F. B. 2020.04.16 12:15 Frissítve: 2020.04.16 12:35

NB II: a Kazincbarcika sem marad ki a fizetéscsökkentésből

Mint arról az elmúlt időszakban többször is beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt kialakuló helyzetben több másodosztályú labdarúgócsapatnál döntöttek úgy, hogy csökkentik az alkalmazottak, így a játékosok fizetését. A Nemzeti Sport Online megtudta, hogy Kazincbarcikán is a bérek mérsékléséről döntött a vezetőség, a futballisták jövedelmük csaknem negyedéről mondtak le.

Kazincbarcikán is csökkentik a fizetéseket (Fotó: Tumbász Hédi)A KBSC is reagált a megváltozott helyzetre, illetve gazdasági körülményekre – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak Wächter Balázs, a borsodi klub ügyvezetője. – A futballisták helyzetétől függően egyénileg folytattunk tárgyalásokat velük, hogy miként tudnak hozzájárulni a labdarúgás és így a klub számára is negatívan változó gazdasági környezethez. A megbeszélések során a játékosokban partnerre találtunk és sikerült közös megegyezéssel megfelelő megállapodásokat kötni. Rövid távra vetítve a labdarúgók fizetésük csaknem egynegyedéről lemondtak, de a megállapodások nemcsak pénzről szóltak, hanem néhány esetben érintették a játékosok szerződésének időtartamát is. Szerződésbontásra csak olyan játékosokkal kerülhet sor a közeljövőben, akikkel erről már korábban is tárgyaltunk és várható lenne a május végi távozásuk.”

A Kazincbarcika március közepéig 33 pontot szerzett a lejátszott 27 mérkőzésén, így a 14. helyről várja a folytatást a másodosztályban. Dzurják József, a csapat vezetőedzője a Nemzeti Sportnak korábban elmondta, hogy nehezen viseli a bezártságot, hiányzik neki a napi munka, ugyanakkor jól emlékszik rá, volt ő a jelenleginél sokkal nehezebb helyzetben is.

2023.12.10 08:17:48

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Öt meccset elhalasztottak, a Pécs Óváron tudott győzni, a Szeged három góllal verte a Barcikát.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A Fejér vármegyei együttes már kettővel is vezetett, de a nagyot hajrázó kispestiek egyenlíteni tudtak.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Nem tört meg a Tisza-partiak sorozata, már 12 meccse veretlenek a bajnokságban.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Pillók Ádám több ítélete is felborzolta a kedélyeket, Dénes Csanád Vilmost az első félidőben hat perc alatt állította ki két véleményes szituációt követően.

2023.12.09 21:14:57

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Az idényben még csak a hetedik góljukat szerző baranyaiak szinte biztosan a tabella első felében zárják az évet.