FTC: a spanyol klub kivásárolná a szerződéséből a csatárt – sajtóhír

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.05. 11:49
null
Roko Baturina négy gólnál tart a spanyol másodosztályban (Fotó: Getty Images)
A spanyol Marca híre szerint a La Liga 2-ben 16. helyen álló Santander végleg szerződtetné a Ferencváros horvát csatárát, Roko Baturinát, aki jelenleg kölcsönben szerepel a klubnál.

 

Roko Baturinát 2020-ban szerződtette a Ferencváros a Dinamo Zagrebtől, de azóta már többször is kölcsönadta a horvát csatárt – előbb a lengyel Lech Poznannak, aztán a szlovén Maribornak, idén januárban pedig a spanyol másodosztályú Santandernek. A La Liga 2-ben 12 meccsen négy gólt és három gólpasszt ért el a 22 éves játékos, a spanyol Marca pedig arról ír, hogy a klubnál elégedettek a teljesítményével, ezért a kölcsönszerződésének nyári lejárta után végleg szerződtetnék a Ferencvárostól, melyhez 2024-ig köti szerződés.

A Marca szerint Baturina kölcsönszerződésében szerepel egy 900 ezer eurós kivásárlási opció, ami elsőre soknak tűnik a Santander számára, ám két játékos távozhat a klubtól, az így megspórolt fizetésekből, illetve Cedric Omoigui remélt eladásából befolyó összegből pedig már lehet fedezete a klubnak a ferencvárosi támadó megszerzéséhez.

Az ulloi129.hu ferencvárosi szurkolói oldal értesülései szerint a klubok között még nem kezdődtek el az egyeztetések a csatár jövőjéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik