Videó: amikor Keller és Lisztes a Megyeri úton bombázott

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 11:16
A koronavírus megbénította a sportvilágot – mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Most 25 évet megyünk vissza az időben: a Ferencváros 1995 áprilisában szépségdíjas gólokkal győzött 3–1-re Újpesten, ezzel megelőzte a tabellán sokáig élen álló riválisát, és végül bajnok lett.

Az 1994–1995-ös idényt remekül kezdte a Garami József irányította Újpest, hiszen az első nyolc meccsét megnyerte, az Üllői úton például 3–0-ra győzött a Ferencváros vendégeként. Ám az őszi szezon végére visszaesett a csapat teljesítménye, becsúsztak vereségek, s miután az őszi utolsó fordulóban Csepelen csak döntetlent értek el a lila-fehérek –ezen a mérkőzésen szerezte a csepeli Váczi Dénes azt a bombagólt, amelyről nemrég megemlékeztünk itt, a Nemzeti Sport Online-on–, már csak egyetlen pont volt az előnyük az FTC-vel szemben. Mire a 19. fordulóban, 1995. április 3-án a Megyeri úton ismét összecsapott a két együttes, már egyenlő pontszámmal álltak a felek a tabellán.ezen a mérkőzésen szerezte a csepeli Váczi Dénes azt a bombagólt, amelyről nemrég megemlékeztünk itt, a Nemzeti Sport Online-on–, már csak egyetlen pont volt az előnyük az FTC-vel szemben. Mire a 19. fordulóban, 1995. április 3-án a Megyeri úton ismét összecsapott a két együttes, már egyenlő pontszámmal álltak a felek a tabellán.

KELLER GÓLJA

Aztán Újpesten, a meglévő adatok szerint 22 ezer néző előtt – azóta nem rendeztek ennyi néző előtt mérkőzést a Megyeri úton, és a stadion átépítése miatt már nem is fognak – a Ferencváros Keller József és Lisztes Krisztián nagy góljával (tegyük hozzá, az újpestiek kapusa, Roland Praj egyik lövésnél sem állt a helyzet magaslatán… – a szerk.), illetve Páling Zsolt találatával 3–1-re győzött. A Fradi ennek a sikernek is köszönhetően hétpontos előnnyel nyerte meg a bajnokságot, majd az ősszel, első magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Lisztesnek pályafutása során ez volt az Újpest elleni első gólja az NB I-ben (később volt még egy), s az első gólnál ő adta a gólpasszt.

LISZTES LÖVÉSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik