Fehérvár: egy évre kölcsönbe érkezik a védő, el is utazott a csapattal – NS-infó

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.07.09. 13:44
Huszti András a tavaszi szezont Újpesten töltötte, mostantól Fehérváron bizonyíthat (Fotó: Újpest FC, archív)
A Nemzeti Sport értesülése szerint Huszti András kölcsönvételéről a Fehérvár FC már megegyezett a Zalaegerszeggel, így hamarosan be is jelenthetik a játékos átigazolását. A legutóbb kölcsönben Újpesten szereplő Huszti egy évre került Fehérvárra, és már el is utazott új csapata szlovéniai edzőtáborába.

 

A Fehérvár FC múlt héten, az FC Ajka ellen 3–2-re megnyert felkészülési mérkőzést megelőzően számolt be arról, hogy a ZTE FC játékosa, a legutóbb kölcsönben Újpesten játszó Huszti András próbajátékon szerepel a csapatnál, csereként pályára is lépett azon a találkozón.

Úgy tudjuk, a Pető Tamás vezette szakmai stáb elégedett volt Huszti teljesítményével, a védő el is utazott hétfőn a fehérváriak szlovéniai edzőtáborába. A klub hamarosan be is jelentheti, hogy egy évre kölcsönvették a 23 éves játékost, információink szerint ugyanis a klubok már megegyeztek.

„Huszti Andrásnak a fehérvári lehetőség egy fontos lépcsőfokot jelenthet a karrierjében, hiszen nemzetközi porondon is tapasztalatot szerezhet, erre, illetve a folyamatos játéklehetőségre szüksége van a további fejlődéshez és a klubnál is úgy ítélték meg, hogy segíteni tud a csapatnak a célok elérésében” – nyilatkozta megkeresésünkre a játékos menedzsere, Kozák Attila.

Huszti Fehérváron az Újpestre, tehát éppen előző csapatához szerződő Bese Barnabást pótolhatja a védelem jobb oldalán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Bedi Bence (Zalaegerszeg – szabadon igazolható), Bohdan Melnik (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg) 
Kölcsönből visszatért: Babos Bence (FC Ajka), Franck Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus), Lirim M. Kastrati (koszovói-albán, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek:  Huszti András (Zalaegerszeg)
Távozók: Bese Barnabás (Újpest), Gergényi Bence (Újpest), Hangya Szilveszter (szabadon igazolható), Rúben Pinto (Rúben Rafael Melo Silva Pinto, portugál), Emil Rockov (szerb-magyar, FK Srajaevo – Bosznia-Hercegovina), Szabó Levente (diósgyőri kölcsön után Eintracht Braunschweig – Németország, szabadon igazolhatóként), Sigér Dávid (Sepsi OSK – Románia) 
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatért klubjához: Mamoudou Karamoko (francia-elefántcsontparti, FC Köbenhavn – Dánia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus, ismét kölcsönbe?), Fiola Attila (lejárt a szerződése), Franck Bambock ( kameruni-francia, legutóbb Panetolikosz – Görögország, kölcsönben)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik