Felkészülés: sztárok ellen léphetnek pályára a kövesdiek

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.07.11. 07:04
null
Miralem Pjanic is pályára léphet a Mezőkövesd elleni edzőmeccsen (Fotó: Sardzsa FC)
A Mezőkövesd Zsóry vasárnap a Sardzsa FC elleni felkészülési mérkőzésen mutathatja meg tudását – az emírségekbeli klubban futballozik többek között Miralem Pjanic, Kosztasz Manolasz és Paco Alcácer.

Igaznak bizonyult értesülésünk: a Mezőkövesd Zsóry vasárnap a Sardzsa FC ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. Az emírségekbeli klub keretében olyan sztárok szerepelnek, mint Kosztasz Manolasz: a 32 éves, 42-szeres görög válogatott védő korábban futballozott az AS Romában és a Napoliban is. Ha feljebb lépünk egy sorral, a középpályán Miralem Pjanicot találjuk: a 33 esztendős, 110-szeres bosnyák válogatott szerepelt a Lyonban, az AS Romában, a Juventusban és a Barcelonában is. Ha a csatársort figyeljük, hasonló kaliberű futballistára bukkanunk: a 29 éves Paco Alcácer 19-szeres spanyol válogatott, ezeken az összecsapásokon 12 gólig jutott. Futballozott korábban a Valenciában, a Dortmundban, a Barcelonában és a Villarrealban is.

„A hír igaz, valóban játszunk a Sardzsa ellen   – mondta lapunknak      Tóth László,   a Mezőkövesd Zsóry szakmai igazgatója. – Váratlanul érkezett a lehetőség, a szerencse is közrejátszott, hiszen az arab klub ellenfél nélkül maradt vasárnap, így kerültünk képbe mi egy ügynökségen keresztül. A terv szerint szombaton a Sigma Olomouc ellen lépünk pályára, a cseh első osztályú csapattal Bükön futballozunk, másnap Szombathelyen játszunk a Sardzsa ellen, a Király SE sportlétesítményében. Ellenfelünk Ausztriában edzőtáborozik, így a helyszín tökéletes. Hogy pontosan mikor kezdődik a meccs, még nem dőlt el, mint ahogyan az sem, hogy zárt kapus lesz-e, vagy sem. Semmilyen anyagi vonzata sincs annak, hogy a sztárokkal fellépő együttes ellen futballozunk, nekünk ezért nem kellett fizetnünk. Szakmailag viszont kifejezetten hasznos lehet, hogy ilyen futballisták ellen mutathatjuk meg, mire vagyunk képesek.”

Érdekes, hogy a Mezőkövesd korábban a Bp. Honvéddal kötött le mérkőzést vasárnapra, és most lemondta az összecsapást:   „Remélem, a Honvéd megérti a döntésünket, emiatt nem lesz probléma a jövőben”  – tette hozzá Tóth László.

A szakmai igazgató elmondta, a keret kilencven százalékban kész, még egy játékos igazolása várható. Eddig Hudák Martin, Illés Bálint, Kojnok Zsolt, Lehoczky Roland és Ugrai Roland érkezett, míg kölcsönbe Artem Nahirnij írt alá. Kölcsönből visszatért Cseke Benjámin, Kotula Máté és Rédling Kevin. Eddig ketten távoztak, Dino Besirovic és Bobál Dávid, míg az előző idényben 14 bajnoki gólig jutó Sztefan Drazsics iránt nagy az érdeklődés. A szerb csatár megállapodása még egy évig érvényes.

„Ha a támadó megérkezik, teljes a játékoskeretünk. Nem csoda, hogy Sztefan Drazsics iránt élénk a kereslet, hiszen kifejezetten jó évet zárt. De tudjuk, az érdeklődés és a konkrét ajánlat között nagy a különbség. A célunk egyértelmű: meg akarjuk tartani gólerős futballistánkat.”

Ráijesztett az oroszlán a görög játékosra
Lehet, tavaly szeptemberben, amikor bemutatásakor készítettek róla néhány fényképet és videófelvételt az emírségekbeli klubnál, megfordult Kosztasz Manolasz fejében, hogy nem hozott jó döntést... A néhány másodperces felvételen az látszik, hogy az új mezében feszítő görög futballista térdepel, miközben a mögötte körülbelül két méterre fekvő (bizonyosan lekötözött), amolyan élő díszletként funkcionáló oroszlán hangosan rámordul. A légiós úgy felpattant, mintha csak az ellenfél csatára támadná a kaput. Az arcára kiült rémület láttán gyanítjuk, a jövőben nem tartozik kedvenc állatai közé a nagyragadozó.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik