Portugália: Roberto Martínez Szaúd-Arábiában találkozott Cristiano Ronaldóval

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2023.01.14. 08:49
null
Teljesítette ígéretét az új portugál kapitány, Roberto Martínez: már beszélt Cristiano Ronaldóval (fotó: Imago Images, AFP)
Az új portugál szövetségi kapitány, Roberto Martínez máris munkához látott, és első körben felkereste a Szaúd-Arábiában légióskodó Cristiano Ronaldót, vasárnap pedig már a lisszaboni derbire hivatalos.

Megígérte és be is tartotta a szavát. Hétfőn nevezték ki portugál szövetségi kapitánynak Roberto Martínezt, aki székfoglalójában vállalta, hogy beszél Cristiano Ronaldóval a jövőjéről a válogatottban, és mint kiderült, az új szakvezetőnek gyakorlatilag az első dolga volt felkeresni az immár Szaúd-Arábiában légióskodó játékost.

A szakember szerdán utazott Rijádba, ahol megnézte a Real Madrid–Valencia spanyol Szuperkupa-elődöntőt, és felkereste azt a négy portugál játékost, aki a négyes döntőben csapataiban szerepel: Thierry Correiát és André Almeidát a Valencia, míg a Barcelona ellen pályára lépő Betis William Carvalhót és Rui Silvát foglalkoztatja.

A legfontosabb azonban a Cristiano Ronaldóval való találkozás volt, meglehet, a mindig jól informált portugál és spanyol sajtó is csak annyit tudott megerősíteni, hogy valóban sor került a beszélgetésre, a tartalmáról azonban nem szivárgott ki semmi.

A találgatások persze beindultak, és jelenleg az az általános nézet, hogy Robert Martínez aligha zárta be a válogatott ajtaját Cristiano Ronaldo előtt, máskülönben az érintett képtelen lenne magában tartani a „világ igazságtalanságát”.

Jóllehet, a portugál médiát már jobban érdekli az a tény, hogy a szövetségi kapitány Rijádból Lisszabonba utazott pénteken, hogy személyesen nézze meg a vasárnapi csúcsrangadót a Benfica és a Sporting között. Kétségtelen, hogy a válogatott hosszú távú jövőjét illetően a derbi sokkal fontosabb, mint az aranylabdás klasszis helyzete.

Részben ide kapcsolódik, hogy a csütörtöki Roma–Genoa Olasz Kupa-nyolcaddöntő (1–0) után José Mourinho, a fővárosiak edzője, akit korábban szintén szóba hoztak a kapitányi állással, a következőket nyilatkozta: „Köszönöm a Portugál Labdarúgó-szövetség elnökének, hogy megkeresett, és elmondta, hogy nem az első, hanem az egyetlen jelöltje vagyok, ez büszkévé tesz. Végül én döntöttem úgy, hogy nem vállalom a felkérést.”     

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik