Női kézilabda: a győriekkel trófeahalmozó lenne Háfra

BOBORY BALÁZSBOBORY BALÁZS
Vágólapra másolva!
2021.09.05. 09:53
null
Kicsit kevesellte a Tokió után kapott tíznapos pihenőt Háfra Noémi, de most már minden idegszálával arra koncentrál, hogy a Győrrel címeket nyerjen (Fotó: Győri Audi ETO KC)
A Ferencvárosban eltöltött hét eredményes év után a nyáron új kalandba vágott Háfra Noémi, aki a Fradi legnagyobb hazai riválisánál, a Győri Audi ETO KC-nál folytatja pályafutását. A 22 esztendős átlövő szeretne mindent megnyerni a Rába-partiakkal.

 

A BŐSÉG ZAVARA ÁTLÖVŐPOSZTON

Az ETO kerete a következő évadra tényleg úgy lett felépítve, hogy a csapat bírja a sorozatterhelést, az esetleges egy-két sérülés vagy betegség esetén is erős maradjon a csapat. Háfra Noémi is a bő átlövőkontingens tagja lett, rajta kívül a norvég Veronika Kristiansen, a dán Anne Mette Hansen, a koreai      Rju Eun Hi      és a montenegrói Jelena Deszpotovics is bevethető ezen a poszton, ahogy a francia irányító, Estelle Nze Minko sem jön zavarba, ha nem az eredeti posztján kell játszania. A névsorra pillantva a távoli bombákkal nem lesz gondjuk a győrieknek.

– Hogy érzi magát az új közegben?
– Köszönöm szépen, remekül! – válaszolta Háfra Noémi, aki tagja volt a tokiói nyári játékokon hetedik helyet szerző magyar válogatottnak is. – Tíznapos edzőtábor után vagyunk, Balatonbogláron készültünk, és úgy érzem, befogadtak a lányok. Persze nehezen indultam el otthonról, hiszen nem sok pihenőnk volt az olimpia után, de aztán annyira jól éreztem magam, hogy még most is mosolygok, ahogy beszélek róla. Szóval minden kiválóan alakul.

– Egy edzőtábor a kemény munka mellett csapatépítésre is szolgál. Voltak az edzések mellett játékok, vetélkedők, amelyek még inkább összerázták a társaságot?
– Ugye ebben a helyzetben össze vagyunk zárva, rengeteg lehetőségünk van simán csak beszélgetni, ennek is fontos szerepe van a csapatépítésben. Egyébként pedig a „Partners” nevű társasjátékkal játszottunk sokat, kéttagú csapatok küzdöttek egymás ellen, mindig jól szórakoztunk.

– Az olimpia után sikerült megfelelően regenerálódnia? Az új évad már itt van a nyakukon.
– Tíz nap pihenőt kaptunk a játékok után, amire mondhatnám azt, hogy elég volt, de lehetett volna egy kicsivel több is. Tisztában vagyok vele, hogy ezúttal ennyire volt lehetőségünk, muszáj volt elkezdeni a munkát, igyekeztem is kihasználni minden egyes pillanatát a szabadságnak, hogy pihenjek, regenerálódjak, és a felkészülésbe már százszázalékos állapotban tudjak bekapcsolódni. Ez nagyon fontos, mert kőkemény sorozatterhelés vár ránk.

– Mennyire sikerült elsajátítania edzője, Ambros Martín elképzeléseit, taktikáját az elmúlt időszakban?
– Szoknom kell az újdonságokat, az alapok átvételével kezdtük a felkészülést. Türelmesnek kell lennünk, hogy mindenki pontosan megértse a feladatát, de úgy gondolom, jó úton járunk, hogy megvalósítsuk Ambros taktikáját. A bajnoki rajtig még van néhány napunk, kell is még ez az idő, hogy minden a helyére kerüljön, de mire kezdődik az első tétmérkőzés, már úgy gondolom, jók leszünk.

– Sok remek játékos van az ETO keretében. Nagy a verseny a közöttük, vagy éppen igyekeznek kiegészíteni egymást a poszttársakkal?
– Sokkal inkább az utóbbi. Ez csapatjáték, együtt kell működnünk, segíteni a társunkat, össze kell fognunk, hogy előrejussunk. Nem is lehet más a cél, mint hogy csapatként dolgozzunk és úgy is játsszunk.

– De azért dolgozik önben és a többiekben az ambíció, hogy minél több időt a pályán töltsenek?
– Úgy gondolom, a játékidő el fog oszlani közöttünk az idény során, kemény terhelés vár ránk, és fontos a regenerálódás a sűrű versenynaptár miatt. Bizonyára Ambros és a szakmai stáb is azon dolgozik, hogy a játékpercek a lehető leghatékonyabban legyenek elosztva és elkerüljük a sérüléseket, főleg egy olyan évben, amikor olimpiát is rendeztek.

– A Krim Ljubljana elleni bajnoki főpróba a csapatnak és személy szerint önnek is jól sikerült, öt gólt lőtt a fölényes győzelemmel záruló mérkőzésen.
– A balatonboglári tíz nap tökéletes volt arra, hogy mindent alaposan átvegyünk és pontosítsunk. Úgy gondolom, készen állunk a bajnoki rajtra.

– Milyen álmai vannak az évaddal vagy konkrétan az idény végével kapcsolatban? Győrben általában minden sorozatban a győzelem a cél.
– Ez így igaz, abban reménykedem, hogy többször is lesz alkalmunk valamilyen trófeát a magasba emelni. Az álmom, hogy mindegyik sorozatban, ahol indulunk, a végén mi ünnepelhessünk, de ezzel azt hiszem, a csapat többi tagja is így van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik