Ajax: ennyi volt a szaúdi kaland, a Liverpool korábbi kapitánya Amszterdamba tart

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 11:21
null
Henderson az Ajaxnál folytathatja! (Fotó: Getty Images)
Miután körbejárta a brit sportsajtót, hogy az angol válogatott Jordan Henderson elengedéséről hallani sem akar szaúdi klubja, az Al-Ettifak, most úgy tűnik, mégis távozhat – mindössze fél idény után.


A 33 éves Jordan Henderson nyáron sokak meglepetésére több topligás sztárral együtt úgy döntött: irány Szaúd-Arábia! Csapata, az Al-Ettifak 14 millió eurót fizetett érte, megsokszorozta fizetését és néhány igazán nagy nevet is mellérakott, mint például korábbi csapattársát, Georginio Wijnaldumot. Bónuszként pedig kinevezte vezetőedzőnek Steven Gerrardot, a Liverpool legendáját.

Nos, mindezek ellenére Hendersonnak nem jött be a váltás, nem érzi jól magát a szaúdiaknál, s váltani akar. A BL-győztes, Eb-ezüstérmes középpályás 17 bajnokin 4 gólpasszt adott, az Al-Ettifak pedig a szaúdi élvonal 8. helyén áll.

Henderson elégedetlensége hallatán a holland rekordbajnok Ajax jelentkezett be érte, ám eleinte a szaúdiak hallani sem akartak az ajánlatról. Fabrizio Romano szerint azonban a dolgok változtak, az angol középpályás hamarosan Amszterdamba repül, s ha tisztázták a felek a részleteket, az Ajaxhoz szerződik.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik