FFT: küldetés a világ egyik legveszélyesebb országában

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2019.12.30. 16:56
null
Küldetés a világ egyik legveszélyesebb országában (Fotó: fourfourtwo.hu)
Se internet, se térerő, állandó bombariadók a stadionban: ebből állnak a Rangers, a Leeds és a skót válogatott egykori hátvédje, David Robertson mindennapjai a Real Kashmir edzőjeként.

 

David Robertson még csak két napja volt Kasmírban, de már eleget látott. Persze akkor még nem tette túl magát a háromnapos, háromátszállásos repülőúton az amerikai Phoenixből. Az Aberdeen, a Rangers és a Leeds United korábbi balhátvédje végtelenül kimerülten érkezett Szrinagarba, Kasmír fővárosába, ahol nemcsak a jeges téli szelek fogadták, hanem a hír is, hogy el van vágva a külvilágtól. Felhívta a főnökeit, és elmondta, hibázott. Hogy most rögtön haza akar menni.

„Azt mondtam, vissza kell mennem, erre nem leszek képes – emlékezik Robertson. – A szállodában nem volt internet, és az évnek abban a szakában sokszor az áram is elmegy, úgyhogy a tévét sem lehetett nézni, és a családomat sem tudtam felhívni. Egyszerűen haza akartam menni.”

Ez 2017 januárjában volt. Végül persze meggyőzték, hogy maradjon. Azóta eltelt majdnem három év, Robertson pedig már a negyedik idényére készül, immár az I-League, az indiai labdarúgó bajnokság első osztályában. Volt idejük bemelegíteni: az évadot több héttel elhalasztották, vagyis négy hónap nyári szünetet kaptak. Tizennégy felkészülési meccset játszottak, de ez semmi ahhoz képest, amivel Robertsonnak szembe kell néznie, amióta a világ egyik legveszélyesebb államában kapott állást.

A teljes riportot elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik