Film: Manchesterben Varane-nal forgatnak Bölöniék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 09:11
A Bölöni-film forog tovább, most Manchesterben, Raphaël Varane-nal, akinek fiatal játékosként Bölöni éppúgy edzője volt, mint Cristiano Ronaldónak.


Tovább forog a Bölöni-film. Kim Källström, Petr Cech, Helmuth Duckadam, Nyilasi Tibor, Miodrag Belodedici és Marius Lacatus után újabb világsztár, a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, francia világbajnok Raphaël Varane adott interjút a stábnak – áll az alkotók által a lapunkhoz eljuttatott összefoglalóban.

Kollarik Tamás, a film rendezője és ötletgazdája elmondta, hogy „hosszas szervezés és egyeztetés után a Manchester United külön engedélyével Carringtonban, az MU edzőközpontjában készíthettük el az exkluzív interjút. Bölöni László segítsége nélkül nem jutottunk volna idáig”.

Bölöni 2011-ben egy évig volt edzője az akkor még az ificsapatot erősítő Varane-nak. A magyar mesternél lett a Lens felnőttcsapatának állandó tagja az akkor még feltörekvő ifjú tehetség, aki később, a Real Madrid játékosaként négyszer emelhette magasba a BL-trófeát és a francia válogatottal világbajnoki címet nyert.

Szabó Attila erdélyi filmrendező hozzátette: „nemcsak Varane-interjút készítettünk, hanem megörökítettük Bölöni és volt tanítványa találkozását is”.

Varane jelenleg sérülés miatt nem játszhat a Manchester Unitedben, de a stábnak elmondta, hogy nagyon készül az FA-kupa június 3-i döntőjére, amelyen már szeretne pályára lépni.

Novák Tamás producer megjegyezte, „megható volt, ahogy mesélt családjáról, három gyermekéről, akik közül a legnagyobb már olyan komolyan focizik, hogy nem lehet egyedül hagyni egy labdával a lakásban.”

A magyar filmesek a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő alkotáson hosszú évek óta dolgoznak. A készülő film költségvetése jóval alacsonyabb, mint a nemrégiben elkészült Katinka-film vagy a Nemzet aranyai, de az alkotók az elért megszólalókat látva reménykednek további forrásokban. Kollarik Tamás kiemelte: „hatalmas erőket mozgósítunk, mindent elkövetünk, hogy Bölöni jelentőségéhez és pályafutásához méltó filmet készítsünk, igazi példaképet mutathassunk be, akire a magyarok és a románok egyaránt büszkék lehetnek. Szeretnénk interjút készíteni Cristiano Ronaldóval, Bölöni László egykori tanítványával is.Bölöni európai léptékű sportember!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik