SZ. NAGY TAMÁSonline 2006.12.21 00:08 Frissítve: 2023.01.24 01:48

Filkor Attila csak néző volt

Megfelelt szurkolói elvárásainak az Inter Rómában, Roberto Mancini együttese jó játékkal 2–0-ra verte meg a Laziót. Annak ellenére, hogy a keret tagjaként elutazott a fővárosba, Filkor Attila ezúttal nem fért oda a kispadra, a lelátóról figyelte a rangadót.

Zlatan Ibrahimovic fegyelmezetlensége miatt nehéz helyzetbe került az Inter, de a milánóiak végül így is megnyerték a rangadót
Zlatan Ibrahimovic fegyelmezetlensége miatt nehéz helyzetbe került az Inter, de a milánóiak végül így is megnyerték a rangadót

Ellentétben az Empoli elleni, tíz nappal ezelőtti bajnokival, Roberto Mancini vezetőedző ezúttal nem nevezte be a Lazio elleni rangadóra Filkor Attilát, ám nyugodtan mondhatjuk, hogy az elmúlt néhány hétben teljesen megváltozott a magyar középpályás megítélése az Internazionalénál.

Mint azt az egyre sűrűbb meghívások mutatják, a szakmai stáb felfigyelt a futballistára, akit a középpályás-ínséges időszakban (az ezen a poszton játszók közül többen is sérültek voltak az elmúlt hetekben) nyugodt szívvel jelöltek a keretbe, azaz a lényeg: tehetséges játékosnak tartják, és egyre inkább bíznak benne.
Persze ez azt jelentette, hogy társai is másként viszonyulnak a magyar tehetséghez, Filkor Attila elmondása szerint az Inter klaszszisai már nem jópofa fiatal „gyerekként”, hanem konkurenciaként tekintenek rá.

„Úgy érzem, egyre inkább vetélytársként kezelnek a klasszisok, elvégre egy lelkes, ifjú futballista érkezése mindig felborítja az addigi rendet: néha elég nehezen viselik el, hogy egy náluk jóval fiatalabb játékos néhányszor elmegy mellettük” – mondta Filkor Attila.

Remek példa erre Álvaro Recoba, a 30 esztendős uruguayi csatár. Annak idején, amikor először találkoztak, önzetlenül segített, és odaadta hordozható számítógépét a magyarnak, manapság viszont már keményen odarúg neki, amikor nem tudja felvenni vele a lépést az edzésen.

Persze nem mindenki változott meg, vannak, akikkel az átlagnál jobb a kapcsolata a már a magyar válogatott keretébe is meghívott játékosnak.

„Kezdem egyre jobban megismerni a felnőttkeret tagjait, a legszimpatikusabb a szerb Dejan Sztankovics, ő most is úgy viszonyul hozzám, mint a kezdetekben. De említhetném Patrick Vieirát is, már többször is mellette ültem a csapatbuszon, és jókat beszélgettünk. Ő is nagyon segítőkész, intelligens ember” – adott rövid jellemzést kedvenceiről a 18 esztendős középpályás.

Aztán szerda este, miközben Filkor Attila a római Olimpiai Stadion lelátóján elfoglalta helyét, társainak a pályán a Lazio ellen kellett helytállniuk, ráadásul úgy, hogy Zlatan Ibrahimovic korai kiállítása után sokáig tíz emberrel játszottak.

Igaz, Esteban Cambiasso már a piros lap előtt eredményes volt, az Inter pedig nem túl szép, de eredményes játékkal tartotta az 1–0-t, a hajrában pedig Marco Materazzi is betalált.

Alacsony színvonalú meccset láttunk, Roberto Mancini viszont nem bánja, hiszen sorozatban ez volt csapata tizedik bajnoki győzelme!

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!