SZ. R. 2022.01.22 11:05 Frissítve: 2022.01.22 11:23

Afrika-kupa: „Hatalmas élmény volt” – Samy Mmaee már a nyolcaddöntőre készül

Nincs könnyű mérkőzés az Afrikai Nemzetek Kupáján, de fontos volt a jó kezdés Marokkónak Samy Mmaee szerint. A Ferencváros hátvédje a kontinensbajnokságról, valamint testvére, Ryan állapotáról is beszélt a fradi.hu-nak adott interjújában.

Samy Mmaee (24) szerint megvan a képességük ahhoz, hogy legyőzzék Malawit (Fotó: AFP)

 

„Valóban jól szerepeltünk a csoportban, de ez az Afrika-kupa, itt nincs könnyű mérkőzés, mindegyiket nagyon nehéznek ítélem meg – mondta Samy Mmaee a fradi.hu kérdésére. – A legfontosabb talán a Ghána elleni egy–nullás győzelmünk volt, hiszen a célunk az volt, hogy jól kezdjük meg a tornát. Hatalmas élmény volt, hogy egy ilyen rangos viadalon rögtön az első meccsen kezdőként játszhattam.”

A marokkói hátvédet testvére, Ryan Mmaee állapotáról is kérdezték. „Egyre jobban van. Az első meccs előtt kisebb bokasérülése volt, így nem készülhetett együtt a csapattal. Most már külön edzései vannak, és ahogy látom, jelentősen javul az állapota. Azt gondolom, hogy a Malawi elleni nyolcaddöntős meccsen már legalább a kispadra leül majd.” Samy Mmaee azt is hozzátette, fontos láncszeme a válogatottnak testvére, így nagy szükségük van rá, de biztos abban, hogy még erősebben tér majd vissza a pályára.

A Ferencváros hátvédje arról is beszélt a klub hivatalos honlapjának, hogy teljesen elégedett a szervezéssel és a körülményekkel, valamint a szurkolók is jó hangulatot teremtenek.  Emellett azt is elmondta, okos, de óvatos és koncentrált futballt kell játszaniuk a Malawi elleni keddi nyolcaddöntőben, de úgy érzi, a csapat képessége megvan ahhoz, hogy sikerrel vegye ezt az akadályt.

2022.05.17 22:30:11

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Ahogy mondani szokás: a tabella nem hazudik.

 

2022.05.16 23:16:03

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY.Érvek szólnak mellettük – nem ellenérvek ellenük.

2022.05.15 22:46:05

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. S a gyors forgásba nagyszerű hajrája ellenére az MTK szédült bele.