Film: a legendás román edző Bölönivel közös kalandjairól mesélt

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 13:49
null
Mircea Lucescu Bölöni Lászlóval közös kalandjairól mesélt (Fotó: Bölöni - egy legenda története)<br />
A háborús körülmények ellenére még egy évig biztosan az ukrán Dinamo Kijevet irányítja a legendás román futballedző, Mircea Lucescu, akinek sokat köszönhet a 102-szeres román válogatott Bölöni László, aki nemrég a francia élvonalba jutott csapatával, a Metzcel. A 70 éves szakember pályájáról dokumentumfilm készül, s Bölöni Lászlóról ezúttal Mircea Lucescu mesélt – közölték a Bölöni - egy legenda története című film alkotói.

 

Fotó: Bölöni - egy legenda története
Fotó: Bölöni - egy legenda története

„Mély, baráti beszélgetést rögzíthettünk, melyben Bölöni László életútjának elemzése mellett számtalan kuriózumról, közös kalandról mesélt a legendás román edző – mondta el Szabó Attila, a film erdélyi társrendezője, hozzátéve, végtelenül szerény és melegszívű embert ismerhettek meg Lucescuban, akit nem csak labdarúgóként, hanem edzőként is a legnagyobbak között jegyeznek, hiszen pályafutása során az olasz Intert és a török Galatasarayt is irányította, de hosszú évekig volt a román és a török válogatott szövetségi kapitánya is.

„Lucescu és Bölöni pályája nagyon sok hasonlóságot mutat, hiszen labdarúgóként és edzőként egyaránt maradandót alkottak és alkotnak a mai napig is. Lucescu szerepe nem csak a nemzetközi labdarúgás, de Bölöni László karrierje szempontjából is meghatározó, hisz fiatal edzőként ő hívta vissza az 1980-as évek elején a román válogatottba, ráadásul vezetése alatt Bölöni már középpályásként irányíthatta a csapatot, akárcsak klubcsapatát, a Steauát. A sikerek sem maradtak el, hiszen 1984-ben a román válogatott a svédeket és az olaszokat legyőzve jutott ki az akkor még csak nyolc csapattal rendezett Európa-bajnokságra, majd 1986-ban Jenei Imre vezetésével a Steaua első kelet-európai együttesként megnyerte a BEK-et” – mondta immár Kollarik Tamás, a film budapesti társrendezője, ötletgazdája.


Fotó: Bölöni - egy legenda története
Fotó: Bölöni - egy legenda története

Fotó: Bölöni - egy legenda története
Fotó: Bölöni - egy legenda története

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik