nemzetisport.hu 2019.05.03 09:28 Frissítve: 2019.05.03 09:59

Porto: a specialista szerint valószínűtlen Casillas visszatérése

A Real Madrid korábbi válogatott kosárlabdázójából lett szívspecialista szerint valószínűtlen, hogy Iker Casillas visszatér a profi futballhoz. Az infarktus után beültetett sztenttel nem lehet játszani – jelentette ki Juan Antonio Corbalan. Lapértesülések szerint az FC Portónál is arra számítanak, a spanyol labdarúgó nem folytatja a pályafutását. Menedzsere szerint viszont még korai a kérdés.

Iker Casillas visszatérése a futballpályára valószínűtlen a madridi specialista szerint (Fotó: AFP)

„A koszorúérbe ültetett sztenttel nem lehet profi szinten futballozni. Főleg nem kapusként jelentette ki Juan Antonio Corbalan, a Real Madrid korábbi válogatott kosárlabdázója, aki pályafutása vége óta kardiológusként dolgozik. – Gond nélkül visszatérhet a normál élethez, de a labdarúgást el kell felejtenie.”

A brit Daily Mail szerint a Portónál is úgy számolnak, Casillas pályafutása véget ért. Azzal együtt is, hogy a csapatorvos korábban optimistán nyilatkozott a 37 éves labdarúgó állapotáról. A portugál csapatnál jelenleg Casillas felépülését tartják a legfontosabbnak, menet közben azonban elkezdték keresni a lehetséges utódját. 

Carlo Cutropia, a kapus ügynöke a madridi Cadena COPE-nak adott interjúban azt mondta, korai a kérdés, mi lesz a világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgó pályafutásával.

A lényeg, hogy felépüljön. Óriási szerencse, hogy edzés közben történt a baj, és hamar megérkezett a segítség. Ha otthon lesz rosszul, annak beláthatatlan következményei lehettek volna.”

Casillasnak Lionel Messitől és a Barcelonától kezdve Gianluigi Buffonig, a futball jelenlegi és korábbi meghatározó alakjai küldték el jókívánságaikat. A játékos kedden este kórházi ágyából maga is bejelentkezett, a Twitteren üzente, hogy hálás a támogatásért és a szeretetért, amit kapott, és egyre jobban érzi magát. 

2020.11.23 16:20:24

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Jobban kezdett Gyurgyevóban a meglepetéscsapat a szentgyörgyiek ellen, de a hajrában két gólt vágott az OSK.

2020.11.22 22:17:33

Minden más foci L. P. I.

2020.11.21 14:21:35

Minden más foci H. D.

Az eszékiek a második félidőben kétszer is bevették az éllovas és címvédő zágrábi csapat kapuját.

2020.11.21 13:21:48

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

A kiesés ellen küzdő Napredak megverte a nála sokkal-sokkal többet támadó és kapura lövő TSC-t.

2020.11.18 20:20:53

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Öccse tragikus halálának másnapján, benyugtatózva és önkívületben lett a hét játékvezetője.