DAC: Gula mindig is Kalmárt szerette volna edzeni

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.05.05. 19:35
null
Nagy dicséretet kapott pénteken Kalmár Zsolt a DAC vezetőedzőjétől (Fotó: DAC)
Történetelmének egyik legnagyobb mérkőzésére készül a DAC. Vasárnap a Mol Arénában a bajnoki éllovas Slovant fogadja, a tét a szlovák bajnoki cím. Adrián Gula, a dunaszerdahelyiek edzője elárulta, csodálja, mennyi munkát végzett a súlyos sérülése után a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt.

„Sportigazgatónk, Jan van Daele megjegyezte, hogy avártnál jobb szereplés fontos eleme Riszvanisz és Kácer érkezése – kezdte pénteken Gula. Hozzátenném, hogy Kalmár Zsolt visszatérése legalább ennyire fontos volt.”

Amagyar játékos az ősszel tért vissza fokozatosan asúlyos térdsérülése után, éppen akkor, amikor Gula a kispadra került.

„Zsolti másfél évet kihagyott, még most is libabőrös vagyok, ha arra gondolok, mit tett azért, hogy visszatérjen, itt legyen közöttünk. Visszatérni, az egy dolog, az igazi bravúr, hogyugyanarra a szintre jutott el, ahol volt – folytatta Gula. – Óriási az elvárás vele szemben, mindenki abban aformában szeretné látni, ahogy asérülése előtt volt. Azért nagy játékos, mert sikerült neki.”

„Amikor az U21-es szlovák válogatott edzője voltam és figyeltem aDAC-ot, mindig is mondtam, hogy szeretnék egy ilyen focistát edzeni, aki akulcsfontosságú pillanatokban magára vállalja afelelősséget. Ő képes erre. Acsapatnak, nekünk az alegfontosabb, hogy ezeket a tulajdonságait használjuk, amikor szükségünk van rá, és segített, akár csereként is.”

Adunaszerdahelyi edző elárulta, hogy ugyanaz afilozófiája, mint Artetának, az Arsenal mesterének.

„Nálam nincsenek cseremberek, mindenki fontos játékos. A DAC minőségi klub, minőségi játékosokkal, megválogathatom, kik fognak kezdeni, vagy kik kapnak fontos feladatokat a második félidőben – mondta Gula. – Zsoltival mindig megbeszélem ezt, ső megérti, elfogadja, hogy most miért fog kezdőként például csak egy órát játszani, vagy csak az utolsó harminc perben lép pályára. Bevallom, néha kényelmetlen számomra ez a beszélgetés, hiszen itt van egy remek játékos, acsapatkapitány, aki akispadon marad… Már többször bizonyította, hogy csereként is nagy erősségünk, mint például Trencsénben, ahol arossz állapotú műfüves pálya miatt csak az utolsó tíz percben játszott, de megnyerte nekünk ameccset. Vagy Besztercebányán, vagy az Aranyosmarót ellen.”

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ
Vasárnap, 17.30:
DAC 1904–Slovan Bratislava (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik