A Ferencváros nem tudta legyőzni odahaza a Paksot

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 16:50
null
Nem adta a bőrét a lelkes Paks (Fotó: Földi Imre)
Az eddig tökéletes mérleggel rendelkező Ferencváros nem bírt hazai pályán a Pakssal, és a végén még az egy pontnak is örülhettek a fővárosiak.

NB I
5. FORDULÓ

Ferencváros–Paksi FC 1–1 (Petrjak 3., ill. Hahn 45+2.)
Budapest, Groupama Aréna, 7147 néző. V: Erdős

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Sokat elárul a mérkőzésről, ha az egyik csapat szélső hátvédje már a második percben az ellenfél kapujától húsz méterre ver tanyát. Márpedig a Ferencváros védelmének jobb szélén helyet kapó Lovrencsics Gergő pontosan így tett, a hazai csapat szándéka tehát egyértelmű volt: az elején nekiesni a riválisnak, és beszorítani a Paksot. Az erőfeszítéseket hamar siker koronázta, Davide Lanzafame finom perdítése megoldhatatlan feladatot jelentett Kulcsár Dávidnak, a nyáron szerződtetett Ivan Petrjak pedig az ötödik bajnokiján a harmadik gólját is megszerezte.

Sőt! A huszonharmadik percben Nagy Gergely óriási bravúrral tolta kapufára az ukrán középpályás lövését, vagyis kevés hiányzott, hogy a hőség miatt elrendelt ivószünetre már két góllal vezessen Thomas Doll együttese, pedig a korábbi gólkirály Böde Dániel ezúttal a keretbe sem került be (akárcsak a paksiaknál a héten szerződtetett Remili Mohamed). A meccset viszont az erőcsatár nélkül is kézben tartotta a Fradi, Leandro remekül irányított, és mivel a magyar mezőnyből kiemelkedő olasz támadó többször mélyen visszalépett, a középpályán rendkívül labdabiztos volt a Ferencváros.

Nem csoda, ha a vendégek kispadja előtt többször hevesen magyarázó Csertői Aurél vezetőedzőnek nem tetszett, amit látott. Előbb Fejes Andrást, majd Haraszti Zsoltot rendelte magához, és bár idővel kezdett magához térni a labdát eleinte csak másodpercekig birtokoló csapata, Dibusz Dénes kapujára kevés veszélyt jelentett: ha a szűrőként futballozó Leandro egy sorral hátrébb lépett, három középső védő jutott az egy szem csatárként előretolt Hahn Jánosra...

Az első félidő utolsó negyedórájában ismét rákapcsolt a mezőnyfölényben játszó Fradi: Davide Lanzafame emelése centikkel suhant el a középen érkező Sztefan Szpirovszki előtt, Varga Roland közeli lövésébe Fejes András vetődött bele önfeláldozóan, majd a szélső által középre tekert szabadrúgás után Botka Endre került lövőhelyzetbe, azonban Nagy Gergely hárította az erős, de középre tartó lövést.

A mérkőzés képe alapján nem volt miért izgulniuk a fővárosiaknak, ám hiába játszottak jobban a Paksnál, nem döntötték el a meccset. A két gárda közelmúltbeli csatáiban ez többször megbosszulta magát – s ezúttal is. Az első félidő hosszabbításában ugyanis Bertus Lajos beadására az elmélázó fővárosi védelmet megelőzve Hahn János érkezett a legjobb ütemben, és fejes góljának köszönhetően a semmiből egyenlítettek a vendégek (a támadó pályafutása negyedik, Groupama Arénában szerzett gólját ünnepelte). Ha néhány másodperccel korábban ér véget az első játékrész, vélhetően vastaps kísérte volna a hazaiakat az öltözőbe, így viszont hangos füttyszó hallatszott a lelátóról.

A második félidő elején pedig tovább erősödött, előbb ugyanis a Bertus Lajos szöglete után a hosszú oldalon teljesen üresen hagyott Szabó János fejelt mellé, majd Miha Blazic adott úgy haza a félpálya környékéről, hogy Dibusz Dénesnek becsúszva kellett megállítania a labdát, nehogy a kapuba guruljon...

A hatvanadik perc környékére viszont kezdett magához térni a Fradi, a Paks egyre inkább beszorult, és egyre többet szabálytalankodott saját kapujának előterében. Ám a fölény nem érett góllá, Varga Roland szögletét a zöld-fehérek olasz légiósa éppen Nagy Gergely kezébe bólintotta, majd a szélső szabadrúgása után Ivan Petrjak megpattanó lövését védte hatalmas bravúrral a tolnaiak kapusa.

Mivel negyedórával a vége előtt Leandro finom középre emeléséről centikkel lemaradt a csereként pályára lépő Kjartan Finnbogason, aztán néhány perccel később a hazaiak olasz csatárának szabadrúgását is védte Nagy Gergely, egyre közelebb került a pontszerzéshez a Paks. Thomas Doll az utolsó tíz percre a Fradiban először pályára lépő, nyáron szerződtetett Sigér Dávidot is beküldte, mégis a vendégek vihették volna be a döntő ütést. A hazaiak hiába kerültek többször is a széleken a védelem mögé, a beadások pontatlanok voltak, egy kontra után viszont Haraszti Zsolt a félpályáról vezethette a kapusra a labdát, ám ziccerben a lécre bombázta azt.

Bár a slusszpoén elmaradt, a lefújás után így is a paksiak voltak mosolygósabb kedvükben.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2018–2019, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
DVSC–MTK Budapest 3–3
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
4002
AUGUSZTUS 18., SZOMBAT
Ferencváros–Paks 1–1Budapest, Groupama Aréna Erdős József
7147
Puskás Akadémia–Kisvárda 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Kassai Viktor
589
Újpest–Mezőkövesd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Pintér Csaba
2075
Budapest Honvéd–Mol Vidi 0–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Farkas Ádám
2007
DVTK–Szombathelyi Haladás 1–0 Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor
3023
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 5 4 1 14–4 +10 13
2. Budapest Honvéd 5 4 1 9–5 +4 12
3. MTK Budapest 5 3 1 1 9–8 +1 10
4. Debreceni VSC 5 2 3 8–5 +3 9
5. Mol Vidi FC 4 2 2 9–2 +7 8
6. Újpest FC 5 1 3 1 5–6 –1 6
7. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1 5–4 +1 5
8. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 7–10 –3 4
9. Diósgyőri VTK 5 1 1 3 4–9 –5 4
10. Paksi FC 5 3 2 4–7 –3 3
11. Puskás Akadémia FC 5 2 3 5–8 –3 2
12. Kisvárda 5 1 4 1–12 –11 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik