Bokrétaünnepséget tartott az MTK a Kerepesi úton

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 14:45
Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár (Fotó: Földi Imre)
Ha minden az ütemterv szerint halad, kevesebb mint egy év múlva átadják az MTK új épületegyüttesét, amely minden igényt kiszolgáló, korát meghaladó létesítmény lesz a rozsdaövezetben.

 

Szerkezetkész, nyers betonoszlopok, burkolat nélküli padló és plafonból, falakból kilógó csövek, pláne a közöttük lebegő – eleinte érthetetlen – halvány füst és flekkenillat nem tipikusan az ünnepi hangulat keltői. Ezúttal azonban ilyen díszlet közepette érkezett meg a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám, az MTK Budapest elnöksége, megannyi sportolója, és számos érdeklődő a Kerepesi útra, ahol a 2025 márciusára ígért edzőkomplexum bokrétaünnepét tartották. 

 „A bokrétaünnep mindig azt jelenti, hogy az épülő szerkezet legmagasabb pontjáról már látszik az a cél, amit el akarunk érni. A közelmúltban Schmitt Pál, a nemzet sportolója és méltán tagja az egyesület legnagyobb klasszisainak, így fogalmazott, amikor arról kérdezték, miben rejlik az MTK különlegessége: »A klub egyszerre képes ápolni és tiszteletben tartani a hagyományait, miközben új irányokat is nyit.« Azt gondolom, ahhoz, hogy a sport megőrizze kiemelt jelentőségét a huszonegyedik században, pontosan ezt kell tennünk nekünk is. Az okostelefonok és az internet világában egyre nehezebb a fiatalok szabadidejéért folytatott versenyben a sport fontosságát hangsúlyozni. Éppen az ilyen létesítmények azok, amelyek ebben hatalmas segítésünkre vannak, hiszen ilyen helyeken szívesen hagyják a szülők a gyermekeiket. Őszintén bízom benne, hogy ez a létesítmény is hozzá fog járulni a következő száz év sportsikereihez” – mondta Schmidt Ádám nyitóbeszédében. A sportért felelős államtitkár azt is hozzátette, szeretné, ha nemcsak a profik, hanem az amatőr sportolók lehetőségeihez is hozzáadna a komplexum, majd köszöntőjét szokásos szófordulatával zárta: „Hajrá magyar sport! Hajrá magyarok!” 

Deutsch Tamás, az MTK elnöke (Fotó: Földi Imre)

Schmidt Ádámot az MTK elnöke, Deutsch Tamás követte a színpadon, akinek beszéde kissé hosszabbra nyúlt, és személyes érintettsége miatt érzelmesebb is volt. A jelenlévők köszöntése után néhány statisztikát, számadatot is segítségül hívva összefoglalta, milyen léptékű beruházás valósul meg a Kerepesi úton.  

„Az MTK sportpark 94 654 négyzetméteres területen épül, a központi, sok célra használható sportcsarnok alapterülete 11 273 négyzetméter, amelyből a sportfelület 5290 négyzetméter. Majdnem ugyanekkora a mögötte épülő edzőcsarnok is. Az egykori rozsdaövezetben nemcsak épületek, hanem 33 800 négyzetméter zöld felületet is kialakítanak” – mondta Deutsch, majd tréfásan hozzátette: „Lássák be, az MTK elnökétől nagyon nagy vállalás, hogy zöld felületet épít, de mégis büszkék vagyunk erre. A létesítmény energiaellátása teljesen korszerű, sőt, talán meg is haladja saját korát, hiszen a hőenergia igényt több mint egy kilométer mélyre lefúrt geotermikus kútpár elégíti ki” – mondta az MTK elnöke. 

Deutsch beszélt arról is, hogy majdnem tíz éve kezdődtek a munkálatok a Kerepesi úton, és hogy a most készülő épületegyüttes a legtöbb MTK-sportolónak biztosít majd otthont és lehetőséget arra, hogy a legjobb körülmények között készülhessenek hazai és nemzetközi megméretéseikre.  

Elérte legmagasabb pontját a leendő edzőkomplexum szerkezete (Fotó: Földi Imre)

„Az építkezés elérte a legmagasabb pontját, a több mint százéves múlttal büszkélkedő MTK az idők folyamán nagy segítséget kapott Józsefvárostól és a fővárostól egyaránt. Azt gondolom, minden kék-fehérekkel szimpatizáló ember hálás ezért a segítségért és remélem, ezzel a beruházással valamelyest meg tudjuk hálálni azt, amit korábban kaptunk” – mondta Deutsch, majd megköszönte Magyarország kormányának is, hogy támogatta a beruházás megvalósítását, megköszönte kollégáinak és mindazoknak a munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy hamarosan elkészüljön a sportkomplexum.  

Az ünnepség végén fény derült arra is, honnan jött a füst és az illat, hiszen hatalmas grillsütőkön készültek a jobbnál jobb falatok, amivel az MTK vezetése megvendégelte az építkezésen dolgozókat és az egybegyűlt érdeklődőket is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik