Női kézi-vb: Úgy indultam a vb elején, most jó lesz, de... – Háfra Noémi

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.12. 20:00
null
Háfra Noémi tudja, hullámzó teljesítményt nyújtott a világbajnokságon, de ugyanez igaz a teljes válogatottra is (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott a Dél-Korea elleni 35–28-as sikerrel zárta szereplését a világbajnokságon. A találkozót követően a főszereplők értékelték a győzelmet, valamint a hat lejátszott vb-meccset az M4 Sport kamerája előtt.

 

„SOK MINDENT KELL MAJD ELEMEZNI”
„Nehezen indult a mai találkozó, de erre fel voltunk készülve. Az első játékrészben nagyon tetszett Háfra Noémi játéka, volt egy időszak, amikor tulajdonképpen ő tartott minket meccsben. Szintén tudtuk, hogy az ellenfél el fog fáradni, amint nagyobb lesz a különbség, amikor elkezdett belecserélni az ellenfél szövetségi kapitánya és pihentetni az első sorát, akkor egyre jobban el tudtunk lépni. A világbajnokságot követően sok mindent kell majd elemezni, a szakmai stábbal a csapat és a játékosok teljesítményét is kiértékeljük majd, a torna befejezése után komoly tapasztalattal bírunk majd” – idézte Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt a Magyar Kézilabda-szövetség honlapja.

„A győzelemnél többet nem is kívánhatok ünneplésül a szülinapomra. Beszéltük, hogy minél többel kell nyernünk, hogy minél jobb eredményt érhessünk el a végelszámolásban. Az utolsó erőtartalékaimat is be kellett dobni a végén. Nagyon gyorsak voltak egy az egy ellen, hol sikerült megtartani őket, hol nem. De a vége a fontos. Természetesen van bennem hiányérzet, nem ez volt a cél. A mai siker nem változtat ezen. Onnan, hogy eldőlt, nem juthatunk tovább, kihoztuk a maximumot, de a munka nem állhat meg. Ebben a csapatban több van. Ha itt vannak a hiányzók, talán lehetett volna több most is. De sokat számít az is, hogy mikor kezdett ez a csapat együtt dolgozni. Az utolsó két meccs miatt boldogok lehetünk, de az bennünk van, hogy a fő cél nem sikerült. Innen felfelé vezet az út!” – nyilatkozta a válogatottban hosszú idő után ismét alapemberré váló Planéta Szimonetta az M4 Sportnak.

„Láttuk, hogyan győzték le a németek a koreaiakat. A szünetben beszéltük, hogy az első tíz perc nagyon fontos lesz a második félidőben, azt mindenképpen meg kell nyomnunk erősen, hogy minél nagyobbra tudjuk nyitni az ollót. A maximumot akartuk kihozni az utolsó két meccsből, mert tudtuk, a gólkülönbségnek is lehet szerepe. Örülök, hogy sikerült minél többet tenni közé ezeken a meccseken. S a dán meccs után hoztuk az utolsó két sikert – vette át a szót a vb-t 32 százalékos védési hatékonysággal záró Bíró Blanka.

Az önbizalmunkon kellett sokat dolgozni. Bátorítani az embereket, hogy csináljuk, csináljuk tovább. Ne lógassuk az orrunkat azért, mert volt egy-egy hiba. Most ez van, tanulnunk kell a hibákból, hogy a kulcsmeccseken, a dánok és a németek elleni szituációkat minél jobban tudjuk lejátszani. De az ember a saját bőrén tanul a legjobban. Reméljük, hogy jövőre jobb lesz. A német meccsig megyek vissza, ott küzdöttünk, hajtottunk, a végén egy góllal jobban jöttek ki belőle. Ha az a meccs másként alakul, más a vébé teljes forgatókönyve. De a sportban nincs ha... Most még csalódottan indulunk haza, mert azt gondolom, jóval több lett volna ebben az egészben. De ez volt most a magyar válogatott, ennek kellett helytállnia” – tette hozzá az FTC kapusa.

„Úgy voltunk vele, ez az utolsó mérkőzésünk, szeretnénk megmutatni, hogy van bennünk kraft, tudunk harcolni a végletekig – mondta Márton Gréta az M4 Sport kamerája előtt – Sajnálom, hogy így kellett búcsúznunk, de az utolsó meccsen tényleg mindent megtettünk. Nagyon szerettem volna jól játszani, szerettem volna felvenni Nadine szerepét, szerettem volna biztos pont lenni a szélen, hogy a lányok bízzanak bennem. Örülök, hogy jól jöttek ki a lövések, hogy védekezésben is voltak jó megmozdulásaim, de sokat kell még fejlődnöm – azon leszek, hogy a jövőben még jobb teljesítményt nyújtsak. Sosem tudjuk meg, hogy sérülések nélkül mi lett volna. Hiányzott a rutin, kellett volna olyan ember, aki védekezésben és támadásban is vezér. Bíró Blanka nagy segítséget adott nekünk mint csapatkapitány, bízom abban, hogy idővel minél többen tudják majd felvenni ezt a vezérszerepet. Vegyes érzésekkel utazunk haza. Örülök a négy győztes meccsnek, de a két vereség fájó. Azokból tanulni fogunk, és a jövőben szeretnénk megverni őket is.”

„Úgy mentem ki a pályára, ez élet-halál. Itt nincs kérdés, nincs fáradtság, nincs, hogy fáj ez, fáj az. Úgy jöttünk ki, mintha vébédöntő lenne. Csapatként – értékelte az utolsó meccset, majd az egész vb-t az ezúttal nyolc gólt elérő Háfra Noémi.Azt védekeztük, amit kell. Persze, voltak meglepetések, a koreaiak kicsik és gyorsak, nem európai kézilabdát játszanak, így képesek voltak meglepetést okozni. De jól reagáltunk, megoldottuk azt, amit kellett. A saját teljesítményem hullámzó volt. Elkapott egy kis fáradtság is, nem voltunk sokan, nem tudtuk úgy forgatni a csapatot, ahogy más válogatottak. Sajnos ezt így kellett végigcsinálnunk. De, amit kellett, a végén megcsináltuk. Úgy indultam az elején, most jó lesz, de látni kell, még a közös munka elején vagyunk az új stábbal. Jól fog ez elsülni, de kell még idő, hogy felépüljünk, hogy azon a fokozaton tudjunk játszani, hogy a legjobb nyolc közé kerüljünk. Nincs messze a világelit, azon kell dolgoznunk mentálisan és fizikailag is, hogy elbírjuk a terheket. Megfogjuk egymás kezét, és megyünk előre – bízom abban, hogy szép eredményeket fogunk még elérni.”

„Meg akartuk mutatni, mit is tudunk igazán, azért is, hogy jobb szájízzel menjünk haza – mondta a válogatott beállója, Tóvizi Petra a Nemzeti Sportnak – Tisztában voltunk azzal, ha négy góllal vagy többel nyerünk, akkor jobb helyezést érhetünk el, ez lebegett a szemünk előtt. Ezt a mérkőzést is szerettük volna fejlődési lehetőségként felfogni, hogy a jövőben minél jobbak lehessünk. Jól esett, hogy a meccskeretben voltam, számított rám Golovin Vlagyimir – imádok itt lenni, szeretem a csapattársakat, nagyon sokat jelent, hogy együtt harcolhatunk. Fontos nekem, hogy be tudtam szállni az utolsó találkozón.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SPANYOLORSZÁG, DECEMBER 1–19.)
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ
III. CSOPORT (Granollers)

MAGYARORSZÁG–DÉL KOREA 35–28
(18–15)
Granollers, 1019
néző. V: A. Covalciuc, I. Covalciuc (moldávok)
MAGYARORSZÁG: BÍRÓ B. – Lukács V. 3, HÁFRA N. 8, VÁMOS P. 5, Bordás 4, Szöllősi-Zácsik, MÁRTON G. 6 . Csere: Szikora (kapus), Planéta 2 (2), Tóvizi 1, Kácsor 4, Tóth Eszter, Fodor Cs., Kovács Anett 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
DÉL KOREA: O Sza Ra – Rju Un Hi 3, Sin Da Re 1, KIM DZSIN JI 5, Kim Szo Ra 1, Dzso Ha Rang 2, Sin Un Dzsu 4 (1). Csere: Dzson Dzsin Hui (kapus), LI MI GJONG 6, Szong Hje Szu 2 (1), O Je Dam 2 (2), Li Han Szol 1, Szong Dzsi Jung 1, Dzsong Hjun Hui. Szövetségi kapitány: Koo II Kang
Az eredmény alakulása. 9. p.: 6–3. 12. p.: 6–6. 20. p.: 13–10. 24. p.: 15–13. 37. p.: 23–16. 42. p.: 27–18. 52. p.: 32–21.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Dzsang In Ik:
– Játékosaink mindent megtettek ezúttal is, a tőlük telhető legjobb teljesítményt nyújtották. Sokat kell még tanulnunk, és tanultunk már ezen a tornán is, ezeken a mérkőzéseken. A fejlődéshez ehhez hasonló összecsapásokra van szükségünk.

A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Csehország–Kongó 24–21 (11–11)
Dánia–Németország 32–16
(13–8)

A III. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Dánia 5 5 159–90 +69 10
2. Németország 5 4 1 138–123 +15 8
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 140–134 +6
6
4. Dél-Korea 5 2 3 148–156 –8
4
5. Csehország 5 1 4 114–145 –31 2
6. Kongói Köztársaság55102–153–510

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik