Sepsi OSK: rekordösszegért távozik a házi gólkirály

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 15:12
Rekordösszegért távozik a Sepsitől Marius Stefanescu (Fotó: Tókos Csaba)
Klubrekordot jelentő összegért eladta egyik legjobb játékosát a Sepsi OSK: a román bajnok FCSB 1.31 millió eurót fizet Marius Stefanescu megszerzéséért. Az összeg felét azonban Stefanescu nevelőegyesülete, a kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu Akadémia kapja.

Gigi Becali, a FCSB tulajdonosa már a hivatalos bejelentés előtt elárulta, hogy ötéves szerződést kötnek a játékossal és 1.3 millió eurót fizet érte, s bukaresti sajtóértesülések szerint Stefanescu szentgyörgyi fizetésének legalább a dupláját, évi 200 ezer eurót kap majd új csapatában.

A 25 éves Stefanescu 2018-ban került a Sepsihez, de kezdetben a Liga 3-as Kézdivásárhelyi SE-nél szerepelt kölcsönjátékosként, nemcsak nagypályán, hanem a futsal-csapatban is. A Superligában a 2019-ben mutatkozott be, és bár kezdetben balhátvédet játszott, hamarosan a támadósorban találta magát: 32 bajnoki góljával ma már ő a Sepsi rekordere a román élvonalban, és a 2022-es kupadöntőben (2-1 a Voluntari ellen) lőtt góljaival a román válogatottságot is kiérdemelte. Kétszeres Román Kupa és Szuperkupa-győztesként, 191 tétmérkőzésen elért 37 góllal és 26 gólpasszal búcsúzik a piros-fehérektől.

Stefanescu átigazolása hónapok óta téma a román sajtóban, ugyanis a másik bukaresti topcsapat, a Rapid is szerette volna megszerezni. Utóbbi főrészvényese, Dan Sucu azzal is megvádolta a játékost, hogy az előző idényben szándékosan tiltatta el magát a Sepsi–FCSB mérkőzésekre. Szentgyörgyi búcsúja pedig nem sikerült igazán szépre, Diószegi László klubelnök posztja szerint – amelyben Sigér Dávid leigazolását is bejelentette – a támadó mindenáron távozni akart a Sepsitől.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik