Tomori maradhatott, Pálinger visszatérhet

Vágólapra másolva!
2010.03.22. 13:58
A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mátéfi Eszter kihirdette bő, egyelőre 28 főből álló keretét az Európa-bajnoki selejtezősorozat Svédország elleni, április eleji két mérkőzésére.

A kerettel kapcsolatban a Győri Audi ETO KC kiválóságai jelenthetik a témát. A kapitány számít a kínai világbajnokságot és az arra való felkészülést túlherheltség miatt kihagyó világklasszis kapusra, Pálinger Katalinra. A kerettel kapcsolatban a Győri Audi ETO KC kiválóságai jelenthetik a témát. A kapitány számít a kínai világbajnokságot és az arra való felkészülést túlherheltség miatt kihagyó világklasszis kapusra, Pálinger Katalinra.

A névsorból nem hiányozhat Görbicz Anita neve sem, bár esetében a pályára lépést több mint kérdőjelessé teszi, hogy február közepén a Békéscsaba elleni bajnoki rangadón megsérült, másnap porcműtéten esett át.

Tomori Zsuzsanna Győrben nem, a válogatottban viszont lehetőséget kap (Fotó: Meggyesi Bálint, NS-archív)
Tomori Zsuzsanna Győrben nem, a válogatottban viszont lehetőséget kap (Fotó: Meggyesi Bálint, NS-archív)

A győriek jelenleg első számú irányítójuk nélkül vitézkednek a Bajnokok Ligája középdöntőjében – és zártak csoportjukban a második helyen –, Görbicz a tervek szerint március végén térhet vissza, legalábbis az edzésmunkát illetően.

A győriek átlövőjét, Tomori Zsuzsannát egy héttel ezelőtt tették ki az első csapat keretéből, átirányították a tartalékok közé. A klub és az érintett játékos sem kommentálta a történteket, Mátéfi Eszter az eset nyilvánosságra kerülését követően annyit mondott: ez törvényszerűen nem befolyásolja az átlövő válogatottbeli meghívóját.

Továbbra is hiányzik majd a válogatottból Hornyák Ágnes, aki személyes okokra hivatkozva az ősszel ideiglenesen, tanulmányi okokra hivatkozva lemondta a válogatottságot, így nem volt ott a vb-n.

A csapatot és a kapitányt egyaránt váratlanul érte s nehéz helyeztbe hozta az átlövő-védő döntése, hiszen rutinjára a fiatal együttesnek igen nagy szüksége lett volna. A keret kijelölését illetően megállapítható: Hornyák akkori döntése nem veszett a feledés homályába, számára még nem jött el a megbocsátás ideje.

A vb-t és több mint fél évet sérülés miatt kihagyó beálló, Szamoránsky Piroska visszaverekedheti magát a válogatottba, helyzetét nem könnyíti meg, hogy a montenegrói Buducsnoszt Podgiricában kevés lehetőséget kapott az elmúlt időszakban. A rutinos Szűcs Gabriella, a BL-elődöntős Valcea magyar átlövője előtt is adva van a lehetőség, hogy visszatérjen a legjobbak közé, lévén a vb-re nem jelölte őt a kapitány.

28 FŐS  MAGYAR KERET AZ ÁPRILISI EB-SELEJTEZŐKRE 
Kapusok: HERR Orsolya (Váci NKSE), PASTROVICS Melinda (FTC), PÁLINGER Katalin (Győri Audi ETO KC), TRIFFA Ágnes (DVSC-KORVEX).
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Mondi Békéscsabai ENK SE), CSÁKI Viktória (DVSC-KORVEX), KOVACSICZ Mónika (Viborg HK, dán), ORBÁN Adrienn (Győri Audi ETO KC).
Jobbátlövők: BULATH Anita (DVSC-KORVEX), TOMORI Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC).
Irányítók: BOGDANOVICS Annamária (DVSC-Aquaticum), BOGNÁR Barbara (DVSC-KORVEX), GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO KC), KOVACSICS Anikó (Győri Audi ETO KC), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC), TEMES Bernadett (Váci NKSE).
Beállók: CIFRA Anita (Mondi Békéscsabai ENK SE), MAYER Szabina (Győri Audi ETO KC), SZABÓ Valéria (DVSC-KORVEX), SZAMORÁNSKY Piroska (Buducsnoszt Podgorica, montenegrói), TÓTH Katalin (Mondi Békéscsabai ENK SE).
Balátlövők: SZEKERES Klára (Mondi Békéscsabai ENK SE), SZŰCS Gabriella (C. S. Oltchim Valcea, román), TÓTH Tímea (Váci NKSE), ZÁCSIK Szandra (Krim Ljubljana, szlovén).
Balszélsők: JUHÁSZ Gabriella (DVSC-KORVEX), VÉRTEN Orsolya (Győri Audi ETO KC), VINCZE Melinda (Alcoa Fehérvár KC).
 NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. CSOPORT, 3-4. FORDULÓ                                 
Svédország–Magyarország április 1., 19.15 (Lund)
Magyarország–Svédország április 4., 12.35 (Békéscsaba)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik