DIGI Sport/Sport 24/K. B. 2021.04.16 11:11 Frissítve: 2021.04.16 11:14

Paks: Hahn álma az, hogy magára ölthesse a címeres mezt

A Paksi FC labdarúgócsapata remekül teljesít az NB I mostani idényében, hiszen öt fordulóval a bajnokság vége előtt a tabella negyedik helyen áll. A góllövőlistát jelenleg 18 találattal vezeti a klub saját nevelésű játékosa, Hahn János, aki a DIGI Sport híradójának többek között arról is beszélt, nagy álma teljesülne azzal, ha meghívót kapna a válogatottba.

Hahn János 18 gólnál jár az NB I-ben (Fotó: Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság)

 

„Első a csapat! kezdte Hahn János a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek. – Azt gondolom, hogy olyan helyet érünk el, amelyre büszkék lehetünk az évad végén. Természetesen nézem, hogyan állok a góllövőlistán; szerencsére offenzív csapatban játszom, ott vagyok a kapu előterében, sok helyzetem van, és arra kell törekednem, hogy azokból minél többet értékesítsek.”

A szezonkezdet nem a Paks diadalmenetéről szólt; az együttes az első négy fordulóban csupán egy pontot szerzett, azután edzőváltás történt: Bognár György állt a gárda élére, aminek hatására a paksiak játéka sokat változott.

„Bognár György bizalmával együtt jobb játék és több gól jött, valamint az a fajta filozófia, amely az én szívemhez is közel áll; ez a titok″ – mesélte Hahn.

A csatár ebben az évadban megszerezte első mesterhármasát az NB I-ben, de a Puskás Akadémia ellen például négy találatig jutott. Az álma az, hogy magára ölthesse a címeres mezt.

„Ebben a szezonban jól megy a játék, ám úgy vélem, a válogatottságért hosszú távon kell hoznom ugyanezt a szintet, hiszen a nemzeti csapatban olyan labdarúgók szerepelnek, akik a nemzetközi porondon is letették már a névjegyüket. Nyilván álmodozom a meghívóról, reménykedem abban, hogy egyszer sikerül, azonban azt gondolom, mindennek megvan a maga ideje.”

A 26 éves sportoló szerződése 2024 nyaráig szól nevelőegyesületében, Pakson. Elmondta, idehaza nem igazolna másik klubba, de külföldre azért igen.

Az interjúról készült felvételt ITT tekintheti meg.

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!