Film: ezúttal Madridban, 130-szoros belga válogatott játékossal forgattak Bölöniék

Vágólapra másolva!
2023.05.30. 08:14
null
Szabó Attila, Axel Witsel, Bölöni László, Kollarik Tamás, Koch Simon, Simó Csaba (Fotó: Antal-Demes Szabolcs)
A Bölöni-film stábja a pünkösdi hétvégén Madridban forgatott. A Bölöni László életét bemutató egész estés dokumentumfilm kapcsán már eddig is számos világsztárt értek el az alkotók, ezúttal a spanyol fővárosban folytatódott ez a sor, hiszen az Atlético Madrid játékosát, Axel Witselt is sikerült a kamerájuk elé ültetni – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a produkció stábja.  


A forgatásra megérkezett Metzből Bölöni László is,
akinek még a Standard Liege-ben volt játékosa az Atlético Madrid középpályása. A 130-szoros belga válogatott Axel Witsel fantasztikus klubkarrierrel büszkélkedhet, hiszen a Standard Liege után a Benfica, a Zenit és – egy egyéves kínai kitérő után – a Borussia Dortmund játékosa is volt. 2022 nyara óta játszik az idén – a klub számára legrosszabb esetben is – spanyol bajnoki bronzérmes Atlético Madridnál.

Kollarik Tamás a film rendezője elmondta, hogy „a világbajnoki bronzérmes futballista Belodedici-hez, Lacatushoz, Duckadamhoz, Varane-hoz, Kallströmhöz, Munozhoz, Miguelihez, Nyilasihoz, Martos Győzőhöz, Kovács Kálmánhoz, Peter Cechhez hasonlóan hezitálás nélkül igent mondott, amikor megtudta, hogy a szeretett edzőjéről, Bölöni Lászlóról készülő filmben szeretnénk, ha megszólalna.”

A forgatást meglátogatta Tóth Katalin, hazánk Madridba akkreditált nagykövete is, aki kifejezte szándékát, hogy az elkészült filmnek örömmel szerveznének bemutatót több jelentős spanyolországi városban is, hiszen Bölöni László karrierje és a filmben megszólalók miatt a spanyol közönség számára is fontos és érdekes alkotás készül.

Szabó Attila, a film erdélyi társrendezője elmondta, hogy „a legnagyobb megtiszteltetés, hogy Bölöni László is vette a fáradságot, és átrepült Madridba, pedig a jövő héten már a francia első osztályba kerülésért játszik csapata”.

Szabó Attila, Tóth Katalin, Bölöni László, Kollarik Tamás (Fotó: Antal-Demes Szabolcs)
Szabó Attila, Tóth Katalin, Bölöni László, Kollarik Tamás (Fotó: Antal-Demes Szabolcs)

 

Witsel az interjúban kiemelte Bölöni László szerepét pályafutásában, felidézte közös emlékeiket, beszélt pályafutásáról, majd terveiről is. Bölöni László edzői pályafutásának egyik legjobb játékosaként tartja számon Axel Witselt, és megjegyezte, hogy „egy ilyen játékintelligenciával rendelkező játékos a középpályán aranyat ér. A madridi forgatás legalább akkora élmény volt számunkra, mint megszólaltatni Valentin Ceausescut, aki az elmúlt három évtizedben sosem állt kamera elé.”

Magyarországon és Romániában is kevéssé ismert, hogy Witsel felesége sepsiszentgyörgyi származású hölgy, Witsel-Szabó Raphaela, akinek édesapja magyar, édesanyja román nemzetiségű. Witsel az interjú során örömmel mesélt erdélyi útjaikról, többször járt családjával, három gyerekével közösen Brassóban és Székelyföldön is.

Kollarik Tamás megjegyezte, hogy „szándékosan az erdélyi gyökerekre utalva Fazakas Szabolcs filmrendező barátom Legendárium rajzfilmsorozatát és az erdélyi és magyarországi mondavilágot bemutató mesekönyveket, játékokat hoztunk Axel Witsel gyermekeinek”.

A Bölöni-film forog tovább, a stáb a héten Metzbe utazik, ahol a feljutásért való meccset és a klubnál valamint a városban kialakult fanatikus hangulatot rögzítik.

Axel Witsel és Kollarik Tamás (Fotó: Antal-Demes Szabolcs)
Axel Witsel és Kollarik Tamás (Fotó: Antal-Demes Szabolcs)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik