Női kézi: kinevezték Adzsics utódját a Buducsnosztnál – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.27. 15:48
null
Dragan Adzsics (balra) helyét Bojana Popovics veszi át a Buducsnoszt kispadján (Fotó: zrkb.me)
Ahogy arra számítani lehetett, a Buducsnoszt Podgorica női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról közel 11 év után lemondó Dragan Adzsics helyét segítője, a korábbi kiváló átlövő, Bojana Popovics veszi át – számolt be róla a montenegrói klub hivatalos honlapja.

 

Dragan Adzsics összességében 2001 óta dolgozott a Buducsnosztnál, 2010 óta a felnőttcsapat vezetőedzőjeként. Megbízatásával párhuzamosan 2010 és 2017 között a montenegrói szövetségi kapitányi posztot is betöltötte. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes edző november végén, a Győri ETO elleni, 34–29-re elveszített mérkőzés után mondott le a posztjáról.

A távozása után már valószínűsítették, most pedig biztossá vált, hogy Adzsics segítője, Bojana Popovics lesz a csapat új vezetőedzője. A korábbi klasszis átlövő játékosként hatszor nyert BL-t, továbbá tagja volt a 2012-es londoni olimpián ezüstérmet szerző montenegrói válogatottnak is.

A klub azt nem tette közzé, hogy hány évre szóló szerződést kötött Popoviccsal, aki vezetőedzőként először bizonyíthat majd. Előtte azonban más fontos feladat vár rá, hiszen a dániai Európa-bajnokságon a montenegrói válogatott élére frissen kinevezett Kim Rasmussen munkáját segíti majd.

Log into Facebook

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik