Női kézilabda: a győriek nem kertelnek – mindent megnyernének

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.07. 16:11
null
Bemutatkoztak a Győri ETO új játékosai (Fotó: Győri ETO)
Forró hangulatú találkozót tartottak hétfőn a Magvassy Sportcsarnokban, ahol a Győri Audi ETO KC új játékosai is bemutatkoztak.

Amikor a szurkolói ankét résztvevői bevonultak a játéktéren elhelyezett hosszú asztal mellé, akkora volt a vastaps, mintha Görbicz Anita talált volna be egy alulról eleresztett „láthatatlan” lövésből kilenc méterről. Az ETO legendás irányítója az előző évad végén visszavonult, ahogy a Magvassy Sportcsarnokból is már régen átköltözött az Audi Arénába a csapat, a lényeg azonban, hogy már-már meccshangulat uralkodott a lelátón.

VÉLEMÉNYEK
Linn BLOHM, az ETO beállója: „Óriási megtiszteltetés, hogy itt lehetek Győrben, viszont a sérülésem miatt most szomorú is vagyok. Lépésről lépésre haladok, és hamarosan a pályán lehetek, így átélhetem a szurkolók által teremtett csodálatos hangulatot.”
RDZSU Un Hi, az ETO átlövője: „Sok különbség van a magyar és a koreai kézilabdázás között, de nagyon jól érzem magam. Bevallom, a rengeteg változás okozott nehézségeket, ezeken lassan túllendülök, és a csapattársaim is sokat segítenek. Először játszom zöld mezben, de sokan mondták, jól áll rajtam, és nekem is tetszik.”

„Az előző évad viszontagságos volt, a Covid miatt elszenvedtünk egyrészt sportszakmai károkat, illetve a vírus természetesen a klub működésére, gazdasági helyzetére is hatással volt” – kezdte az ankétot Bartha Csaba, a klub elnöke. – A 2019–2020-as idénynek márciusban vége szakadt, nem rendezték meg a Magyar Kupát, és nem hirdettek bajnokot sem, aztán tavaly júniusban az is kiderült, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntője is elmarad. Nagy csapásként ért minket, hogy sokáig üres csarnokokban kellett játszanunk, megszoktuk, hogy rengetegen vannak a mérkőzéseinken, a nézők hiánya kihatott a teljesítményünkre is. A mögöttünk álló évadot nem lehet pozitívan értékelni, a bajnokságban egy vereséget szenvedtünk el, de az volt a legfájóbb, hiszen a gólkülönbség miatt nem szereztük meg az aranyérmet, s ezt szinte lehetetlen megemészteni. A Magyar Kupa megnyerésével sikerült kozmetikáznunk valamelyest, a Bajnokok Ligája négyes döntője pedig olyan volt, mint az elmúlt két évünk: fele­más... Az első nap hetesekkel veszítettünk, a bronzmérkőzést viszont remek játékkal megnyertük, ezzel együtt az évadra kitűzött sportszakmai célt nem sikerült elérnünk.”

Az elnök szerint nagy fegyvertény, hogy Ambros Martín a tavasszal visszatért az ETO-hoz, őt eredményei alapján a világ legjobb vezetőedzőjének tartja. Bartha Csaba nem kertelt a célokkal kapcsolatban: a győriek szeretnének mindent megnyerni.

A szót átvevő spanyol vezetőedző valamivel visszafogottabban, de optimistán beszélt: „Az előző évad valóban nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de talán ezt figyelmeztető jelként is felfoghatjuk, hogy még jobban kell koncentrálnunk – mondta Ambros Martín. – Nem tudok és nem is akarok ígérni, azt viszont mondhatom, hogy készen állunk, és amióta aláírtam a szerződésemet Győrben, erre a pillanatra vártam: szurkolóinkkal vállvetve nekivágjunk az új idénynek. Néhány fontos játékos távozott, néhány pedig érkezett. A felkészülést öt-hat kézilabdázóval kezdtük, a többiek az olimpián játszottak, és eddig összesen ha tíz olyan tréningünk volt, amelyen a teljes keret együtt edzett. Voltak sérültjeink is, még nem vagyunk a legjobb formánkban, de majd leszünk, jöhet a rajt!”

Tapsból akkor sem volt hiány, amikor a magyar válogatott Háfra Noémi és Schatzl Nadine, illetve a román Crina Pintea, a svéd Linn Blohm, a montenegrói Jelena Deszpotovics, valamint a koreai Rdzsu Un Hi köszöntötte a drukkereket.

A rajt már tényleg itt van az ETO nyakán, szerdán Siófokon játszik, szombaton pedig jöhet a hazai bemutatkozás a BL-ben a norvég Vipers ellen.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik