Walesi–magyar: Holnap lemondok, ha arról van szó – Rossi

PÓR KÁROLY (Cardiff)PÓR KÁROLY (Cardiff)
Vágólapra másolva!
2019.11.19. 23:19
null
Marco Rossi szerint ezen a szinten a küzdeni akarás kevés (Fotó: Török Attila)
A Wales–Magyarország (2–0) labdarúgó Eb-selejtezőt követően először Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya értékelt. Beszélt a keddi mérkőzésen elkövetett hibákról, és érintette a saját, illetve a csapat jövőjét is.

„Több játékosunk alulmúlta önmagát. A támadósorban is voltak hibák, de a védők az első és a második gól előtt is követtek el nagy hibákat. Az első félidőben jobban játszottunk, megvolt a lehetőségünk, hogy gólt szerezzünk, Szoboszlai Dominik, majd Sallai Roland előtt is, de nem sikerült. A második félidőben két perc elteltével gólt kaptunk. A vége egyoldalú meccs lett, Wales teljesen megérdemelten győzött, megmutatták a kvalitásbeli különbségeket, de ezt előzetesen is tudta mindenki. A fiúk megpróbáltak harcolni, de ezen a szinten ez nem elég” – mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„Ha újrakezdhetnénk? Persze, másként küldeném pályára a csapatot, hátha úgy jobb teljesítményt nyújtunk. Próbáltam így is cserélni, változtatni, de nem volt választási lehetőségem a védelemben. Fizikailag nagyon szenvedtünk.Talán ha Willi Orbán játszik... Talán ha így, talán ha úgy... Nem alibiből beszélek, még ha nehéz is egy ilyen vereség után mit mondani – fogalmazott a tréner. – Nehéz ezt magyarázni, mert próbálkoztunk sok mindennel, de idegenben gyakrabban vannak gondjaink. Horvátországban voltak hiányzóink, főleg a középpályán, ehhez képest a védelemben jöttek ki a hibák. Most támadásban voltak gondjaink. Az első félidő még rendben volt, de a másodikban impotens lett a játékunk. Ez nem szerencsés. Lehetne ragozni, de az ellenfélnél Bale a Real Madridban, Ramsey a Juventusban, James a Manchester Unitedben játszik. Technikai és taktikai szempontból is képesek a játékosaink fölé nőni. Mindenkinek be kell látnia, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányosságaink vannak, ezt egyértelműen ki kell jelenteni, és mindenkinek ez alapján kell megítélnie a válogatott teljesítményét. De, ha folytatjuk a közös munkát, képesek leszünk még fejlődni és felvenni a harcot a hasonló játékosokból álló csapatokkal, de nagyon fontos, hogy ehhez fejlődnünk kell.”

Az M4 Sportnak adott interjúban ehhez még hozzátette: „Egész egyszerűen fel kell fognia mindenkinek Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak. Ezt elég egyértelműen ki kell jelentenünk.”

„Tisztelem, hogy a szövetség elnöke biztosított a bizalmáról, de ez nem jelent semmit – hangsúlyozta Rossi a sajtótájékoztatón. – Azonnal lemondok, ha erről van szó, ha van olyan, aki úgy gondolja, hogy nélkülem jobb teljesítményre képes a csapat. Ez nem probléma számomra, nálam ez nem pénzkérdés. Engem csak az érdekel, hogy a magyar válogatott sikeres legyen.”

Rossi az NSO kérdésére a végén azt is elárulta, semmit sem mondott a csapatnak a lefújás után.


EB 2020, SELEJTEZŐ
E-CSOPORT, 10. FORDULÓ
WALES–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Cardiff, Cardiff City Stadion, 31 762 néző. Vezette: Hategan (román)
Wales: Hennessey – C. Roberts, Lockyer, Mepham, B. Davies – Morrell (Ampadou, 50.), Allen – Bale (H. Wilson, 88.), Ramsey, D. James – K. Moore. Szövetségi kapitány: Ryan Giggs
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics G., Baráth, Lang, Nagy Zs. – Nagy Á. (Kovács I., 60.), Pátkai – Dzsudzsák (Varga R., 72.), Szoboszlai D., Sallai R. (Holender, 83.) – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Ramsey (15., 47.)

A Nemzeti Sportot a cardiffi Eb-selejtezőről tudósítja: Pietsch Tibor, Pór Károly (szöveg), Nagy-Pál Tamás (videó), Török Attila (fotó)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Bozeník 19., Hamsík 86.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10 17
2. Wales 8 4 2 2 10–6 +4 14
3. Szlovákia* 8 4 1 3 13–11 +2 13
4. MAGYARORSZÁG* 8 4 4 8–11 –3 12
5. Azerbajdzsán 8 1 7 5–18 –13 1

Félkövér: kijutott az Eb-re.
*: bejutott a Nemzetek Ligája playoffjába.
Dőlt: kiesett, s az NL-en keresztül sem juthat ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik