Puskás-musical: szerdán jön a produkció kőszínházi bemutatója

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.17. 16:53
null
Az egyik címszereplő, Veréb Tamás (Fotó: Sulyok László/Ripost, archív)
Tavaly augusztus 20-án volt először látható, a járványügyi helyzet miatt „előbemutató” formájában a Puskás – A musical című színdarab az Erkel Színházban. Novemberben került volna sor a tényleges bemutatóra, ám addigra már bezártak a színházak, így azóta csak szabadtéri előadásokra volt lehetőség. Most viszont következhet végre a hivatalos kőszínházi bemutató is: augusztus 18-án, 19-én és 20-án, vagyis szerdától péntekig három estén át, 19 órától az Erkel Színház színpadán megelevenedik Puskás Ferenc és az Aranycsapat megindító története, amelyet Szente Vajk rendezett.


„Idén összesen hét szabadtéri előadást tudtunk tartani, Szegeden, Csepelen, a Margitszigeten és Szarvason, mindegyik telt ház előtt zajlott, zajos sikert aratva
– mondta a Nemzeti Sportnak Szabó László, a produkció producere. – Most jutottunk el odáig, hogy hivatalosan is bemutathatjuk kőszínházban, amit izgatottan várunk. A szabadtéri előadások során folyamatosan csiszolgattuk, javítgattuk a darabot, mondhatjuk, hogy mára bejáratódott, még látványosabb és még pontosabb lett, örömmel tárjuk a közönség elé.”

Szabó László elmondta még: olyan sok karakter van a történetben, hogy új szereplőket is be kellett vonni a produkcióba, egy színészgárdával nem lehetett végigjátszani az előadásokat. A szerda és péntek közötti három napban így a legtöbb szerepben két színész lesz majd látható. A címszerepben például kétszer Veréb Tamás lép majd színpadra, az egyik napon azonban Kocsis Dénes formálja meg az Aranycsapat kapitányát. De bemutatkozik Farkas Mihály szerepében Nagy Sándor mellett Nemcsák Károly, Sebes Gusztávként Cseke Péter mellett Bakos-Kiss Gábor, Czibor Zoltánként Ember Márk mellett Pesák Ádám vagy Szepesi Györgyként Harsányi Levente mellett Gundel Takács Gábor is.

A szerdai bemutatón a nézők sorában ott lesz Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya is, a további napokon pedig több Aranycsapat-játékos leszármazottja is feltűnik majd a nézőtéren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik