Bartosz Grzelak az Újpest új edzője – hivatalos

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.14. 22:00
Bartosz Grzelak az Újpest új vezetőedzője (Fotó: Török Attila)
Igaznak bizonyultak lapunk információi, a korábban a Fehérvár FC-t irányító Bartosz Grzelak lett az Újpest FC vezetőedzője.

 

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései, az Újpest FC a klub hivatalos oldalán jelentette be, hogy a korábban a Fehérvárt irányító Bartosz Grzelak lett a csapat új vezetőedzője. Korábban megírtuk, hogy az Újpest felvette a kapcsolatot a Fehérvárra tavaly tavasszal érkező Grzelakkal, aki hivatalos ajánlatot is kapott a fővárosi klubtól.

Grzelak 2023 tavaszán vette át a Fehérvár FC irányítását, melyet előbb bent tartott az élvonalban, majd a mögöttünk hagyott idényben a nemzetközi szereplést érő 4. helyen végzett vele a bajnokságban. Grzelak Mészöly Géza helyét veszi át, akinek június 30-án lejáró szerződését nem hosszabbította meg az Újpest. Mészöly Géza február 8-án vette át a lila-fehér gárdát, s 14 bajnoki meccsen 5 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség került bele a mérlegébe (16 pont).

„Örömmel értesítelek Benneteket, hogy Bartosz Grzelak lett az Újpest FC vezetőedzője. Ezt a rendkívül fontos döntést hosszas kiválasztás előzte meg, melyben több, kifejezetten jó jelölt közül tudtunk választani. Az egyik legerősebb szempont, ami alapján rá esett a választás, az az erős vezetői képessége, melyet remekül használva képes arra, hogy csapatot kovácsoljon a magyar és a külföldi játékosok egyvelegéből. Edzői karrierje során több bajnokságban is képes volt a tabella alján lévő csapatból egy dobogóért küzdő egységet kovácsolni. Fontos szerepet játszott a döntésben, hogy az OTP Bank Ligában már bizonyított, remekül fel tudtuk térképezni. Olyan edzőről van szó, aki a megújuló klub filozófiájával azonos értékeket képvisel. Hisz a kemény, kitartó és következetes munkában, az elemzések, adatok felhasználásában és a széleskörű szakmai stáb közös munkájában” – olvasható az Újpest honlapján.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik