nemzetisport.hu 2014.05.28 07:47 Frissítve: 2014.12.20 03:08

DVTK: elfogadhatatlannak tartják Kádár súlyos eltiltását

Egy emberként áll ki a DVTK szurkolótábora és a klub vezetése Kádár Tamás mellett, aki mint visszaeső, négy soron következő Magyar Kupa-mérkőzésre kapott eltiltást – olvasható a diósgyőri klub hivatalos honlapján.

A diósgyőriek szerint Kádár nem érdemelte ki a négymeccses eltiltást (Fotó: Korponai Tamás – archív)

 

„Amikor értesültem az MLSZ FEB ítéletéről, sokféle jelző eszembe jutott, de talán az »elfogadhatatlan« az, ami itt és most leírható – mondta Szabó Tamás, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője. – Kiélezett küzdelmet látott a közel húszezer szurkoló, igazi kupacsatát. Bacsa Patrik góljával sikerült kiharcolni a hosszabbítást, nálunk volt a lélektani előny, amelyet azonban elvettek tőlünk. Mindenki számára nyilvánvaló volt a helyszínen és a felvételeket visszanézve is, hogy Solymosi Péter játékvezető a mérkőzés képét és vélhetően a végeredményt is alapjaiban befolyásoló hatalmas hibát vétett, ezért is érthetetlen, hogy a fegyelmi bizottság döntésekor ezt nem vette figyelembe.”

„A napnál is világosabb, hogy Kádár Tamás nem követett el semmilyen szabálytalanságot a kiállítása előtt. Természetesen nem értünk egyet azzal, ha a játékosunk nem megfelelő szavakkal illette a játékvezetőt, ám figyelembe kell venni, hogy egy minősíthetetlenül rossz, az egész csapatot és több tízezer szurkolónkat sújtó döntés ellen szólalt fel egy sorsdöntő kupafinálé hosszabbításában. A játékos felháborodása teljesen érthető volt, a mód, ahogy ennek hangot adott, az elképzelhető, hogy már nem.”

„Amint kézhez kapjuk a hivatalos ítéletet, azonnal kérni fogjuk a tárgyalás megtartását és az ítélet enyhítését. A játékvezető hibáját sajnos utólag már nem lehet helyrehozni, de van még lehetőség arra, hogy ne tetézzük újabbal. Solymosi Péter játékvezető ténykedésére egyébként még szeretnénk visszatérni a közeljövőben, mert a magyar labdarúgás fejlődése érdekében úgy gondolom, mindenféleképpen érdemes levonni az eset konzekvenciáit” – zárta a klubvezető.

2020.10.30 21:07:50

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A két legerősebb magyar csapat ütközete következik.

2020.10.29 14:04:49

Labdarúgó NB I BALÁZS DÁVID

Az élvonalban szereplő diósgyőri együttes Békéscsabán harcolta ki a továbbjutást.

2020.10.28 10:30:56

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A koronavírus miatt edzőjük nélkül játszottak a lila-fehérek Dunaújvárosban, de simán továbbjutottak.

2020.10.28 11:41:05

Labdarúgó NB I B. Á.

A grúz támadó tizenegyest hibázott, utána viszont fejjel és lábbal is betalált.