DAC: marad a német vonal? Doll is lehet az új vezetőedző

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 15:20
null
Thomas Doll neve is szóba került Dunaszerdahelyen (Fotó: Török Attila)
Bernd Storck távozása után Dunaszerdahelyen az idény végéig a német mester eddigi asszisztense, Németh Antal vette át a vezetőedzői feladatokat.

 

Németh Antal jól mutatkozott be asárga-kékek kispadján, szombaton aDAC 1–0-ra győzött Aranyosmaróton. Négy forduló van hátra aFortuna Ligából és amásodik helyen álló DAC-nak öt pont előnye van aharmadik Nagyszombat előtt. Május 22-én fejeződik be abajnokság, majd szabadságra vonulnak ajátékosok. Anyári felkészülés kezdete attól függ, hogy mikor kezd aDAC a Konferencia-ligában. Ki fogja vezetni asárga-kékeket a2021–2022-es idényben? Aklub jelenleg erről nem nyilatkozik, csak az idény végén készül bejelenteni az új edzőt.

Az utóbbi napokban aszlovák médiában leggyakrabban Vladimír Weiss neve került szóba, aki 1994-ben aDAC játékosa volt. Az 56 éves edző kijuttatta Szlovákiát a2010-es dél-afrikai világbajnokságra, vezetése alatt az Artmedia 2005-ben aBajnokok Ligájacsoportkörébe verekedte be magát. Az elmúlt években Grúzia (Georgia) szövetségi kapitánya volt. „Szeretnék klubcsapatot edzeni, naponta dolgozni ajátékosokkal. Nem válogathatok az ajánlatok között. Valaki igen, de lehet, hogy én is… Megkereséseim vannak, de nem akarom elsietni aválasztást. Megvárom azt az ajánlatot, amely számomra alegmegfelelőbb lesz” – nyilatkozta néhány héttel ezelőtt Vladimír Weiss. Információink szerint Vladimír Weiss nem lesz a DAC edzője. Valószínű, hogy ősztől ő lesz a pozsonyi Slovan vezetőedzője.

Szóba került acseh vonal is. Jelenleg szabad Pavel Hapal, akinovemberig volt szlovák szövetségi kapitány. Nagyon jól tud dolgozni afiatalokkal, ezt – mint aszlovák U21-es válogatott edzője is – bizonyította, kijuttatta acsapatot a2017-es Európa-bajnokságra.

Alegújabb név Adrián Gula. Ö ugyan jelenleg aPlzen edzője, de nem valószínű, hogy az új idényben is marad acsapat kispadján. Gula amúltban Zsolnán bizonyította, hogy fiatalokból nagyon jó csapatot tud összerakni. Nagyszerűen beállította az Akadémia működését, amely jelenleg is nagy számban biztosítja a saját nevelésű játékosokat afelnőttcsapat számára. Hasonlóképpen szeretnék aDAC-ban is…

Világi Oszkár 2014-től aDAC tulajdonosa. Az elmúlt hét évben többségében külföldi edzőt foglalkoztatott. Többször kijelentette, hogy acsapatnak legjobban anémet stílus fekszik. Információink szerint szóba került a volt FTC-edző, Thomas Doll neve is.

Könnyen megtörténhet az is, hogy a2021–2022-es idényben is Németh Antal irányítja majd a Dunaszerdahelyt. Erre ahátralévő négy forduló ad választ.

Ategnap készült dunaszerdahelyi csapatfotón Vida Máté is szerepelt. Valószínű, hogy utoljára. Ugyan egyik fél sem adott eddig hivatalos tájékoztatást, de úgy néz ki, hogy a25 éves játékos, akinek aszerződése júniusban lejár aDAC-nál, az ősztől nevelőegyesülete, a Vasas játékosa lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik