Videoton: fizetniük kell, hogy a bajnok Carrillo távozzon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.02. 15:40
null
Joan Carrillót ünnepelték a Videoton bajnoki címe után, mégis minden bizonnyal el kell hagynia a csapatot (Fotó: Mirkó István)
A Nemzeti Sport Online Spanyolországból származó információja szerint folynak az egyeztetések a jövőről a bajnok Videoton és a csapat vezetőedzője, Joan Carrillo között. A fehérvári klub el akarja küldeni a szakembert, akinek azonban végkielégítést kell fizetni, mivel a jövő nyárig érvényes a szerződése.

Hetek óta téma, hogy Joan Carrillo távozhat a Videotontól, annak ellenére, hogy aranyérmet nyert a fehérvári csapattal az NB I 2014–2015-ös idényében.

A Nemzeti Sport Online Carrillóhoz közeli, spanyolországi forrásai megerősítették, hogy a klub el akarja küldeni a spanyol vezetőedzőt.

A bökkenő csak az, hogy a tréner maradni szeretne az együttesnél, és meglepődve vette tudomásul – ahogy a hozzá közel állók is –, hogy a klub vezetői másképp gondolkodnak, hiszen úgy számolt, a bajnoki cím megszerzése után joggal várhatja, hogy ő vezetheti a gárdát az európai kupaporondon is.

Ráadásul Carrillót még egy évig szerződés köti a Videotonhoz, mert bár egy évre írt alá tavaly nyáron, de a megállapodásban foglalt opció érvénybe lépett a csapat idei eredményeinek köszönhetően, így a szerződés még egy évig érvényes.

A fehérváriaknak ezért a zsebükbe kell nyúlniuk, ha fel akarják bontani Carrillo szerződését, és jelenleg azon egyeztetnek a felek, hogy mekkora végkielégítést kapjon a szakember.

Mint arról a Nemzeti Sport elsőként beszámolt, a Videoton már megtalálta a spanyol tréner utódját, a francia Bernard Casoni válthatja a bajnokcsapat edzőjét a kispadon.

Carrillo következő csapata az izraeli Maccabi Tel-Aviv lehet, amely tegnap jelentette be hivatalosan eddigi vezetőedzője távozását, és a helyi sajtóhírek szerint a Vidi trénere az első számú kiszemeltje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik