáradhatatlanul dolgoztunk további versenyképes teqballklubok alapításán Magyarországon. Ezeknek a kluboknak egészen mostanáig nem volt olyan összefogó vezérszervezetük, amelytől iránymutatást várhattak. Nagyon örülök, hogy a szintén újonnan megválasztott vezetőséggel együttműködve hozzájárulhatunk a sport hatékony és gyors fejlődéséhez hazánkban” – mondta id. Gattyán György, aki a Nemzetközi Teqball Szövetség társalapítójának és alelnökének, Gattyán Györgynek az édesapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik