Női kézilabda Eb: Mörk sírva mondta el, mennyire hihetetlen ez az egész

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.21. 12:24
null
Nora Mörkéknek volt okuk az örömre a franciák elleni döntő után (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a dániai női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében Norvégia 22–20-ra legyőzte Franciaországot, így nyolcadszor is megnyerte a kontinenstornát. Az izgalmas finálé után a főszereplők értékeltek.

Camilla Herrem a norvég Tv2-nek elárulta, miért sírt a döntő után.

„Megpróbálom nem elsírni magam, de nem lesz könnyű – kezdte az értékelését Herrem. – Azért vagyok így elérzékenyülve, mert két éve elhunyt az édesapám, aki korábban minden tornán ott volt, amelyen játszottam. Rá gondoltam. Tudom, hogy nagyon büszke lenne most rám és az egész csapatra.”

A balszélső a díjátadás utáni csapatvacsorán elénekelte a norvég győzelmek utáni szokásos dalt (Tore Tang):

Nora Mörk is elsírta magát a meccs utáni tv-interjúban, igaz, teljesen más okból: a klasszis átlövő egy éve ilyenkor sérülten, a kanapéján fekve nézte honfitársait a világbajnokságon.

„Egy pillanatig sem idegeskedtem azon, hogy elveszíthetjük a meccset. De ez az egész most nem tűnik valóságosnak. Elképesztően büszke vagyok, és nagyon köszönöm mindenkinek, aki segített ezen a hosszú úton. Ez az egész hihetetlen” – mondta a a norvég Verdens Gangnak Mörk.

„Ez az a forgatókönyv, amelyről az elmúlt három évben álmodoztam, hogy végre visszaszerezzük a trónt. Egy éve ilyenkor még varratok voltak a térdemben, a kanapén feküdtem, és néztem a Japánban zajló világbajnokságot. Most pedig itt állok, egy Európa-bajnoki aranyéremmel a nyakamban. Folyamatosan reménykedtem benne, és tudtam, hogy visszatérek. Nagyon sok energiámba került ez az egész, de megérte. Nagyra értékelem, hogy Thorir Hergeirsson és a csapat figyelt rám, gondomat viselte a sérülésem alatti időszakban” – fogalmazott a Vipers Kristiansand játékosa.

Mörk szerepét exgyőri csapattársa, Stine Oftedal is kiemelte.

„Nagyon jó, hogy újra itt van velünk. Több évet ki kellett hagynia, de most tényleg nagyon erősen tért vissza. Bizonyította, hogy milyen fontos a válogatottnak. Nora olyan játékos, aki egymaga képes eldönteni a meccseket. Egyszerűen csak jó, hogy újra rendben van és újra velünk van” mondta a Győri ETO norvég irányítója, akit a torna álomcsapatába is beválasztottak.

Nora Mörk interjúja:

Silje Solberg már az Eb előtt is bezsebelt egy aranyat, a VG beszámolója szerint ugyanis párja, Lars Östhassel még a torna előtt megkérte a kezét.

„Óriási köszönet jár Larsnak, aki nélkül ez az egész nem jött volna össze. Nagy része van a sikerben, osztozunk az aranyérmen” – mondta a koronavírus-fertőzésből az Eb kezdete előtt felépülő norvég kapus, akinek a barátja még Győrben kérte meg a kezét.

A Dániából hazatérő norvég csapat tagjaira egyébként tíznapos karantén vár.

A döntőt két góllal elveszítő franciák érthető módon csalódottan értékelték a történteket. A második félidőben szenzációsan védő, a fordításban főszerepet játszó francia kapus, Cléopatre Darleux teljesen összetört, mert a hajrában, kritikus pillanatban rosszul indította társát.

„Ha abból a helyzetből gólt szerzünk, megnyerhettük volna. Ez a hiba végleg eldöntötte a meccset, nagyon sajnálom”mondta a dán Tv2-nek Darleux, aki azért hozzátette, hogy a kaotikus felkészülés után érmet szereztek, ez pedig jó kiindulási alapot jelent a 2021-es tokiói olimpiára.

Olivier Krumbholz, a franciák szövetségi kapitánya szerint összességében nem akkora csalódás az ezüstérem.

„Természetesen szomorú vagyok, és így közvetlenül a meccs után csalódott is. Öt perc elteltével azonban már az olimpia járt a fejemben. Tudjuk, hogy óriási lehetőség van ebben a csapatban, bőven van még miben fejlődnünk, míg a norvégokra ez már kevésbé igaz. Összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel, csalódottság egyedül a végjáték miatt van bennem” mondta a francia kapitány a L’Équipe-nek.

A döntő összefoglalója

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
DÖNTŐ
NORVÉGIA–FRANCIAORSZÁG 22–20 (14–10)
Herning
,zárt kapuk mögött. V:Alpaidze, Berjozskina (oroszok)
NORVÉGIA:SILJE SOLBERG – S. Oftedal 3, SKOGRAND 4 (1), Brattset 1, Frafjord, V. KRISTIANSEN 4, Herrem 3.Csere:Katrine Lunde (kapus), N. MÖRK 4 (1), Reistad 2, Sanna Solberg 1, H. Löke, Aune.Szövetségi kapitány:Thórir Hergeirsson
FRANCIAORSZÁG:Leynaud – Coatanea 1, Sercien-Ugolin 1, Zaadi 3 (1), FOPPA 5, Nze Minko 1, Dembélé 1.Csere:DARLEUX (kapus), Edwige, Nocandy, Lacrabere 2 (1), O. Kanor, Flippes 3, Valentini, Kouyaté, Niakaté 3.Szövetségi kapitány:Olivier Krumbholz
Az eredmény alakulása.3. perc: 0–2. 8. p.: 2–4. 14. p.: 7–4. 24. p.: 11–6. 44. p.: 16–15. 50. p.: 17–17. 56. p.: 20–19
Kiállítások:6, ill. 6 perc
Hétméteresek:3/3, ill. 4/2

BRONZMÉRKŐZÉS
Horvátország–Dánia 25–19 (11–11)
Ld:
Jezic, S. Posavec 5-5, ill. Hansen, Tranborg 4-4

AZ ÁLOMCSAPAT
Kapus:
Sandra Toft (Dánia)
Jobbszélső:Jovanka Radicsevics (Montenegró)
Jobbátlövő:Nora Mörk (Norvégia)
Irányító:Stine Oftedal (Norvégia)
Beálló:Ana Debelic (Horvátország)
Balátlövő:Vladlena Bobrovnyikova (Oroszország)
Balszélső:Camilla Herrem (Norvégia)
Védő:Line Haugsted (Dánia)
A legértékesebb játékos (MVP):Estelle Nze Minko (Franciaország)

AZ EB VÉGEREDMÉNYE
Európa-bajnok: Norvégia
(Emilie Arntzen, Malin Aune, Kari Brattset, Kristine Breistöl, Marit Frafjord, Rikke Granlund, Camilla Herrem, Marit Jacobsen, Veronica Kristiansen, Heidi Löke, Katrine Lunde, Nora Mörk, Stine Oftedal, Henny Reistad, Emily Sando, Stine Skogrand, Sanna Solberg-Isaksen, Silje Solberg, Marta Tomac. Szövetségi kapitány: Thórir Hergeirsson)
2. Franciaország
3. Horvátország
4. Dánia
5. Oroszország
6. Hollandia
7. Németország
8. Montenegró
9. Spanyolország
10. MAGYARORSZÁG(Bíró Blanka, Csiszár-Szekeres Klára, Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi, Helembai Fanny, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Kovacsics Anikó, Lakatos Rita, Lukács Viktória, Márton Gréta, Schatzl Nadine, Szikora Melinda, Szöllősi-Zácsik Szandra, Tomori Zsuzsanna, Tóth Eszter, Tóvizi Petra. Szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor)
11. Svédország
12. Románia
13. Szerbia
14. Lengyelország
15. Csehország
16. Szlovénia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik