DUDUCZ TIBOR
2021.04.29 15:20 Frissítve: 2021.04.29 17:23

DAC: marad a német vonal? Doll is lehet az új vezetőedző

Bernd Storck távozása után Dunaszerdahelyen az idény végéig a német mester eddigi asszisztense, Németh Antal vette át a vezetőedzői feladatokat.

 

Thomas Doll neve is szóba került Dunaszerdahelyen (Fotó: Török Attila)

 

Németh Antal jól mutatkozott be a sárga-kékek kispadján, szombaton a DAC 1–0-ra győzött Aranyosmaróton. Négy forduló van hátra a Fortuna Ligából és a második helyen álló DAC-nak öt pont előnye van a harmadik Nagyszombat előtt. Május 22-én fejeződik be a bajnokság, majd szabadságra vonulnak a játékosok. A nyári felkészülés kezdete attól függ, hogy mikor kezd a DAC a Konferencia-ligában. Ki fogja vezetni a sárga-kékeket a 2021–2022-es idényben? A klub jelenleg erről nem nyilatkozik, csak az idény végén készül bejelenteni az új edzőt.

Az utóbbi napokban a szlovák médiában leggyakrabban Vladimír Weiss neve került szóba, aki 1994-ben a DAC játékosa volt. Az 56 éves edző kijuttatta Szlovákiát a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra, vezetése alatt az Artmedia 2005-ben a Bajnokok Ligája csoportkörébe verekedte be magát. Az elmúlt években Grúzia (Georgia) szövetségi kapitánya volt. „Szeretnék klubcsapatot edzeni, naponta dolgozni a játékosokkal. Nem válogathatok az ajánlatok között. Valaki igen, de lehet, hogy én is… Megkereséseim vannak, de nem akarom elsietni a választást. Megvárom azt az ajánlatot, amely számomra a legmegfelelőbb lesz” – nyilatkozta néhány héttel ezelőtt Vladimír Weiss. Információink szerint Vladimír Weiss nem lesz a DAC edzője. Valószínű, hogy ősztől ő lesz a pozsonyi Slovan vezetőedzője.

Szóba került a cseh vonal is. Jelenleg szabad Pavel Hapal, aki novemberig volt szlovák szövetségi kapitány. Nagyon jól tud dolgozni a fiatalokkal, ezt – mint a szlovák U21-es válogatott edzője is – bizonyította, kijuttatta a csapatot a 2017-es Európa-bajnokságra.

A legújabb név Adrián Gula. Ö ugyan jelenleg a Plzen edzője, de nem valószínű, hogy az új idényben is marad a csapat kispadján. Gula a múltban Zsolnán bizonyította, hogy fiatalokból nagyon jó csapatot tud összerakni. Nagyszerűen beállította az Akadémia működését, amely jelenleg is nagy számban biztosítja a saját nevelésű játékosokat a felnőttcsapat számára. Hasonlóképpen szeretnék a DAC-ban is…

Világi Oszkár 2014-től a DAC tulajdonosa. Az elmúlt hét évben többségében külföldi edzőt foglalkoztatott. Többször kijelentette, hogy a csapatnak legjobban a német stílus fekszik. Információink szerint szóba került a volt FTC-edző, Thomas Doll neve is.

Könnyen megtörténhet az is, hogy a 2021–2022-es idényben is Németh Antal irányítja majd a Dunaszerdahelyt. Erre a hátralévő négy forduló ad választ.

A tegnap készült dunaszerdahelyi csapatfotón Vida Máté is szerepelt. Valószínű, hogy utoljára. Ugyan egyik fél sem adott eddig hivatalos tájékoztatást, de úgy néz ki, hogy a 25 éves játékos, akinek a szerződése júniusban lejár a DAC-nál, az ősztől nevelőegyesülete, a Vasas játékosa lesz.

2022.11.29 13:13:35

Minden más foci nemzetisport.hu

A korábban kilenc tornán szereplő játékosaink többször rukkoltak ki páratlan teljesítménnyel. Íme!

2022.11.29 08:52:22

Minden más foci nemzetisport.hu

A lapok kíméletlen őszinteséggel számoltak be a második világháború előtti az esetekről.

2022.11.28 13:31:06

Minden más foci nemzetisport.hu

A tagsági igazolvány világbajnoki címmel, BEK-/BL-győzelemmel és Aranylabdával váltható ki.

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.