Légiósok: a vírus elszakította családjától a Cipruson maradt bekket

Digi SportDigi Sport
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 11:44
null
Lang Ádám egyelőre elszakadt a feleségétől és a kisfiától (Fotó: AFP)
„A legnagyobb változás, hogy jelenleg nincs itthon a feleségem és a kisfiam” – árulta el a Cipruson tartózkodó Lang Ádám a Reggeli Start vírusvideójában. A ciprusi bajnokságot vezető Omonia Nicosia magyar válogatott labdarúgója az Európa-bajnokság halasztásáról és az otthon végzett edzésekről is beszélt.

„Ők pont a kirobbant vírushelyzet alatt utaztak haza Magyarországra, mert a feleségem családja és az enyéim sem látták még a kisfiamat, és otthon ragadtak. Én sem tudok menni, ők sem tudnak jönni, úgyhogy én most egyedül maradtam” – mesélt helyzetéről Lang Ádám. De a 30-szoros válogatott védő jól van, mint mondja, „jelen helyzetben mindenkinek áldozatot kell hozni”.

Szavaiból az is kiderült, hogy csapata sem támogatta volna, ha a magyar játékos hazautazik Budapestre.

Az egy évvel későbbi időpontra elhalasztott Európa-bajnoksággal és a Bulgária elleni, csúsztatott pótselejtezővel kapcsolatban is igyekszik a pozitív dolgokra koncentrálni: „Most azt mondom, hogy ezt dobta az élet, alkalmazkodnunk kell hozzá. De talán azért lehet előnyünk, mert vannak sérültjeink és olyanok, akik az elmúlt időszakban nem játszottak annyit. Ezáltal nekik is lesz idejük visszajönni, és így mindenki közel egyenlő szintről kezdi.”

Lang Ádám sokat van a lakásában, szabadidejében filmet néz és olvas, továbbá elmondta: „Vezetem a háztartást”. Az Omonia Nicosia játékosai is otthon edzenek a kényszerű bajnoki szünetben: „Aki profi futballista, az már találkozott számtalan olyan gyakorlattal, amit tud memorizálni, és a meglévő eszközök használatával lehet kialakítani itthon is olyan edzést, amire azt mondod, hogy elfáradtál.” Az idén eddig 22 ciprusi bajnokin pályára lépő futballista azt is elmondta, minderre egy 65 négyzetméteres lakásban és egy 50 négyzetméteres teraszon van lehetősége, amivel jelen helyzetében elégedett.

A Szombathy Pál műsorvezetővel való beszélgetés során az Omonia légiósainak „menni vagy maradni” dilemmájáról is szó esett: „Nem akarták megkockáztatni, hogy hazaengednek, mert utazás közben nagyobb az esély, hogy az ember elkapja a vírust, másrészt meg ha annyira javul a helyzet, hogy az edzéseket elkezdhetjük, de mi meg nem tartózkodunk az országban, akkor megint kapufa van”.

A szakmáról szót ejtve Lang Ádám elmondta, hogy három csapattal vannak versenyben a bajnoki címért, az ő előnyük az listavezetőként, hogy a többiek vannak lépéskényszerben, de ami most fontos számára: „Szeretném élvezni a futballt, mert ez egy véges szakma.”

A teljes beszélgetés IDE KATTINTVA nézhető meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik