PAPP BÁLINT (VALENCIA) 2021.12.02 08:49 Frissítve: 2021.12.02 14:28

Női kézi-vb: Golovin Vlagyimir tudja, most kezdődik az igazi stressz

A világbajnokság csoportkörét csütörtök este Szlovákia ellen kezdő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir azon dolgozik a stábjával, hogy a játékosok minél többször azt érezhessék: győztesek.

A kapitány tudja, most kezdődik az igazi stressz (Fotó: Török Attila)

– Megérte közvetlenül a világbajnokság előtt a jelenlegi egyik, ha nem a legjobb női csapat, a francia válogatott ellen játszani két felkészülési mérkőzést?

 
A női természet tudománya – Ballai Attila publicisztikája 

– Nagyon is – válaszolta a spanyolországi világbajnokság csoportkörét csütörtök este Szlovákia ellen kezdő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir, aki együttesével a múlt hét végén Párizsban előbb 33–28-ra, majd 29–28-ra kapott ki edzőmérkőzésen. – Erős ellenféllel játszottunk, az ilyen a mérkőzéseken nem is a győzelem számít, hanem hogy kiderüljenek a hiányosságaink, és ezt a legjobban élőben, meccs közben láthatjuk. Ha egy kicsit is tudunk javítani, biztos, hogy hasznos volt a két találkozó.

NS-SZAKÉRTŐ: Skaliczki László mesteredzőSKALICZKI László mesteredző
A legnagyobb fegyverünk a siker iránti ambíciónk lehet, és úgy érzem, hogy a magyar játékosokban ez megvan, ez rendkívül sok energiát és felhajtóerőt tud adni a csapatnak. A magyar válogatott képes bejutni a legjobb nyolc közé, de ehhez a már említett, kulcsfontosságú sikerorientáltság mellett az is kell, hogy a keretet elkerüljék a sérülések. Nekem egyébként tetszik, hogy a negyeddöntőbe jutás a cél, mert kimondott célok nélkül nem lehet nekivágni egy nagy tornának. Védekezésben megvan a magas centrum, a szélsőinknek pedig mindig nagyon jól ment a játék az első támadási hullámban, ez továbbra is domináns maradhat. A mezőnyt nézve a lerohanások kimunkálásában is jól állunk, és tény, hogy női kézilabdában a gyors játéknak, a nagy sebességgel elért könnyű góloknak döntő szerep jut. A csoportellenfeleink közül a németek tűnnek a legerősebbnek, a csehek mindig a sötét ló kategóriájába tartoznak, míg a szlovákoknál magasabb szinten állunk. Az is nagy kérdés, hogy a magyar játékosok hogyan éreznek rá arra, amikor az ellenfél elbizonytalanodik, kíváncsian várom, hogy a fiatal keretünkből ki tud előlépni és rutinosan segíteni.

– A világbajnoki célegyenesre fordulva milyen tanulságokkal gazdagodtak?
– A franciák elleni első meccsen nem volt meg a sebesség a játékunkban, és a visszarendeződésben is voltak hibáink. A második fellépésre viszont sokat javultunk, kiderült, képesek vagyunk sokkal jobb kézilabdára is, csak ezt el kell hinnünk magunkról. Azoknak az elemeknek, amelyek a franciákkal szemben sikeresen működtek, a következő mérkőzéseken is meg kell mutatkozniuk. Ha mondjuk Izlanddal játszottunk volna a vébé előtt, és nyerünk tíz góllal, mindenki boldog lenne a győzelem miatt, de ezzel csak becsapnák magunkat. Ezért is mondom, hogy hasznosak voltak a párizsi mérkőzések.

– Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsanna hiányában hogyan, mivel tudja pótolni a fiatal és átalakuló magyar válogatott a rutint?
– A franciaországi meccseken bizonyos időszakokban hiányzott egy vezér, aki a kritikus szituációkban megfogja a labdát és befejezi az akciót, vagy továbbpasszol és irányítja a támadási folyamatot. Vámos Petra és Tóth Eszter megoldja a feladatát irányítóban, de azért még nincs akkora tapasztalata a válogatottban. Rutint nem osztanak a boltban, nem lehet megvenni, a fejlődéshez mindent a pályán kell megtapasztalni. A mérkőzések többsége a második félidő elején dől el, így történt a második párizsi találkozónkon is, az első percek nem úgy sikerültek, három nullával kezdtek a franciák három perc alatt. Tudni kell kezelni ezeket a helyzeteket.

– Hogy látja a világbajnoki csoportjuk erőviszonyait, és mit vár a Szlovákia, a Csehország és a Németország elleni találkozótól?
– Egy meccs van, a csütörtöki első, most csak arra készülünk. Nem szaladunk előre, nem számolgatunk, hogy mi lesz a második vagy a harmadik körben, mert az mindig elviszi a fejeket, eltereli a gondolatokat. Előbb a szlovákokkal küzdünk meg, ha annak az összecsapásnak vége, akkor jön a következő feladat. Nem nézünk nagyon előre, mert ez olyan, mint a lépcsőn felfelé haladni: csak egyesével szabad venni a fokokat.

Rutint nem lehet venni a boltban, de Klujber Katrin és a fiatal válogatott készen áll a csatára (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)
VÉLEMÉNY

SZEMEREY Zsófi a válogatott kapusa: A múlt hétvégi, franciák elleni teljesítményemmel nem vagyok teljesen elégedett, kicsit túlizgultam. Igyekszem a maximumot nyújtani, és remélem, kapok rá lehetőséget, hogy a világbajnokságon is megmutassam, mire vagyok képes. Természetesen hiányzik Holanek Zoltán erőnléti edzőnk, aki a vírus miatt nem lehet velünk, mert ő a munka mellett mindig igyekszik jókedvre is deríteni minket, ha egy kicsit fáradtabbak vagyunk. Folyamatosan kapcsolatban van Golovin Vlagyimirékkal, a szerdai kondiprogramot is ő állította össze, szóval a napi munkában nincs emiatt problémánk. A szlovákokról már az előző, november eleji siófoki összetartáson is videóztunk, megnéztük, min kell javítanunk az októberi
Európa-bajnoki selejtezőhöz képest. Tudjuk, hogy Simona Szarková sérülése után már újra edz, bár még nem százszázalékos, természetesen rá is készülünk. Mindent megteszünk, hogy győzelemmel indítsuk a vébét.

– Akkor beszéljünk a szlovák csapatról! Mire kell figyelni, hogy ne legyen olyan szenvedős az első csoportmérkőzés, mint amilyen az októberi Európa-bajnoki selejtező volt?
– Ha olyan nehéz lesz a csütörtöki is, de megint nyerünk, az sem fog zavarni. A világbajnokságon győzelmekben mérnek mindent, az a fontos, hogy ha nehezen is megy a játék, de nyerj.

– A torna előtt meghatározott negyeddöntőbe jutás mennyire reális cél?
– Vannak a hivatalos célok, most a nyolc közé jutás, de higgye el mindenki, hogy a lányok nem azért jöttek Spanyolországba, hogy nyolcadikok legyenek, a gondolataikban biztosan ennél előkelőbb helyezés szerepel. Az elmúlt évek világversenyein elért eredmények után – leszámítva a három évvel ezelőtti Európa-bajnokságot és az idei olimpiát – jobban szeretnének szerepelni, jobb és jobb eredményeket elérni. Az előrelépés azonban csak úgy megy, ha a szembejövő feladatokat sorban megoldják. Az igazi stressz csak december másodikától kezdődik. Ha esetleg nem sikerül, az természetesen nem jó érzés, de a sport ilyen, valamikor nyersz, máskor kikapsz. Azon dolgozunk a szakmai stábbal, hogy a magyar játékosok azt érezhessék, hogy győztesek.

– Hogyan lehet megfelelően súlyozni? A cél mindig a győzelem és a helyezés, vagy emellett az is lényeges a jövő szempontjából, hogy milyen képet mutat magáról és hogyan fejlődik a válogatott?
– Kezdettől fogva hangsúlyozom, hogy stabil csapatot szeretnék látni a pályán, hullámhegyek és hullámvölgyek nélkül. Tehát tanuljunk, de közben a céloknak is meg kell felelnünk, teljesítenünk kell. A sport, a játék, a kézilabda azonban nem számítógép, a játékosokba nincs csip beültetve, én meg csak beütöm az információkat, és megy minden magától. Emberek vagyunk, nyilván hibázunk, de bízom benne, hogy minél kevesebbszer.

25. NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (SPANYOLORSZÁG, DECEMBER 1–19.)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, A CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
E-CSOPORT (Llíria)
18.00:
Németország–Csehország
20.30: Magyarország–Szlovákia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
F-CSOPORT (Granollers)
18.00:
Dél-Korea–Kongói DK
20.30: Dánia–Tunézia
G-CSOPORT (Castelló)
18.00:
Horvátország–Brazília
20.30: Japán–Paraguay
H-CSOPORT (Torrevieja)
18.00:
Ausztria–Kína  

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE  –  NÉVJEGYEK ÉS RÖVID JELLEMZÉSEK

KAPUSOK

BÍRÓ Blanka
Született:
1994. szeptember. 22., Vác
Magasság/súly:
187 cm/85 kg
Klubja:
FTC
NB I-es mérkőzés/gól:
266/2
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
3/19/0
A magyar keret egyik legrutinosabb tagja bőven megérett és rászolgált a csapatkapitányi feladatra. 2014-es bemutatkozása óta csak a 2016-os Eb-t hagyta ki és ha nyolcadik nagy tornáján is meg tudja villantani azt a teljesítményt, amellyel oroszlánrészt vállalt a Fradi őszi Bajnokok Ligája-menetelésében, akkor nem lehet baj.

SZEMEREY Zsófi
Született:
1994. június 2., Kazincbarcika
Magasság/súly:
183 cm/87 kg
Klubja:
Mosonmagyaróvár
Válogatottság/gól:
2/0
NB I mérkőzés/gól:
182/0
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

Az utánpótlás-válogatottakkal korábban több vb-n és Eb-n is szerepelt, a felnőtteknél viszont csak az előző hétvégén mutatkozhatott be. Könnyebbséget jelenthet, hogy a Fradiban korábban Bíróval és Szikorával is együtt játszott, az pedig kellő önbizalmat adhat neki, hogy jó ideje remekül teljesít a bajnoki bronzérmes Mosonmagyaróvárban.

SZIKORA Melinda
Született:
1988. november 19., Kiskunfélegyháza
Magasság/súly:
175 cm/71 kg
Klubja:
Bietigheim (német)
Válogatottság/gól:
23/0
NB I-es emérkőzés/gól:
323/7
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

Nyár óta az idényt remekül kezdő német élcsapat Bietigheimet erősíti, a környezetváltozásból eredő teljesítményjavulást Spanyolországban is kamatoztathatja. Két Eb és a nyári olimpia után először szerepelhet vb-n, de bőséges rutinjával gyorsan felveheti a ritmust és hamar „belehergelheti” magát a bravúrokba.

JOBBSZÉLSŐK

KOVÁCS Anett
Született:
1994. november. 12., Mezőtúr
Magasság/súly:
168 cm/63 kg
Klubja:
FTC
Válogatottság/gól:
8/19
NB I-es mérkőzés/gól:
196/406
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

A Békéscsabától való tavaly nyári nagy ugrása óta remekül beilleszkedett a bajnoki címvédő FTC-be, ahol szépen termeli a gólokat és jól megértik egymást poszttársával, a világbajnok holland klasszis Angela Malesteinnel. Idén tavasszal a felnőttválogatottban is bemutatkozhatott, Spanyolországban pedig az első góljait is megszerezheti egy nagy tornán.

LUKÁCS Viktória
Született:
1995. október. 31., Budapest
Magasság/súly:
168 cm/60 kg
Klubja:
Győri
Válogatottság/gól:
80/214
NB I-es mérkőzés/gól:
246/661
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
2/13/39
Ahogy évek óta mindig, most is az egyik legstabilabb pont a válogatottban a sorozatban a hetedik világversenyére készülő szélső. Ősszel nem volt egyszerű a helyzete Győrben, hiszen Faluvégi Dorottya sérülés miatt zömmel egyedül kellett helytállnia a posztján, nagy volt rajta a teher. Saját bevallása szerint sem volt jó állapotban mentálisan egy időszakban, több találkozón sem úgy teljesített, ahogyan elvárja magától, de az utóbbi hetekben már újra élvezi a játékot, ami reménykeltő a vb-re nézve.

Szerdán este érkezett a hír, hogy mivel közvetlen kontaktnak számít, Schatzl Nadine pozitív eredményt hozó koronavírus-gyorstesztje miatt őt is elkülönítették, de csütörtökön negatív tesztet adott, így az ő elkülönítését feloldották.

JOBBÁTLÖVŐK
ALBEK Anna
Született:
2001. december 2., Zenta
Magasság/súly:
189 cm/ 84 kg
Klubja:
Metzingen (német)
Válogatottság/gól:
2/1
NB I-es mérkőzés/gól:

Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

A zentai születésű, adai nevelésű, kiváló adottságokkal rendelkező balkezes tehetség a szlovákok elleni első csoportmeccs napján tölti be a huszadik életévét. A 2016-tól négy évig az osztrák Grazban pallérozódó, tavaly óta a német Bundesligában légióskodó átlövőnek hamarabb lett felnőttválogatott (és lehet világbajnoki) meccse és gólja, mint magyar NB I-es. A két legfontosabb ember, Golovin Vlagyimir és segítője, Pigniczki Krisztina jól ismeri, hiszen Albekkel a soraiban vezették aranyig a magyar csapatot a győri junior Eb-n 2019-ben.

KLUJBER Katrin
Született:
1999. április. 21., Budapest
Magasság/súly:
170 cm/65 kg
Klubja:
FTC
Válogatottság/gól:
41/193
NB I-es mérkőzés/gól:
156/548
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
1/7/14
Az utóbbi időben hullámzóan teljesítő junior-világbajnok balkezes ősszel az NSO Tv-nek arról beszélt, hogy igyekszik visszaépíteni azt a formáját, amellyel 2019 elején berobbant a Fradiba és azon dolgozik, hogy védekezésben se kelljen lecserélni őt és helytálljon a kettes védő pozíciójában is, ami dicséretes hozzáállás. Ezen kívül agyon sok olyan parádés bombagólt szeretnénk látni tőle, mint a franciák elleni utolsó vb-felkészülési meccsen!

PLANÉTA Szimonetta
Született:
1993. december. 12., Kazincbarcika
Magasság/súly:
196 cm/90 kg
Klubja:
DVSC
Válogatottság/gól:
57/73
NB I-es mérkőzés/gól:
139/397
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
1/6/3
Novemberben volt tíz éve, hogy először pályára lépett a nemzeti csapatban, de többször is többéves szüneteket kellett beiktatnia a nyáron Debrecenbe hazatérő és a lendületét visszanyerő átlövőnek. Súlyos sérülések után három év elteltével jut szóhoz újra nagy tornán, vb-n 2015 után kerettag ismét. A védekezés oszlopának szánja a kapitány, de bizonyos helyzetekben támadásban és a büntetők értékesítésében is számítani lehet rá. Ha úgy teljesít most is, mint a 2018-as Eb-n, ahol az egyik legjobb magyar játékos volt, akkor ígéretes torna várhat a mieinkre.

IRÁNYÍTÓK

TÓTH Eszter
Született:
1992. október 27., Győr
Magasság/súly:
180 cm/68 kg
Klubja:
Mosonmagyaróvár
Válogatottság/gól:
7/13
NB I-es mérkőzés/gól:
260/904
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

Rutinos kézilabdázónak számít már, de nem a felnőttválogatottban. Egy éve, az Eb előtt mutatkozott a nemzeti csapatban, de a kontinenstornán fogfájdalmai miatt csak egy meccs és 12 perc jutott neki. Most újra lehetőséget kapott az elmúlt idényekben élete formájában és rendkívül gólerősen teljesítő irányító. Az MTK-nál négy évig dolgoztak együtt Golovinnal, a kölcsönös bizalom adva van ezen a fontos poszton, hiszen kis túlzással egymás gondolatait is ismerik.

VÁMOS Petra
Született:
2000. szeptember 14., Ózd
Magasság/testsúly:
175 cm/74 kg
Klubja:
DVSC
Válogatottság/gól:
26/61
NB I-es mérkőzés/gól:
49/188
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
1/7/7
Az első számú karmester, Kovacsics Anikó vállsérülése miatt fiatalon került rá hatalmas teher, egyúttal óriási lehetőséget is kapott, amivel ha élni tud, akkor bebizonyíthatja, hogy hosszú távon is a magyar kézilabda egyik legnagyobb értéke lehet. Nemcsak irányítókészsége lesz lényeges a vb-n, hanem a gólszerzésben is élen kell járnia a 21. életévét szeptemberben betöltő agilis tehetségnek.

BEÁLLÓK

BORDÁS Réka

Született: 1997. augusztus 26., Karcag
Magasság/súly:
184 cm/83 kg
Klubja:
DVSC
Válogatottság/gól:
14/19
NB I-es mérkőzés/gól:
87/143
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

A nemzeti csapatban idén nyáron bemutatkozó, jó fizikai adottságú beálló első olimpiája után az első vébéjén is bizonyíthat. Két legjobb meccsét eddig a válogatottban az olimpián Norvégia ellen és múlt vasárnap a Franciaországgal vívott második, egyben utolsó vb-felkészülési meccsen játszotta, jelezve, hogy a világ legjobbjai ellen is megállja a helyét támadásban. Védekezésben ő lehet az egyik alapember Spanyolországban.

SZABÓ Laura
Született:
1997. november 19., Budapest
Magasság/súly:
185 cm/97 kg
Klubja:
MTK
Válogatottság/gól:
28/45
NB I-es mérkőzés/gól:
153/392
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
1/7/17
A tavalyi Eb-ről és a nyári olimpiáról is lemaradt, két év után játszhat ismét nagy viadalon. Ősszel a Golovin Vlagyimir vezette MTK-ban újra sok bizalmat és játéklehetőséget kapott, kezdi szépen visszaépíteni a formáját és a játékát, fizikailag is erősebb, izmosabb lett. Planétával hatékony párost alkothatnak a magyar védelem közepén.

TÓVIZI Petra
Született:
1999. március 15., Nyíregyháza
Magasság/súly:
178 cm/80 kg
Klubja:
DVSC
Válogatottság/gól:
38/45
NB I-es mérkőzés/gól:
135/227
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
1/7/12
A 2018-as és a 2020-as Európa-, illetve a 2019-es világbajnokság után a negyedik világversenyén mutathatja meg magát. Nagyon fiatal kora óta ismeri őt is Golovin Vlagyimir, a közös munka új lendületet adhat a beállónak, akinek a képességeivel a kapitány is tisztában van. Ha szükség van rá, az ellenfél és a saját kapuja előtt is megállja a helyét.

BALÁTLÖVŐK

HÁFRA Noémi
Született:
1998. október 5., Cegléd
Magasság/súly:
180 cm/65 kg
Klubja:
Győr
Válogatottság/gól:
67/173
NB I-es mérkőzés/gól:
162/504
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
2/13/30
Két-két vb- és Eb-szereplés és az idei olimpia után már a hatodik nagy tornáján vehet részt mindössze 23 évesen. Nehéz lenne egyértelműen kijelenteni, hogy szárnyakat adott neki a nyári klubváltás, időbe telik amíg teljesen felveszi a ritmust a nemzetközi klasszisokkal teli ETO-ban. Golovin a juniorválogatottból és az MTK-ból is jól ismeri, ha valaki, a szövetségi kapitányunk hatékonyan képes az átlövőt motiválni. Így töretlenül hisszük, hogy képes lesz megismételni a 2018-as, franciaországi Eb-n mutatott remek teljesítményét, amellyel a torna álomcsapatába is bekerült.

KÁCSOR Gréta
Született:
2000. április 24., Budapest
Magasság/súly:
176 cm/76 kg
Klubja:
Vác
Válogatottsága/gól:
12/18
NB I-es mérkőzés/gól:
130/507
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

A Golovin Vlagyimir és jelenleg is segítője, Pigniczki Krisztina által irányított juniorválogatottakkal vb-t és Eb-t is nyert, a felnőtt csatákba pedig a tavalyi Eb-n kóstolhatott bele egy keveset. Évek óta rendkívül gólerős a Vácban, de egy vébén – játékban és mentális téren is – még ennél is többre lesz szükség, védekezésben is. Vagánysága azonban segíthet neki az akadályok leküzdésében.

SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra
Született:
1990. április 22., Komárno
Magasság/súly:
183 cm/72 kg
Klubja:
FTC
Válogatottság/gól:
78/261
NB I-es mérkőzés/gól:
294/1221
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
4/25/84
A kerethez csak a rajt előtti napon csatlakozó klasszis sérülések és gyermekáldások miatt többször is több évet kihagyott a válogatottnál, az idei mégis már az ötödik vb-szereplése. A hiányzók miatt ősszel az FTC-ben hatalmas terhelést kapó átlövő a 2009-es és a 2015-ös (holtversenyben Tomori Zsuzsannával) tornán is a nemzeti csapat legeredményesebbje volt, góljaira most is égető szükség lesz, de nagy kérdés, hogy kisebb sérülése mennyire hátráltatja majd.

BALSZÉLSŐK

FODOR Csenge
Született:
1999. április 23., Keszthely
Magasság/súly:
170 cm/60 kg
Klubja:
Győr
Válogatottság/gól:
1/0
NB I-es mérkőzés/gól:
96/228
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:

A Golovin Vlagyimir irányításával (Háfrához, Kácsorhoz, Klujberhez, Mártonhoz és Tóvizihez hasonlóan) 2018-ban junior-világbajnok szélső kifejezetten jó és eredményes őszt produkált az ETO-ban. A felnőtt nemzeti együttesben eddig egyszer, éppen az októberi, szlovákiai Eb-selejtezőn lépett pályára, a 18-as vb-keretből az utolsó szűkítésnél esett ki. Nincs könnyű helyzetben, hiszen Schatzl Nadine kidőlése miatt a tartalékok közül Magyarországról az utolsó pillanatban riadóztatva esik be a csoportkör rajtjára és kell helytállnia pályafutása első nagy tornáján.

MÁRTON Gréta
Született:
1999. október 3., Mohács
Magasság/testsúly:
173 cm/62 kg
Klubja:
FTC
Válogatottság/gól:
39/87
NB I-es mérkőzés/gól:
128/269
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
1/7/23
Huszonkét éves korára gyakorlatilag első számú játékossá vált a posztján a bajnoki címvédő Fradiban, de a rendkívül érett gondolkodású tehetség szépen megoldja a feladatot eddig, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is stabilan teljesít. Bízzunk benne, hogy a vébén is tudja tartani ezt a szintet és az egyre jobban fejlődő védekezésén is még tovább tud csiszolni.

SCHATZL Nadine
Született:
1993. november 19., München
Magasság/súly:
174 cm/65 kg
Klubja:
Győr
Válogatottság/gól:
86/217
NB I-es mérkőzés/gól:
262/816
Vb-részvétel/mérkőzés/gól:
2/13/41
Évek óta az egyik legjobb és legmegbízhatóbb magyar kézilabdázó, aki gond nélkül beilleszkedett nyári klubváltása után a győri sztárcsapatba is. Spanyolországban a tőle megszokott precizitás mellett, bármilyen furcsán is hangzik, de 28 évesen a meglévő jelentős nemzetközi rutinjával már az is a feladata lehet, hogy felkarolja a fiatalokat.

A hazai szakszövetség szerda este közleményben tudatta, hogy a balszélső aznapi gyorstesztje pozitív lett a koronavírusra, a PCR-teszteredményének megérkezéséig elkülönítették, így Schatzlt klubtársa, Fodor Csenge váltja a keretben a magyarországi tartalékok közül. Csütörtökön az MKSZ arról adott hírt, hogy Schatzl PCR-tesztje is pozitív lett, így a balszélsőnek izolációban kell maradnia.

2023.03.25 15:48:57

Kézilabda nemzetisport.hu

2002 után nyert ismét a Bajnokok Ligájában kieséses párharcot a Ferencváros, a következő ellenfele a Metz.

2023.03.22 15:30:38

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak már az első félidőben 13 góllal vezettek, majd magabiztos győzelmet arattak.

2023.03.21 18:38:12

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hányszor derült már ki, hogy ebben az esetben nem számít az aktuális forma?

2023.03.18 15:24:46

Kézilabda nemzetisport.hu

Mindkét félidőt két góllal nyerte meg a zöld-fehér együttes, Armelle Attingré védései tartották életben a montenegróiakat.

2023.03.12 13:26:36

Kézilabda nemzetisport.hu

Már biztosan kijutottunk az Eb-re • Máthé Dominik gólokkal tért vissza a válogatottba, Rosta Miklós tízet dobott.