FFT 2019.12.30 16:56

FFT: küldetés a világ egyik legveszélyesebb országában

Se internet, se térerő, állandó bombariadók a stadionban: ebből állnak a Rangers, a Leeds és a skót válogatott egykori hátvédje, David Robertson mindennapjai a Real Kashmir edzőjeként.

Küldetés a világ egyik legveszélyesebb országában (Fotó: fourfourtwo.hu)

 

David Robertson még csak két napja volt Kasmírban, de már eleget látott. Persze akkor még nem tette túl magát a háromnapos, háromátszállásos repülőúton az amerikai Phoenixből. Az Aberdeen, a Rangers és a Leeds United korábbi balhátvédje végtelenül kimerülten érkezett Szrinagarba, Kasmír fővárosába, ahol nemcsak a jeges téli szelek fogadták, hanem a hír is, hogy el van vágva a külvilágtól. Felhívta a főnökeit, és elmondta, hibázott. Hogy most rögtön haza akar menni.

„Azt mondtam, vissza kell mennem, erre nem leszek képes – emlékezik Robertson. – A szállodában nem volt internet, és az évnek abban a szakában sokszor az áram is elmegy, úgyhogy a tévét sem lehetett nézni, és a családomat sem tudtam felhívni. Egyszerűen haza akartam menni.”

Ez 2017 januárjában volt. Végül persze meggyőzték, hogy maradjon. Azóta eltelt majdnem három év, Robertson pedig már a negyedik idényére készül, immár az I-League, az indiai labdarúgó bajnokság első osztályában. Volt idejük bemelegíteni: az évadot több héttel elhalasztották, vagyis négy hónap nyári szünetet kaptak. Tizennégy felkészülési meccset játszottak, de ez semmi ahhoz képest, amivel Robertsonnak szembe kell néznie, amióta a világ egyik legveszélyesebb államában kapott állást.

A teljes riportot elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”

2020.11.26 20:21:04

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Személyes élményei mellett azt is elmondta, miért imádták annyian a szerdán elhunyt klasszist.