Szaúd-Arábia: újabb klasszist szerződtetett az Al-Hilal – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 08:03
null
Jasszin Bono is Szaúd-Arábiába igazolt (Fotó: Getty Images)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, és a Sevilla kapusa, a marokkói válogatott Jasszin Bunu (Bono) a szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Hilalnál folytatja pályafutását.

 

A kanadai Montrealban született 32 éves, 55-szörös marokkói válogatott Jasszin Bunu 2010-ben igazolt Európába a marokkói Vidadtól az Atlético Madridhoz (először még a B-csapatban védett), majd a Zaragoza, az Atlético első csapata és a Girona után 2019-ben szerződött Sevillába, s a klubbal kétszer nyerte meg az Európa-ligát.

A marokkói kapus minden sorozatot figyelembe véve 142 mérkőzésen védte a Sevilla FC kapuját, s ugyan 141 gólt kapott, 58 meccsen nem tudták bevenni a kapuját az ellenfelek.

Az átigazolási ügyekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano értesülései szerint a szaúdi élvonalbeli Al-Hilal 21 millió eurót fizetett a Sevillának az egyébként 12 millió euróra taksált Bunuért, akinek új klubjánál csapattársa lesz többek között a csillagászati összegért váltó Neymar, a Zenittől érkező Malcom, valamint a Chelsea-től megszerzett védő, Kalidou Koulibaly, illetve két középpályás, a Wolverhamptontól igazolt Rúben Neves és a Laziótól szerződtetett Szergej Milinkovics-Szavics.

Jasszin Bunu 2026-ig szóló szerződést kötött az Al-Hilallal.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik