Hiába vezetett, ismét vereséget szenvedett a Topolya

TŐKE JÁNOS, VÉGH JÁNOSTŐKE JÁNOS, VÉGH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.11.28. 12:56
null
Lazarevacon is kikapott a Topolya (Fotó: Tölgyesi Huba)
Hiába vezetett, Lazarevacon sem szakadt meg a TSC rossz sorozata: a topolyai együttes öt vereség és két döntetlen után újabb vereséget szenvedett – az észak-bácskai csapat a szerb labdarúgó Szuperliga 18. fordulójában a Kolubara ellen veszített 2–1-re.

 

SZERB SZUPERLIGA
18. FORDULÓ

Kolubara–Topolyai SC 2–1 (0–0)
Lazarevac, FK Kolubara Stadion. Vezeti: Segrt
Kolubara: Sztanivukovics – Bakics, Radovanovics, Loncsar (Marjanovics, a szünetben) – Jankovics (Tumbasz, 68.), Djurics, Nikolics, Sztojanovics – Djokics (Vasziljevics, 87.), Djuranovics, Mladenovics (Andrics, 68.). Edző: Dejan Djurdjevics
TSC: Jorgics – Petkovics (Tomanovics, a szünetben), Varga, Bocskay, Rajkovics, Krszmanovics – Sztanojev (Sztoiljkovics, 86.), Banjac, Sztojkovics (Djakovac, 86.), Zec – Vukics. Edző: Mirko Jovanovics.
Gólszerző: Djuranovics (60.), Nikolics (80.), ill. Vukics (18.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Lendületesebben kezdett a Kolubara, amely Uros Djuranovics 23 méteres lövésével – melyet a Nemanja Filipovics helyét átvevő Uros Jorgics ujjheggyel szögeltre ütött – mindjárt a tudtára is adta a vendégeknek, hogy szeretne visszavágni a bajnokság első felében elszenvedett 4–0-s vereségért. Aztán, ahogy múlt az idő, egyre többet volt a TSC-nél a labda, ám nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk a vendégeknek az első negyedórában. A 18. percben Mihajlo Banjac veszélytelennek tűnő szabadrúgásába Dejan Sztanivukovics, a Kolubara kapusa hihetetlenül ügyetlenül ért bele, a labda pont Sztefan Vukics elé pattant, ő pedig két méterről az üres kapuba gurított. Tíz perccel később Borisz Varga adott el egy labdát, amire Nemanja Nikolics csapott le, azonban erős lövése a felső léc felett hagyta el a játékteret.

A 38. percben úgy tűnt, tizenegyeshez jut a Topolya, miután Djuro Zec remek passza után Arandjel Sztojkovics ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül: Marko Petkovics már a labda mögé is állt, amikor a játékvezető jelezte, hogy visszanézi az esetet a VAR segítségével. Mint kiderült, nem a Sztojkovics elleni szabálytalanság volt gyanús, hanem az, hogy előtte Zec a könyökét használva fordult le a védőjéről. Segrt játékvezető pedig úgy döntött, hogy nincs büntető, helyette van sárga, méghozzá Zecnek...

A szünetben Mirko Jovanovics úgy döntött, hogy Marko Petkovics helyett Szasa Tomanovics lép pályára, ezzel is erősítve a középpályát. Az 58. percben Jug Sztanojev viharzott el a jobb szélen, azonban nem sikerült az üresen álló Vukics elé passzolnia, ez utóbbi mérgében a földet verte, hiszen akár el is dőlhetett volna a meccs. Két perccel később a kihagyott helyzet megbosszulta magát: egy szöglet után nem sikerült felszabadítania a TSC védelmének, utána Szlobodan Rajkovics ért szerencsétlenül a labdához a kapu előtt, Uros Djuranovics pedig köszönte az ajándékot és tíz méterről fordulásból a kapu bal oldalába lőtt. Húsz perccel a vége előtt Bocskay Bertalan gondolt egyet, és 35 méterről erős lövése majdnem meglepte Sztanivukovicsot, aki üggyel-bajjal szögletre mentett.

A 80. percben Rajkovics pocsék hazagurítása miatt Jorgics hagyta el a kapuját, s a hazaiak ezt kihasználták, Andrics beívelt a tizenhatosra, ahol Nemanja Nikolics kihasználta, hogy Varga és Rajkovics inkább pánikolt, mintsem felszabadított, és a hazaiak játékosa egy csel után a kapu jobb sarkába gurított. Két perccel később Jorgics belelőtte a labdát Andricsba, a lepattanóra Djokics csapott le, ám flegma emelését a TSC kapusa hárította.

A hazaiaknak sikerült megőrizniük egygólos előnyüket a mérkőzés végéig, így a Topolya immár nyolc mérkőzés óta nyeretlen. Ha hinni lehet a szerb média értesüléseinek, akkor hamarosan a Metalac edzője, Zsarko Lazetics ül le a gárda kispadjára...

Tizennyolc forduló után a TSC 22 ponttal a nyolcadik helyen áll a tizenhat csapatos szerb Szuperligában; a következő fordulóban a nisi Radnicskit fogadja a TSC Arénában.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: ITT A VÉGE! A Topolya sorozatban nyolcadjára nem tudott nyerni!

90. perc: Még három percig élvezhetjük a találkozót.

87. perc: A hazaiak is változtatnak, Djokicsot Vasziljevics váltja.

86 perc: Dupla csere a vendégeknél, Sztanojev helyén Sztoiljkovics, Sztojkovics helyett pedig Djakovac a továbbiakban.

80. perc: FORDÍT A KOLUBARA! Egy katasztrofális védelmi hibát követően Nemanja Nikolics talált be közelről!

74 perc: A két kispadról Nemanja Golubovics és Krszto Jokics kaptak sárgát.

68. perc: Kettős hazai csere, Jankovics helyére Tumbasz, Mladenovics helyére pedig Andrics érkezett

62. perc: Mladenovics volt szabálytan Banjaccal szemben.

60. perc: EGYENLÍT A KOLUBARA! Egy hazai szabadrúgást követően nem tudott felszabadítani a vendég védelem, a kapu előtt kialakult kavarodásban pedig Uros Djuranovics elé került a labda, aki közelről kiegyenlített!

59. perc: Djokics is besárgult, a játékvezetővel szövegelt.

58. perc: Krszmanovics rántotta le Djokicsot, sárga lap lett a jutalma.

A félidőben fontos hírt kaptak a Topolya-drukkerek, kiderült, ki lesz a csapat új vezetőedzője. A mérkőzést Szerbiában közvetítő ArenaSport újságírójának kérdésére Zsarko Latetics, a Metalac szakvezetője megerősítette, ő ül le a kispadra. A tréner a hírek szerint már a december elsejei, Kolubara elleni Szerb Kupa-nyolcaddöntőn irányíthatja a bácskaiakat.

46. perc: Jön a folytatás!

A szünetben mindkét együttes cserélt: a Kolubarában Loncsart Marjanovics, a Topolyában pedig Petkovicsot Tomanovics váltotta.

45+2: Segrt játékvezető véget vet az első játékrésznek! Tizenöt perc szünet következik.

45. perc:Két perc lesz a hosszabbítás.

40. perc:Djuro Zec sárgát is kap szabálytalanságáért!

40. perc: Még sincs tizenegyes! Zec még a gólhelyzetet megelőzően, a tizenhatoson kívül lekönyökölte védőjét, így kifelé jár szabadrúgás!

Egyelőre a VAR-szobában elemzik az esetet...

38. perc: Tizenegyeshez jut a Topolya! Sztanivukovics buktatta a kapura törő Sztojkovicsot.

28. perc: Egy kiugratást követően Vukics vette célba a kaput, Sztanivukovics nagyot védett – ám a partjelző zászlaja a magasba emelkedett, szabadrúgás következett kifelé.

A félidő első felében a Topolya jóval többet birtokolta a labdát ellenfelénél – a bácskaiak a kapura is veszélyesebbek voltak a lazarevaciaknál.

18. perc: VEZET A TOPOLYA! 0–1! Banjac jobb oldali szabadrúgását követően Sztanivukovics ügyetlenül ért a labdához, ami lepattant, Sztefan Vukics elé került, ő pedig közelről a kapuba lőtt!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A Topolya nincs jó formában, az elmúlt hét mérkőzéséből egyen sem tudott nyerni.

KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A KOLUBARA–TOPOLYAI SC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik