nemzetisport.hu 2023.05.09 09:11

Film: Manchesterben Varane-nal forgatnak Bölöniék

A Bölöni-film forog tovább, most Manchesterben, Raphaël Varane-nal, akinek fiatal játékosként Bölöni éppúgy edzője volt, mint Cristiano Ronaldónak.

 
Tovább forog a Bölöni-film. Kim Källström, Petr Cech, Helmuth Duckadam, Nyilasi Tibor, Miodrag Belodedici és Marius Lacatus után újabb világsztár, a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes, francia világbajnok Raphaël Varane adott interjút a stábnak – áll az alkotók által a lapunkhoz eljuttatott összefoglalóban.

Kollarik Tamás, a film rendezője és ötletgazdája elmondta, hogy „hosszas szervezés és egyeztetés után a Manchester United külön engedélyével Carringtonban, az MU edzőközpontjában készíthettük el az exkluzív interjút. Bölöni László segítsége nélkül nem jutottunk volna idáig”.

Bölöni 2011-ben egy évig volt edzője az akkor még az ificsapatot erősítő Varane-nak. A magyar mesternél lett a Lens felnőttcsapatának állandó tagja az akkor még feltörekvő ifjú tehetség, aki később, a Real Madrid játékosaként négyszer emelhette magasba a BL-trófeát és a francia válogatottal világbajnoki címet nyert.

Szabó Attila erdélyi filmrendező hozzátette: „nemcsak Varane-interjút készítettünk, hanem megörökítettük Bölöni és volt tanítványa találkozását is”. 

Varane jelenleg sérülés miatt nem játszhat a Manchester Unitedben, de a stábnak elmondta, hogy nagyon készül az FA-kupa június 3-i döntőjére, amelyen már szeretne pályára lépni.

Novák Tamás producer megjegyezte, „megható volt, ahogy mesélt családjáról, három gyermekéről, akik közül a legnagyobb már olyan komolyan focizik, hogy nem lehet egyedül hagyni egy labdával a lakásban.”

A magyar filmesek a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő alkotáson hosszú évek óta dolgoznak. A készülő film költségvetése jóval alacsonyabb, mint a nemrégiben elkészült Katinka-film vagy a Nemzet aranyai, de az alkotók az elért megszólalókat látva reménykednek további forrásokban. Kollarik Tamás kiemelte: „hatalmas erőket mozgósítunk, mindent elkövetünk, hogy Bölöni jelentőségéhez és pályafutásához méltó filmet készítsünk, igazi példaképet mutathassunk be, akire a magyarok és a románok egyaránt büszkék lehetnek. Szeretnénk interjút készíteni Cristiano Ronaldóval, Bölöni László egykori tanítványával is. Bölöni európai léptékű sportember!”
2023.09.26 19:55:51

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az Illés együttes először az 1968-as táncdalfesztiválon hallott dalával – Amikor én még kissrác voltam – megidézem az ifjúságomat, már ami a labdarúgás szeretetét illeti. Ezt azért írom le, mert noha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót kiváló futballistának tartom, mindig feszengtem, amikor gyerekek tucatjait láttam a mezükbe bújva. Miért nem lehet honi játékoshoz kötődni? A válasz korszakoktól függően más és más volt.

2023.09.24 23:48:36

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.09.24 16:02:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Csak igen rossz leosztásban, magabiztosan nyert az élvonal éllovasa Sepsiszentgyörgyön.

2023.09.19 17:39:46

Minden más foci nemzetisport.hu

Ötvennégy ország verseng kilenc kvótáért és egy pótselejtezős helyért.

2023.09.19 16:59:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhat válogatott verseng nyolc vb-helyért és egy pótselejtezős kvótáért.