N-P. T. 2021.04.17 19:56 Frissítve: 2021.04.17 21:41

NB I: Meg kell kérdeznem a fiúkat, hogy le akarják-e zárni az idényt – Rebrov

A bajnoki címvédésre hajtó Ferencváros nem tudott nyerni a Kisvárda otthonában a labdarúgó NB I 29. fordulójában, így elmaradt a bajnokavatás. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

Szerhij Rebrov nem volt elégedett az akarattal (Fotó: Micheler Szilvia)

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov nagyon sajnálta, hogy nem jött össze a győzelem.

„De nem érdemeltünk volna három pontot a mutatott játék alapján. Úgy gondolom, nem tudtunk elég támadóan fellépni, ami gond, hiszen mi lenne, ha nem vezetnénk tizenhárom ponttal a bajnokságot. A fiúknak emlékezniük kell arra, mit is értünk el korábban, hiszen Bajnokok Ligájában szereplő csapat vagyunk.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte: mennyire türelmetlenek a játékosok amiatt, hogy még mindig nem sikerült bebiztosítani a bajnoki címet.

„Amikor a Puskás vezetett ellenünk, sokkal több helyzetünk volt. Ma a meccs bizonyos szakaszaiban a Kisvárdának volt több lehetősége, és ez baj. Több akarás kell a fiúktól. Meg kell tőlük kérdeznem, hogy le akarják-e zárni az idényt vagy már a szüneten gondolkodnak, és arra várnak, hogy a Puskás pontokat veszítsen. Nagyobb akarás kell ennél.”

Végül kijelentette: arról szó sincs, hogy kedden, az Újpest elleni derbin szerettek volna ünnepelni, hiszen már a Kisvárda ellen be szerették volna biztosítani az aranyérmet.

A Kisvárda vezetőedzője, Supka Attila szerint csapata azt játszotta, amit a helyzetükben kell az FTC ellen.

„Megszerveztük a védekezésünket, abból próbáltunk meg átmenni kontrába. Ez sikerült többször is, illetve voltak periódusok, amikor mertünk futballozni, helyzeteket teremtettünk. Kapura lövéseink is voltak, ellentétben az elmúlt időszakkal. Egy dolog hiányzott csak, a gól, amit végül is megszereztünk. Visszanézve a szituációt nagyon rossz döntést hozott az alapvonali bíró, illetve a játékvezetőnek nem kellett volna hagynia magát befolyásolni, hiszen először megadta a gólt. Nem történt semmi, a ferencvárosi játékos a saját kapusával ütközött. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hiszen három pontot szerezhettünk volna, ami a mi helyzetünkben nagyon fontos dolog.”

LABDARÚGÓ NB I
29. FORDULÓ

Kisvárda–Ferencváros 0–0
Kisvárda, Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. V: Pintér Cs.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

 

2021.05.09 00:06:25

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szekrénycsontvázak helyett már hús-vér, sőt szombat este a 32. bajnoki aranyérmet ünneplő FTC futballistákról szóltak a hírek.

2021.05.08 14:00:57

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A szezonbeli záró meccsükön kilencgólos meccset játszott a két együttes, a lila-fehérek örülhettek.

2021.05.08 13:44:08

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Eppel találatával a hajráig a kispestiek vezettek, a zöld-fehérek a csereként beálló Isael és Boli révén kettővel válaszoltak.

2021.05.07 23:55:26

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. A lilák legutóbb 1998-ban ünnepeltek NB I-es aranyérmet, ami a mai Z-generációnak valahol a triász és a jura között lehet. Márpedig azóta felnőtt sok ezer, sok tízezer drukker, akik ma már harmincasok- negyvenesek, de nem tudhatják, milyen érzés a bajnok szurkolójának lenni.