Újpest: Eszékről érkezhet horvát labdarúgó – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.02.14. 11:15
null
Ivan Fiolic (Fotó: NK Osijek Facebook)
Horvátországi sajtóértesülés szerint elképzelhető, hogy Újpesten folytatja pályafutását Ivan Fiolic, az eszéki labdarúgócsapat szélsőként is bevethető támadó középpályása.

 

A germanijak.hr saját információját a www.zte.hu/transfer szúrta ki, hozzátéve, hogy – az élénk újpesti érdeklődés, valamint a váltást nem ellenző futballista szándéka ellenére – Ivica Kulesevic, az NK Osijek sportigazgatója még nem adott zöld utat Ivan Fiolicnak.

Az ígéretesen haladó tárgyalások megakadásának oka a Germanijak szerint az lehet, hogy a legutóbbi bajnokin Kristijan Lovric megsérült, és bár az eset nem olyan súlyos, mint amilyennek elsőre látszott, a történtek fényében az eszéki vezetőség – amely már sok fontos futballistát eladott/elengedett a télen, például Kleinheisler Lászlót – kétszer is meggondol minden újabb piaci lépést.

A Dinamo Zagreb utánpótlásában nevelkedő, 26 éves Fiolic 2021 nyarán igazolt Eszékre, és ebben az idényben kilenc bajnoki mérkőzésen lépett pályára. Korábban játszott a belga (Genk), a ciprusi (AEK Larnaca) és a lengyel (Cracovia) élvonalban is.

A magyar átigazolási piac kedd éjfélkor, a horvátországi 24 órával később zárul.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Jorgosz Andzulasz (görög, Aszterasz Tripolisz – Görögország), Tim Hall (luxemburgi, szabadon igazolható, legutóbb Ethnikosz Ahnasz – Ciprus), Ognjen Mudrinszki (szerb, Lamphun Warriors – Thaiföld, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatértek: Kovács Dominik (Kolorcity Kazincbarcika)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Ivan Fiolic
(horvát, NK Osijek – Horvátország)
Távozók: Miroszlav Bjelos (szerb, FK Mladoszt Lucsani – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (Gadji Celi Carmel Junior Tallo, elefántcsontparti, felbontották a szerződését, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Tallinna FC Flora – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail Futbol Klubu – Azerbajdzsán), Radosevics Ognjen (szerb, Szentlőrinc)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Jack Lahne (zambiai-svéd, Amiens SC – Franciaország, onnan kölcsönbe IK Start – Norvégia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Csongvai Áron (Mol Fehérvár), Katona Mátyás (Mol Fehérvár)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik