Tomori: Pontosan tudjuk, mit szeretnénk, és meg is tudjuk valósítani

Vágólapra másolva!
2020.02.28. 13:26
null
Tomori Zsuzsanna boldog, a játéka és a formája is egyre inkább visszatér a jó szintre (Fotó: Török Attila)
Nemcsak jó játékosok, jó személyiségek is alkotják a remek formában lévő a bajnoki ezüstérem felé menetelő balatoni együttest a Tomori Zsuzsanna szerint. Interjú.

 

– A mostaninál aligha lehetne jobb a kedvük!
– Igen, hála istennek, nagyon pozitív periódusban vagyunk, jól alakultak az eredmények – válaszolta Tomori Zsuzsanna, a női kézilabda NB I-ben a 2. helyen álló Siófok válogatott átlövője. – A fontos mérkőzéseket meg tudtuk nyerni, úgyhogy most jó a pozíciónk, és bízom benne, meg is tudjuk tartani a második helyet, hiszen azért még hosszú az idény.

– Sorozatban tizenhárom győzelemnél tartanak az NB I-ben, január végén a Győrt, múlt kedden az FTC-t is legyőzték, az EHF-kupa hétvégén kezdődő negyeddöntőjébe pedig veretlenül jutottak be. Állhatna ennél feljebb az együttes?
– Nem hiszem. Azt beszéltük a csapattársakkal, ha valaki ezt mondja nekünk az idény előtt, szívesen aláírtuk volna. Jól jöttünk ki az év eleji hosszú sorozatból. Előfordult, hogy fáradtak voltunk, de valahogy mindig meg tudtuk nyerni a mérkőzéseket vagy döntetlenre mentettük őket. Ez abszolút pozitív, erre tudunk építkezni.

KULCSEMBEREK MARADNAK
A Siófok csütörtökön bejelentette, hogy öt meghatározó játékosával szerződést hosszabbított: a kapus Szikora Melinda, a jobbszélső Such Nelli, a francia irányító-átlövő Gnonsiane Niombla, a dán jobbszélső Simone Böhme és a horvát beálló Katarina Jezic a következő idényben is a Balaton-partiaknál marad.
„Életem formájában vagyok, jól érzem magam, minden részlet a helyén van, ezért is tudok ilyen jól teljesíteni – mondta a hosszabbítás kapcsán Szikora Melinda.Nagyon jó közösség alakult ki az öltözőben, jó a csapategység, sok időt töltünk a lányokkal a pályán kívül is. Minden adva van, hogy a Bajnokok Ligájában játsszunk, ez fontos nekem. Egyszerűen nem volt okom rá, hogy váltsak.”

– Úgy tűnt, a sorozatos sérülésekből inkább erényt tudtak kovácsolni. Mitől álltak így össze?
– Sajnos még nem volt olyan, hogy mindenki egészséges lett volna a keretből, de az ősszel elvégzett munka most kezd kamatozni. Az ősszel még voltak kevésbé jó meccseink, Érden kikaptunk például, akkor még látszott, hogy sok az új játékos – de mostanra beérett a meló, amelyet tavaly nyáron elkezdtünk. Most pontosan tudjuk, mit szeretnénk a mérkőzésektől, és meg is tudjuk valósítani. Összekovácsolódtunk.

– Az idény elején a nekünk adott interjújában már pedzegettük, hogy korábban az FTC-nél és a Győrnél is megtapasztalta, milyen világklasszisokkal teli keret tagjának lenni, és hasonló lesz a helyzet a Siófoknál is. Egyelőre úgy látszik, az SKC-nál több dudás is megfér egy csárdában.
– Jó személyiségek alkotják a csapatunkat, így nemcsak a pályán, azon kívül is jó az egység. Egy új csapat építésénél, ahol sok a jó kézilabdázó, mindig nagyon fontos, hogy a személyiségüket tekintve is megférjenek a játékosok egymás mellett. Lekopogom, nálunk szerencsére sikerült.

– A Ferencváros elleni múlt heti győzelem és a Bajnokok Ligája-indulás szempontjából is fontos második helyre lépés hogy hatott?
– Természetesen örültünk, pozitívan éltük meg. Most van lélegzetnyi előnyünk a második helyért folytatott küzdelemben, de hosszú még a bajnokság. Sok meglepetés volt már eddig is, ezért oda kell figyelnünk, nehogy elveszítsünk néhány pontot a hátralévő fordulókban. Bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a helyzetet, hiszen a Fradi ellen nagy lépést tettük az ezüstérem felé.

MOST KELL IGAZÁN ÉSZNÉL LENNI
„Az év elején ötven nap alatt tizenöt mérkőzést játszottunk, tizenhárom győzelem mellett két döntetlent értünk el. Elégedett vagyok a lányok teljesítményével. A sérülések megnehezítették a dolgunkat, de mindig találtunk megoldást a problémáinkra, és ez mentálisan megerősített minket. Nagyon fontos megértenünk, hogy egyelőre semmit sem értünk el, most kell igazán észnél lenni és a földön maradni!” – mondta Tor Odvar Moen, a Siófok edzője.

– A pályafutásában melyik polcra helyezné ezt az időszakot?
– Egészséges vagyok, nincs sérülésem, aminek rendkívül örülök, hiszen nekem ez a legfontosabb. A játékom és a formám is egyre inkább visszatér a jó szintre, ezért is szerettem volna váltani tavaly nyáron – minden kívánságom teljesült a klubváltással kapcsolatban. Boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült.

– Vasárnap idegenben kezdenek a török Kastamonu elleni EHF-kupa-negyeddöntőben. Mit vár a párharctól?
– A döntőbe jutás a célunk. Nem szabad félvállról venni a török csapatot, hiszen a csoportkörben a Debrecen ellen is nagyon jó meccseket játszott. Mindenki azt hiszi, Törökországban a kézilabda nincs középpontban, de a Kastamonu jó együttes, rutinos és fiatal kerettagokkal. Oda kell figyelnünk, a kinti találkozó kulcsfontosságú lesz.

– A hét elején nyilvánosságra hozták a magyar válogatott bő keretét a három hét múlva rajtoló győri olimpiai selejtezőre, ön is ott van a névsorban. Figyel már arra a tornára?
– Elég időnk lesz a felkészülésre, hiszen a klubok is belementek, hogy előbb kezdhessük el a munkát. Kapunk plusz egy hetet, hogy összeálljunk. Az alapelemek már megvannak, Elek Gábor felel a támadójátékért, a keret magját szintén ő edzi a Fradinál, pontosan tudja, mit szeretne viszontlátni. A védekezés alapjait a februári összetartáson Danyi Gábor fektette le, ezeken kell csiszolni. Nem csodát kell tennünk, csak azt a néhány alapvető taktikát fixen hoznunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik