Légiósok: Németh Krisztián megtalálta az ideális bajnokságot

Vágólapra másolva!
2012.08.03. 12:19
Németh Krisztián, a Roda nemrégiben igazolt hétszeres magyar válogatott támadója úgy véli: Hollandiában megtalálta a számára ideális bajnokságot. A 23 éves futballista az mlsz.hu-nak nyilatkozott a legutóbbi szezonjáról, illetve a holland élvonalról.

„Fontos idényen vagyok túl, mert Waalwijkben lehetőséget kaptam a bizonyításra, a nevem bekerülhetett a köztudatba, én pedig segíteni tudtam a csapatot abban, hogy teljesítse, sőt túl is szárnyalja a kitűzött céljait. Érkezésemkor a bennmaradás kiharcolása volt a feladat, ehhez képest a bajnoki hajrában a nemzetközi kupaindulásért küzdöttünk, és kevéssel maradtunk el a bravúrtól. A vártál jobb szereplés oka az lehetett, hogy egy pillanatig sem volt nagy nyomás rajtunk, senki sem várta el, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, és a nyugodt légkörben könnyebben kijött a lépés a csapatnak. És persze, nekem is jót tett, hogy teher nélkül játszhattam" – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a csatár, aki kitért a görög és a holland bajnokság közti különbségekre is.

„A görög bajnokságban inkább fegyelmezett, védekezésre épülő futballt játszanak. Ehhez képest a holland élvonal teljesen más, itt minden együttesre a támadófoci jellemző, a labdarúgás szépsége domborodik ki, fontosabb a gólszerzés, mint a kapott gól elkerülése. Úgy gondolom, mindkét ország futballkultúrájába sikerült jól beilleszkednem, de hozzám sokkal közelebb áll a hollandok szemlélete, jobb helyem van itt. A bajnokságban sok a gyors játékos, elsősorban a szélsőposztokon kapnak helyet gyors emberek, akikre kulcsszerep hárul támadásban, és rendszerint gólerősen futballoznak. Hollandiában szinte minden gárda négy-három-hármas felállást alkalmaz, nálunk is ez volt a hadrend, s én a csúcsék szerepében játszhattam. Örülök, hogy rendeződött a sorsom, egy vérbeli támadó számára a holland élvonal az ideális liga" – zárta gondolatait Németh, aki a görög Olympiakosztól szerződött Hollandiába, előbb a Waalwijkbe, majd néhány hete a Rodába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik