Pick Szeged: A csapat 20 százaléka van jóban Pastorral, de nem mondom, hogy a többiekkel rosszban van – Bánhidi

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.15. 11:58
null
Bánhidi (27) Pastorról: „Rám hallgat, én tudok vele beszélni, nekünk jó a kapcsolatunk.” (Fotó: Török Attila)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a négy meccs után még nyeretlen Pick Szeged csapatkapitánya, Bánhidi Bence volt a Sport Tv Yotube-on futó, Kézivezérlés Extra műsorának vendége. A válogatott grúzok elleni Eb-selejtezőjéről hüvelykujjsérülés miatt lemaradó beálló részletesen beszélt a szegedi problémákról és válaszolt a csapat edzőjét, Juan Carlos Pastort érintő kérdésre is. 

Bánhidi Bence az Ágai Kis Andrással és Borsos Attilával folytatott beszélgetésben kifejtette, úgy érzi, fizikálisan is problémái vannak a Szegednek, az ellenfelek mintha más dimenzióban játszanának, a beállós örülne, ha edzésen több kétkapus játék lenne. A csapatkapitány Juan Carlos Pastor vezetőedzőről is beszélt.

„Rám hallgat, én tudok vele beszélni, nekünk jó a kapcsolatunk. Próbálom neki előtérbe helyezni azt, amit az öltöző, a csapat kér – mondta a beálló a szakvezetővel kapcsolatban. – A csapat húsz százaléka van jóban vele. Nem azt mondom, hogy a többiek rosszban vannak vele, de nála mindig van egy csoport, aki a kedvenc, és van egy csoport, akit szeret hajtani és kaszabolni. Én a kedvencei közé tartozok, vagy tartoztam, amikor jól ment a játék. Most nem tudom, hova sorolna, de azért én tudok vele szót érteni.”

Az Aalborg elleni, 41–29-es vereségről is beszélt.

„Ezt a meccset is nagyon jól kezdtük, ahogyan az elmúlt négyet. Utána a 20. perc után van egy törés a csapatban, amint átveszi az ellenfél a vezetést, valahogyan nincs erőnk visszajönni a mérkőzésbe, kihagyjuk a ziccereket, eladogatjuk a labdákat, rossz passzok vannak. A 20. perc után azt érzem, ennyit bír a csapat fizikálisan és mentálisan egyaránt. Ezt meg is mondtam a Misternek (Juan Carlos Pastornak – a szerk.), és reméljük, hogy jövő héttől valami változás lesz, és nagyobb lesz a fókusz a játékosok és edzők részéről is.”

Bánhidi hangsúlyozta, a klub nem edzőváltásban gondolkodik a BL-ben elszenvedett négy vereség után.

„A klub nem edzőváltásban gondolkodik, hanem a probléma megoldásán. Rajtam is nagyobb a felelősség, hogy összeszedjem a csapatot, és megpróbáljuk betapasztani azokat a sebeket, amelyek előjöttek, valahogy rakjuk rendbe ezt az egészet, mert még az idény elején vagyunk, még bármi történhet itt. Nem tudom elképzelni, hogy a Mistert csak úgy tíz év után elküldenék, annál sokkal korrektebb a szegedi vezetőség. Most abban kell gondolkodnia a játékosoknak és az edzői stábnak, hogy valahogy együtt maradjunk, összeszedjük magunkat mentálisan, és kimásszunk ebből a hatalmas lyukból.”

A teljes műsor itt tekinthető meg:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik