Bolgár–magyar: egyre inkább úgy tűnik, nem lesz mérkőzés

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.11.12. 13:38
null
Már a polgármester is azt mondja, nem lehet Plovdivban mérkőzést rendezni
Kosztadin Dimitrov, Plovdiv polgármestere egy vasárnap adott tévéinterjúban kijelentette, elkészítettek egy jelentést a korlátozó tényezőkről, amelyek szerint nem lehet megrendezni a városban a csütörtökre tervezett Bulgária–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőt. Hiába gyakorol rá nyomást a bolgár szövetség, egyre inkább úgy tűnik, egyáltalán nem lesz meccs.

 

Mint ismert, a bolgár szövetség az ellene tervezett tüntetések miatt elérte az UEFA-nál, hogy Szófia helyett Povdivba, zárt kapuk mögé vigyék a mérkőzést. A polgármester ezt követően került két tűz közé, hiszen a stadion tetőszerkezetét éppen építik, és amíg a szövetség erőlteti a mérkőzés plovdivi megrendezését, a kivitelezők szerint az építési területen nézők nélkül is lehetetlen játszani, mert nem tudják garantálni az ott lévők biztonságát.

„Pénteken kaptunk egy levelet az építőtől, amely szerint a munkálatok elvégzéséig nem biztonságos a stadion – mondta a polgármester a bolgár BNT Newsnak. – Egyeztettünk a belügyminisztériummal is, mert számunkra a város lakóinak a biztonsága a legfontosabb. A futballszövetség későn jelezte, hogy idehozná a mérkőzést, így azt kell mondanunk, hogy ez lehetetlen. Ezen az állásponton nem tudunk változtatni.”

Mint megírtuk, a szövetség szerint nincs lehetőség más helyszínt választani, ezzel gyakorlatilag nyomást gyakorol a plovdivi városvezetésre.

„Plovdivból nem mozdítható el a magyarok elleni meccs. Ha olyan helyzet adódik, hogy mégsem rendezhető meg, akkor – az idő rövidsége miatt – Bulgária hivatalos vereséget könyvelhet el és akkor még több problémája lehet a bolgár futballnak a várható szankciók miatt. Az első ilyen valószínűleg az lesz, hogy a 2024-es Eb-kvalifikációs sorozatból ki is zárják Bulgáriát” – idézte a szövetség levelét a sportal.bg.

A polgármester azonban a jelek szerint nem hagyja magát. Elmondta, a kivitelezőtől és a belügyminisztériumtól is kapott olyan információkat, amelyek arra utaltak, nem lenne biztonságos a mérkőzés plovdivi megrendezése.

„Plovdiv nem lehet kényszermegoldás. Reméljük, elég bizonyítékunk van arra, hogy alátámasszuk az érveinket. Bármilyen döntés születik, annak a várost és az országot kell szolgálnia” – mondta Dimitrov.

Egyre inkább úgy tűnik tehát, hogy nem lesz bolgár–magyar Eb-selejtező csütörtökön.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik