Elbúcsúzott a magyar páros

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2002.11.23. 22:29
Címkék
Tizenharmadik és egyben befejező állomásához érkezett az ITTF Pro Tour idei versenysorozata. A december közepén esedékes stockholmi finálé előtt tehát ez az utolsó alkalom, hogy a versenyzők pontokat gyűjtsenek, s ezzel esetleg még az utolsó pillanatban kiharcolják a döntőbe jutást.
Ami a magyarokat, elsősorban Bátorfi Csillát és Tóth Krisztinát illeti, erre nincs már esélyük, ugyanis idén a korábban megszokottnál
o Tour 2002, 13. állomás, dán nemzetközi bajnokság, Farum
(a pénzdíj: 90.100 dollár)
Nôk. Egyes. Nyolcaddöntô: Lin Ling (kínai)–Tóth 4:0 (3, 5, 9, 5)
Páros. Negyeddöntô: Kao Csün, Li Hsziao-hszia (kínai)–Bátorfi, Tóth 4:3 (–7, 2, 6, 6, –9, –8, 10)
o Tour 2002, 13. állomás, dán nemzetközi bajnokság, Farum
(a pénzdíj: 90.100 dollár)
Nôk. Egyes. Nyolcaddöntô: Lin Ling (kínai)–Tóth 4:0 (3, 5, 9, 5)
Páros. Negyeddöntô: Kao Csün, Li Hsziao-hszia (kínai)–Bátorfi, Tóth 4:3 (–7, 2, 6, 6, –9, –8, 10)
kevesebb tornán indultak. Ennek ellenére ők ketten asztalhoz álltak Dániában, hiszen a világranglista-helyezés megőrzéséhez – s ezzel a jövő év végi olimpiai selejtező elkerüléséhez – is szükség van az értékes pontokra.
A cél tehát egyértelmű volt, ám Bátorfi Csilla egyesben már pénteken kiesett (hétjátszmás meccsen kapott ki a japán Hiranótól), párosban viszont még szombaton is érdekelt volt Tóth Krisztinával az oldalán, aki ráadásul az előző napi két győzelme után szombaton egyesben a nyolcaddöntőben folytathatta. Igaz, sok reménye nem lehetett, hiszen ellenfele a kínai Lin Ling volt, s ebben a sportágban ugyebár kínai ellen asztalhoz állni nem sok jót jelent. Nos, négyszeres Európa-bajnoknőnk csak asszisztálni tudott az ázsiai meneteléséhez, aki gyorsan és elég simán gyűjtötte be a továbbjutáshoz szükséges négy szettet. Maradt tehát a páros, ahol az előjelek ugyancsak nem voltak túl kedvezőek: az Eb-aranyérmes és olimpiai negyedik Bátorfi–Tóth kettősre a csak nemrégiben feltűnt, ám a nemzetközi élmezőnybe annál nagyobb lendülettel betört két, 14 esztendős (!) kínai, Kao Csün és Li Hsziao-hszia alkotta egység várt. A mieinknek volt, pontosabban lett volna miért törleszteniük, ugyanis nemrégiben a holland nemzetközi bajnokság elődöntőjében éppen ettől a duótól kaptak ki. Erre meg is volt az esély: 3:1-es kínai vezetés után Bátorfiék egyenlítettek, a hetedik szettben pedig 10:9-nél játszmalabdájuk is volt, de az ázsiaiak egy csuszát is megmentve egyenlítettek, majd fordítottak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik