P. K. 2017.09.01 16:12 Frissítve: 2017.09.01 16:40

Benfica: Csobothot benevezték a portugál élvonalra!

A portugál profi liga a hivatalos honlapján (ligaportugal.pt) tette közzé azon labdarúgók listáját, akiket az átigazolási időszak hajrájában neveztek a klubok az élvonalbeli bajnokság 2017–2018-as szezonjára, és a névsorban a Benfica magyar U-válogatott játékosa, Csoboth Kevin is szerepel.

Csoboth Kevinnel elégedettek a Benficánál, komolyan számolnak vele (Fotó: archív)

 

 Mint arról a Nemzeti Sport Online a héten beszámolt, Csoboth főszerepet játszott abban, hogy a Benfica együttese a minap döntőt játszhatott a Real Madrid ellen egy 12 csapatos, mini világbajnokságnak számító korosztályos tornán. A lisszaboniak ezután nevezték be a 17 esztendős futballistát a portugál élvonalbeli keretükbe.

Mint azt a Record újságírója, Pedro Ponte megkeresésünkre elmondta, ez nem feltétlenül jelenti, hogy az első csapatnál számítanak is majd rá, hiszen korábban már három másik játékost is neveztek az ifjúsági gárdából, de azt mindenképp mutatja, hogy Csobothtal komolyan számolnak a klubnál.

Kollégánk elmondása szerint az U19-esek szakvezetője, Joao Tralhao nagyon jó véleménnyel van a magyar tehetségről, ahogy eddigi edzője, az U17-eseket irányító Renato Paiva is. Ennek eredménye, hogy benevezték a keretbe, ami Pedro Ponte szerint azt is jelentheti, hogy minimum a Benfica B-ben – amely a portugál másodosztályban szerepel – néhány meccsen már bevetik a mostani szezonban, illetve az ifi BL-ben szereplő együttesnél is számolnak majd vele.

Ez azért nagy szó, mert az előző idényben még csak az U17-eseknél szerepelt, és az is nagy ugrás számára, hogy felkerült az U19-be. Ehhez képest a Benfica B már a következő lépcsőfok lehetne, az első csapat közvetlen előszobája.

Úgy tudjuk, Csobothnak már a mezszámát is ki kellett választania arra az esetre, ha a B- vagy az A-csapathoz felkerül, a 74-est választotta.

Csoboth tegnap már csatlakozott a szerbiai tornán szereplő magyar U19-es válogatott keretéhez.  

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.